گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ شهرام کرمی جوانی است از اهالی شهر داریون؛ داریون شهر نسبتاً کوچکی است در حوالی شیراز که امکانات کلان شهرها را ندارد.
کرمیِ جوان با همه این کمبود امکانات توانسته اختراعات زیادی را ثبت کند؛ اختراعاتی که با یک نگاه کلی می توان گفت اگر به مرحله اجرا و تولید برسند، کاربردهای بسیاری خواهند داشت.
این در حالی است که پای صحبت هر کدام از مخترعان که می نشینی، یک جور گله دارند از این حمایت نشدن؛ گر چه این کم توجهی ها هیچ وقت نتوانسته مانع پیشرفتشان شود.
ثبت 8 اثر در اداره ثبت اختراعات ایران
کرمی از سال 1380 تا کنون توانسته هشت دستگاه کاربردی اختراع کند.
وی می گوید: «از سال 77 به فکر اختراع افتادم و از آن سال تا الان، هزینه های زیادی را برای این اختراعات پرداخته ام.»
از بین همه اختراعات این نخبه جوان، هشت اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران ثبت شده و سه تای آنها در جشنواره خوارزمی استان فارس برتر شناخته شده است.
از افتخارات دیگر وی می توان به کسب دیپلم افتخار در مسابقات بین المللی اختراعات که در بلژیک برگزار شد، اشاره کرد.
کرمی معتقد است اختراعاتش جنبه کاربردی زیادی دارد و اگر به تولید برسد می تواند بسیار مفید و موثر واقع شود.
خانه های مردم را رنگ می زنم!
او می گوید: خیلی از نخبگانی که با وعده های رنگارنگ آن طرف آبی ها از کشور خارج شده اند، فقط یکی دو ایده خلاقانه داشته اند.
ایده هایی که حتی به مرحله ساخت نمونه آزمایشی هم نرسیده و فقط طرح است؛ این در حالی است که باید از همین ایده های کوچک حمایت شود و برای صاحب ایده شرایطی مهیا گردد که بدون دغدغه های جانبی، این طرح ها را عملی کند.
شهرام کرمی جوان با این همه اختراع کاربردی، ناچار است بیشتر وقتش را روی کاری غیر از کار بر روی اختراعات و ایده هایش بگذارد. می گوید شغلم آزاد است و وقتی اصرارمان را در مورد دانستن نوع کارش می بیند می گوید: «فعلا خانه های مردم را رنگ می زنم!»
همه اختراعات من
همان طور که گفته شد، شهرام کرمی هشت اختراع ثبت شده دارد؛ اختراعاتی که به اذعان کارشناسان، هر کدامشان می تواند به مرحله تولید برسد و مفید واقع شود، اختراعاتی که به گفته کرمی، در حال حاضر یک گوشه افتاده است و خاک می خورد!
چند نمونه از اختراعات او در زیر می آید:
هشدار دهنده زلزله با خبر دهنده صوتی و قطع کننده آب و برق و گاز
این دستگاه چند دقیقه یا چند ساعت قبل از زلزله با آژیر، اعلام خطر می کند و به هنگام زلزله منجر به قطع اتوماتیک آب، برق و گاز شهر برای جلوگیری از وقوع خطرات بیشتر می شود.
خاموش کننده اتوماتیک آتش در خودرو با خبر دهنده صوتی
این دستگاه به هنگامی که اتومبیل تصادف کند، برق و بنزین اتومبیل را برای جلوگیری از انفجار قطع می کند و یا در صورتی که به هر دلیل اتومبیل دچار آتش سوزی شود، دستگاه به طور اتوماتیک آتش را خاموش می کند.
هدفون اتوماتیک تنظیم کننده شدت صوت برای محیط های پر سروصدا
این هدفون به طور اتوماتیک صداهایی که برای مغز و گوش ضرر دارد را کم می کند و کاربرد آن در میدان های جنگ و انفجارات و کارخانجات و هر محیط پر سرو صدای دیگر است.
در ضمن این هدفون قابلیت استراق سمع نیز دارد و کاربرد اصلی آن نظامی است و در کل از سر درد، تومورهای مغزی و ناشنوایی و کم شنوایی ناشی از سروصداهای کر کننده جلوگیری می کند.
دستگاه هشدار دهنده بیماری صرع و تشنج
از نظر کرمی، این اختراع بهترین اختراع می باشد که در مسابقات بین المللی اختراعات بلژیک موفق به کسب دیپلم افتخار شده است.
این دستگاه مثل موبایل قابل نصب بر روی کمر فرد بیمار است و هر زمان که بیمار دچار تشنج شد، دستگاه چند ثانیه آژیر خطر می زند و بعد یک سری نکات ایمنی را بیان می کند تا اطرافیان بیمار متوجه شوند چگونه به بیمار کمک کنند.
همچنین دستگاه شماره تماس خانواده فرد بیمار را نیز اعلام می کند تا اطرافیان به خانواده فرد بیمار اطلاع دهند؛ این دستگاه البته برای اکثر بیماران در بیمارستان ها کاربرد دارد.
دستگاه اتوماتیک آموزش تنفس مصنوعی
این دستگاه جهت آموزش تنفس مصنوعی است. به این شکل که مراحل آموزش تنفس مصنوعی را مورد کنترل قرار می دهد.
این عروسک دارای ضربان قلب و نبض است و شدت نفسی که وارد دهانش می شود، نشان داده و همچنین تعداد آن را می شمارد؛ این دستگاه میزان فشاری که به جناغ سینه عروسک وارد می شود را نشان می دهد و به این ترتیب دقت آموزش تنفس مصنوعی را بالا می برد.
هدبند اتوماتیک کنترل تب
این هدبند بر روی سر قرار می گیرد و دمای بدن را مورد کنترل قرار می دهد و هر زمان فرد دچار تب شد هدبند، آژیر خطر می زند و به طور اتوماتیک بدن را سرد می کند تا بدن از تب خارج شود.
کاربرد اصلی این هدبند برای نوزادانی است که تازه متولد می شوند؛ چون بدن نوزادانی که تازه متولد می شوند تا چند روز دارای زردی و گرماست که اگر این گرمی کنترل نشود باعث بیماری مننژیت و تشنج می شود. این هدبند تا حدودی از بیماری مننژیت و تشنج جلوگیری می کند.
دستگاه کنترل از راه دور وسایل برقی معلولان و جانبازان
این دستگاه به معلولان این امکان را می دهد که وسایل برقی منزل خود را از راه دور به وسیله امواج رادیویی و مادون قرمز و لیزر کنترل کنند.
در آزمایشی موفق، این اختراع در منزل یکی از جانبازان شیرازی نصب شد و با آن کولر، درب حیاط و چند وسیله دیگر به وسیله امواج رادیویی مورد کنترل قرار گرفت.
باز هم عدم حمایت
شهرام کرمی دل پری از مسئولان بنیاد ملی نخبگان دارد. می گوید که ذهنش پر است از ایده ها و طرح های پزشکی، نظامی و صنعتی که برای عملی شدنشان به بودجه و حمایت نیاز دارد.
دلش می خواهد این طرح ها را هر چه زودتر پیاده کند تا بتواند برای مردم کشورش مفید باشد، اما هزینه های تولید، حتی برای تولید نمونه این اختراعات نیز بسیار بالاست و این نخبه جوان، از پسِ این هزینه ها به تنهایی برنمی آید.
در لابه لای صحبت هایش بارها به عدم حمایت از جانب بنیاد ملی نخبگان اشاره می کند و معتقد است مسئولان نمی دانند که همین اختراعات به ظاهر کوچک و پیش پا افتاده تا چه حد می تواند کارایی های بالایی داشته باشد و کشور را از واردات نمونه های مشابه بی نیاز کند.
می گوید: «در این سال ها تنها جایی که از من حمایت کرد هنرستان پویش شهر داریون بود که در زمان دانش آموزی حمایت خوبی داشت.»
با همه این بی توجهی ها و عدم حمایت ها، کرمی ناامید نیست و هنوز به عملی کردن ایده هایش فکر می کند و امیدوار است روزی برسد که اختراعاتش به تولید انبوه برسند و حتی این اختراعات با صادر شدنشان به دیگر کشورها، ارزآوری داشته باشند.