آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۲۹۲
پورمحمدی در گفت‌وگوی اختصاصی با «خبرگزاری دانشجو»:

استفاده از لفظ «احساس تکلیف» محافظه‌کارانه است / پر سفرم / 40 درصد جامعه نیازمند یارانه‌ها نیستند

پورمحمدی در انتقاد از کسانی که از لفظ احساس تکلیف برای کاندیداها استفاده می‌کنند، گفت: این لفظی محافظه‌کارانه است و این افراد باید بتوانند ...

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، داوطلب کاندیداتوری یازدهمین دوره ریاست جمهوری، صبح پنجشنبه، 22 فروردین ماه ضمن بازدید از «خبرگزاری دانشجو»، به گفت و گو با خبرنگاران این خبرگزاری پرداخت.

 

وی درباره سیاست خارجی و رابطه با آمریکا گفت: سیاست خارجی - بخصوص موضوعات اصلی آن - جزو سیاست‌های کلان و کلی نظام است که در این موضوع رهبری نقش روشن و صریح دارند؛ زیرا این تصمیم مربوط به یک بخش و یا قوه از نظام نبوده و یا مربوط به یک مقطع از نظام نیست، بلکه تصمیمی است که در بالاترین سطوح نظام و دستگاه اجرایی باید مورد بررسی قرار گیرد.


این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه افزود: با گروه‌های تأثیرگذار، لابی‌های آمریکا را از دور رصد کرده و سیاست‌های این کشور و مواضع آن را پیگیری می‌کنیم؛ آمریکا به‌عنوان یک ابرقدرت نقش تعیین کننده‌ای در محاسبات جهانی دارد که باید سیاست روشنی را در رابطه با آن داشته باشیم.


پورمحمدی در ادامه با اشاره به اینکه باید منافعمان را در هر صورت با آمریکا تنظیم کنیم، ابراز داشت: باید روابطمان را با روابط آمریکا تنظیم کنیم؛ در این رابطه آرمان‌های ما سهم بزرگی دارد که من تعریف منفعتی از این موضوع دارم؛ زیرا در تأمین منافع باید آرمان‌ها نقش برجسته‌ای داشته باشند؛ همان‌گونه که خانم کلینتون گفته که هژمونی جمهوری اسلامی در حال شکل‌گیری و توسعه است، این مسئله بخش بزرگی از منافع ما را رقم می‌زند و صرفاً برای ایجاد فضای آرمانی و مبارزه با استکبار نیست.


وی با اشاره به سفرهای استانی در دولت نهم و برنامه‌ سفر خود در صورت پیروز شدنش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من فرد پرسفری هستم، در سازمان بازرسی هم این‌گونه عمل کردم و سفرهای استانی رئیس جمهور را مثبت و در خور تقدیر می‌دانم؛ البته سفر باید با برنامه‌ریزی و پیگیری صورت گیرد.


این کاندیدای ریاست جمهوری در رابطه با موضوع یارانه‌ تصریح کرد: این را تکلیف خود می‌دانم که به بخش‌هایی از جامعه باید یارانه پرداخت شود؛ نظام باید تکلیف خود را با محرومین جامعه مشخص کند و به نیازهای آنان توجه کند؛ زیرا نظام ما، اسلامی و عادلانه است، اما در این رابطه باید بخش‌های مختلف جامعه را توانمند و برای ارتقای ظرفیت‌سازی و درآمدسازی آنان تلاش کنیم، نه اینکه به آنان مستقیماً پولی پرداخت کنیم؛ زیرا این بدترین شکل مدل اقتصادی است و آسیب‌های تورمی، گرانی و حواشی نگران‌کننده پس از آن را به دنبال دارد.


پورمحمدی افزود: مدل بی‌برنامه و خلاف قانون پرداخت یارانه‌ها که دولت با قرض کردن در حال پرداخت آن است و اکنون در حال اجراست، حجم سنگینی از مشکلات را به دنبال دارد؛ چون همه منابع ما به سمت یارانه‌ها سوق داده شده‌اند و این باعث شده که به بخش تولیدی نپردازیم و این ناشی از بی‌تدبیری در این حوزه است.

 

باید از فعالان فرهنگی حمایت مالی شود

 

وزیر کشور دولت نهم با بیان اینکه تا کنون 10 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده‌ایم که این مبلغ می‌توانست اقتصاد کشور را متحول کند، ابراز داشت: اگر پرداخت یارانه‌ها درست اجرا می‌شد، وضع فقرا بهتر از امروز بود، اما باید توجه داشت که طبقه‌ای در جامعه هستند که حتماً نیازمند دریافت یارانه‌ اند و پرداخت آن به روش‌های مختلف امکان پذیر است که یک مدل آن خوشه‌بندی می باشد، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که 20 یا 30 درصد جامعه نیازی به دریافت یارانه ندارند، حدوداً 40 در صد از جامعه نیازمند یارانه نیستند و آنان از جامعه ثبات اقتصادی، درآمد و اشتغال می‌خواهند؛ همچنین باید به این نکته توجه داشت کسانی که مشمول یارانه می‌شوند الزاماً محرومان جامعه نیستند، بلکه اکثر فعالان فرهنگی، ورزشی و غیره نیازمند حمایت هستند؛ این افراد شأن بالایی دارند و فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهند که درآمدساز نیست و باید از آنها حمایت کرد.


وی در باره حضور وزیر زن در کابینه‌اش تصریح کرد: تجربه وجود خانم وحیددستجردی را موفق می‌دانم و باید از ظرفیت مثبت زنان در این عرصه استفاده کرد.


پورمحمدی درباره نهاد دانشگاهی و برنامه‌ریزی برای دانشگاه‌ها گفت: سیاست‌هایی برای دانشگاه و حوزه علمیه وجود دارد که در مرجع عالی انقلاب فرهنگی تنظیم و تصویب می‌شود، اما دولت موفق دولتی است که این سیاست‌ها را درست اجرا کند؛ نقشه جامعی تهیه شده و به تصویب رهبری رسیده که ایشان معتقدند کرسی‌های آزاداندیشی باید فعال باشد و همچنین دولت باید در زمینه مطالبات دانشگاه‌ها و دانشجویان پاسخگو باشد.


این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: دولت نباید از انتقاد بترسد و از محیط دانشگاه فرار کند، بلکه باید هوشمندانه وارد این فضا شود، در این راستا باید خود را آماده کنیم؛ چون محیط دانشگاه فضای بسیار بزرگی است.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه و علم یک مرحله از فرایند پیشرفت کشور است، ابراز داشت: فرایند پیشرفت دانشگاه و کشور باید کامل شود و زمینه ایجاد ارزش افزوده و درآمد ملی افزایش یابد؛ همچنین محصول فرایند علم باید در بازار رفاه، اشتغال و تولید ملی آشکار شود؛ این نگاه بسیار مهمی است و انتظار از دولت‌ها توجه به فرایند دانشگاه‌های ما و بهسازی این فرایند است.


پورمحمدی در ادامه افزود: دانشگاه‌های ما رشد خوبی داشتند، اما علم در این دانشگاه‌ها تبدیل به تولید ملی و ارزش افزوده نشده است که باید برای آن راهکار اندیشید.


این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه کشور ما به کشور «حرف» تبدیل شده است، ادامه داد: خوب برنامه می‌نویسیم و خوب سخن می‌گوییم، اما در عمل ناتوان هستیم؛ باید برنامه‌هایی داشته باشیم که در عمل قابلیت اجرا داشته باشد.


وی در باره تعدد کاندیداها برای شرکت در انتخابات و نقش شورای نگهبان خاطرنشان کرد: شورای نگهبان باید به تکلیف خود عمل کند، اما من همه کسانی را که به عرصه آمدند، تکریم می‌کنم؛ چرا که آنان این خطر را پذیرفتند و با توجه به سخن رهبری وارد عرصه شدند.


پورمحمدی در انتقاد از کسانی که از لفظ «احساس تکلیف» برای کاندیداها استفاده می‌کنند، گفت:  این لفظی محافظه‌کارانه است و این افراد باید بتوانند با تمام اقشار جامعه چه روستایی یا شهری ارتباط برقرار کنند و خطرات آن را بپذیرند و این مسئله قابل احترام است؛ وقتی در نظام حزبی وجود ندارد و نخبگان سیاسی نظرات خود را اعلام نمی کنند و محافظه کارانه برخورد می‌کنند و همچنین اعلام می‌نمایند که منتظر نظرسنجی هستند و هیچ کس وارد عمل نمی‌شود، در انتها شاید فقط دو نفر باقی بماند و مردم ناگزیر ‌شوند میان آن دو نفر یک فرد را انتخاب کنند.


رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا به نفع کسی کنار می‌کشد یا خیر گفت: طبق سازوکار عمل می‌کنم؛ اگر نباید کاندیدا شوم، پس نام‌نویسی نمی‌کنم؛ دو ائتلاف اولیه و ثانویه داریم، بنایم بر این است که متعهد بر قرارها بوده و اخلاق‌مدار باشم وگرنه کنار رفتن بی‌دلیل را انجام نمی‌دهم. 

 

وزیر برکنار شده دولت نهم در پاسخ به سوالی در رابطه با تغییر وزرا در تعطیلات گفت: این نظام متزلزل اداری فاجعه است و حتماً اجازه اتفاق افتادن این گونه رفتارها را نمی‌دهم.


وی درباره بزرگ‌ترین ضعف احمدی‌نژاد گفت: عدم توجه به برنامه و سیستمی فکر کردن و مدل نداشتن و نیز پایبند نبودن به قانون از بزرگ‌ترین ضعف‌های احمدی‌نژاد بوده است.


پورمحمدی درباره مشایی و جریان انحرافی گفت: در وزارت اطلاعات یک سال با مشایی کار کردم، اما پرداختن به این مسائل در کشور را انحراف می‌دانم. کشور ما بسیار بزرگ و با امکانات است و رسالت جهانی دارد و نقش خود را با قدرت ایفا می‌کند. نباید وقت مردم را صرف این امور کنیم. اینها مسائلی نیست که در سطح ملی به آن بپردازیم و وقتمان را هدر دهیم. سرمایه ملی فکر و اندیشه جوانان است که نباید از بین برود؛ باید توجه داشت که انحراف بزرگ اینهاست.


این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه افزود: این تفکرات انسان‌های کوچک است. اگر انسان‌های بزرگ وارد عرصه شوند نگاه بلند خواهند داشت. ایران کشور امام خمینی است و رهبری مانند آیت الله خامنه ای دارد و من افسوس می‌خورم که چرا باید درگیر این سخنان شویم.


پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به بحث ولایت‌پذیری اگر درباره موضوعی با رهبری اختلاف نظر داشتید چه می‌کنید، خاطرنشان کرد: اجازه نمی‌دهم کار به اینجا برسد. البته من با روحیات و منش رهبری آشنا هستم و می‌دانم که سبک ایشان تحمیل کردن عقایدشان نیست، ایشان به نظرات توجه می‌کنند مگر در زمانی که می‌گویند تکلیف من است و این کار باید انجام شود، وگرنه به شکل کلی در فرمایشاتشان دسته‌بندی وجود دارد و در مدیریت، حداقلی برخورد می‌کنند و راجع به موضوعات طرح ارائه می‌دهند و راهنمایی می‌کنند، بنابراین اگر اجازه دهیم که کار به اینجا برسد، بسیار بد است.


وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در دولت‌ها کمترین دخل و تصرف در امور را داشتند و مطرح کردن دخالت از سوی ایشان بی‌انصافی است. ایشان به کارشناسان و نخبگان می‌گویند که فکر کنید و سپس عمل نمایید. همچنین ایشان ملتزم به قانون هستند. بارها گفته اند که من از حکم ولایی استفاده نمی‌کنم، این شما هستید که می‌خواهید من از حکم ولایی استفاده کنم باید از فرایند قانونی استفاده کنید؛ البته لازم به ذکر است که امام (ره) نیز این‌گونه بودند و علت این است که جامعه بالغ شود و به بلوغ سیاسی برسد.


این کاندیدای ریاست جمهوری درباره راهکارهای ازدواج جوانان ابراز داشت: ازدواج امری فرهنگی است که البته این فرهنگ آسیب دیده و مسئله‌ای عمومی است نه دولتی، اما نکته دوم که باید در امر ازدواج به آن اشاره کرد اشتغال است. تا این موضوع حل نشود توفیقی در امر ازدواج صورت نمی‌گیرد. نکته دیگر تسهیل امر ازدواج است که باید توسعه پیدا کند مثلاً خانه های کوچک موقت استیجاری با متراژ کوچک باید توسعه پیدا کند. باید توجه داشت که در ازدواج همه عوامل با یکدیگر دخیل هستند؛ زیرا ازدواج موضوع تک عاملی نیست.


پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما به‌عنوان رئیس سازمان بازرسی آیا حاضر هستید از اطلاعات سازمانی در جهت تخریب دیگر کاندیداها استفاده کنید، گفت: آمده‌ام با بداخلاقی برخورد کرده و آن را کنار بگذارم. برای رقابت با کاندیداها آن‌قدر اطلاعات قابل بحث منتشر شده وجود دارد که نیازی به انتشار پرونده‌های پنهان نیست، اما چون ما در استدلال ضعیف هستیم به تهمت، دروغ، پرخاشگری و پرونده خوانی روی می‌آوریم که این سلاح انسان‌های ضعیف است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۴
اين همه سفر با هزينه چه کسي جنا ب محمد ي بهتر نيست شما همان و ظا يف سا زمان باز رسي را غير سي اسي و منصفا نه پيگير ي کنيد کار هر کس نيست خر من کو فتن
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار