به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن سبحانی، کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با اشاره به روشن بودن مبانی قانون اساسی گفت: در قانون اساسی در قوانین مختلف آن بر چگونگی مدیریت و اجرایی شدن خواستههای مردم تأکید شده است که باید نهادها و افراد از جمله عام و خاص به این امر توجه کنند.
وی با بیان اینکه پس از گذشت سی و چند سال از انقلاب نتوانستهایم به میثاق شهیدان که همان قانون است، وفادار باشیم، گفت: آرمان جامعه هفتاد میلیونی ایران بر توجه به اصل اخلاق در روابط انسانی استوار شده که این امری است که باید در تمام کشور انجام میشد، اما ما مغایرتهایی را در این زمینه در کشور شاهد هستیم.
سبحانی با اشاره به مشکلات اجرایی کشور اظهار داشت: باید از خود بپرسیم چرا نهادها نسبت به قوانینی که شورای نگهبان تصویب کرده وفادار نیستند، در حالی که قوانینی که در کشور تصویب میشود باید توسط نهادهای اجرایی کشور به درستی اجرا شود.
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با اشاره به فرامین رهبری درباره نیاز کشور به الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت خاطرنشان کرد: تأکیدات رهبری نشانگر آن است که از این امور فاصله گرفتهایم و اگر میخواهیم کشور خود را با مبانی اسلامی به توسعه قابل قبولی برسانیم باید به این امور توجه ویژهای کنیم.
وی با بیان اینکه کشور نیازمند اقتصادی کارآمد و بهینه برای کشور است، تصریح کرد: جامعه به واسطه انقلاب به بهرهمندیها رسیده است، اما اعمال سیاستهای اقتصادی لیبرالی که در قانون نیز بر آن تأکید نشده، سبب شده در نتیجه کلی به فقر و نابرابری منتهی شود.
سبحانی به استضعاف مالی و فرهنگی مردم کشورمان اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون به دلیل اعمال سیاستهای نادرست شاهد بیکاری فارغ التحصیلان و پایین آمدن قدرت خرید مردم هستیم و این امری است که باید به آن توجه کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقتصاد کنونی کشور ما اسلامی نیست، اظهار داشت: ما باید وفاداری خود را به آرمانهای انقلاب حفظ کرده و تلاش کنیم تا مناسبات اقتصادی خود را اصلاح نماییم که این امر در یکی و دو سال درست نمیشود، اما توجه به این قانون میتواند بر این امر تسری بخشد.
این کاندیدای احتمالی مبنای اصلی دولت خود را قانون نامید و گفت: در دولت من به اصول و مبانی قانون اساسی توجه ویژهای خواهد شد و شعار من بر چهار مبنای اقتصاد بدون ریا، قانونگرایی، حقجویی برای رسیدن به عدالت و اخلاقمحوری خواهد بود؛ چرا که مردم ایران تشنه برخورد مناسب هستند.
سبحانی در ادامه این نشست از برنامه 35 محوری خود خبر داد و اظهار داشت: اگر به درآمد بالای 30 هزار دلار برسیم و پیشرفتهای فیزیکی داشته باشیم، اما جایگاه دین در کشور نادیده گرفته شود نخواهیم توانست جامعه اسلامی موفقی داشته باشیم و باید بدانیم بر پایبندی به میثاق شهیدان یا قانون اساسی مسئولیم.
وی با بیان اینکه اگر کاندیدای مناسبتر از خود ببینم کنارهگیری خواهم کرد، تصریح کرد: من به هیچ گروه و جناحی وابسته نیستم؛ هر چند نباید انتظار داشته باشیم که کاندیداهایی که تنها 22 روز قبل از رأیگیری برای ورود به عرصه انتخابات، انتخاب میشوند کابینه احتمالی خود را معرفی کنند و این امر را در زمان مقرر آن انجام خواهند داد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه جزو معدود مخالفان تصویب قانون هدفمندی یارانهها بوده است، اظهار داشت: هر چند من جزو این افراد بودم، اما قطع یارانهها را در شرایط کنونی به صلاح مردم نمیدانم و معتقدم به واسطه مشکلاتی که از آثار سوء هدفمندی در کشور ایجاد شد، باید تلاش کنیم تا هدفمندی را در راستای کمک به اقشار ضعیف جامعه در کشور اجرا کنیم.
سبحانی در تبیین برنامههای اجرایی دولت خود برای کاهش وابستگی به بودجه نفت گفت: این امر سختی است، ولی اگر قانونی مدون برای تدوین قانون بودجه در کشور تصویب شود و به تأیید مجلس برسد، میتوانیم امیدوار باشیم که این امر اصلاح شود و با برخی کارها مانند برداشتن معافیتهای مالی و یا اختصاص درآمد بخش بودجه خصوصی به بخش دولتی میتوانیم این کاهش بودجه را جبران کنیم.
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پایان با اعلام مخالفت با افزایش کمی دانشگاهها گفت: ما باید جذب دانشجو را بالا ببریم، اما به طوری که تنها در رشتههای تخصصی از آنها استفاده کرده و میزان دانشجویی خود را براساس نیازی که در بازار کار به رشتههای آنان و مبانی درسی آنان نیاز است، استوار کنیم تا بتوانیم به پیشرفت عمدهای در این زمینه برسیم.