صفر پور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به سابقه شکل گیری گروه جهادی خادمان حضرت زهرا(س)، از دی ماه سال 1386 گفت: بانی راه اندازی این خیرکثیر، ابتدا توسط یکی ازدوستان مخلصی بود که با جمع کردن سایر دوستان و تعریف گروه زیر نظر بسیج دانشجویی دانشگاه، نقطه آغازی شد بر این امر بی پایان ،گروه جهادی که بعدها به کانون جهاد و خدمت رسانی بسیج سازندگی تغییر نام داد، از همان سال اول منطقه¬ی هدف خویش را شهرستان منوجان در جنوب استان کرمان قرار داد.
وی در خصوص تمرکز این گروه جهادی بر منطقه جنوب کرمان و شهرستان های منوجان، روستاهای گشمیران، گزهک و نیزن گفت: اصل تداوم یکی از اصول اساسی هرکار و از جمله حرکت جهادی است. قرار است هر یک از گروه¬ها معین(یاور) یک منطقه باشند. اما اینکه چقدر در یکجا بمانیم، بستگی به اهداف ترسیم شده برای آنجا و میزان نیل به آنهاست که در این سالها تلاش کرده ایم کل شهرستان را به قدر وسعمان پوشش دهیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد همچنین اظهار داشت: روستاهای تحت پوشش از سال 1386 تا 1392: گشمیران، واگلو، مریج، سکوکان، سرتک، تجدانو، چشمه،پشت¬سر، تیاب، بنک، سرگرو، گزهک، نیزن، کهنک، حسین آباد، محمدآباد. بوده است.
صفر پور در خصوص دستاوردهای فرهنگی برنامه جهادی دانشگاه شاهد گفت: تغیر در وضعیت پوشش بانوان و مخصوصا دخترانی که به سن بلوغ رسیده بودند ولی هنوز متوجه رعایت حریم شرعی خود نبودند ایجاد تغیراتی در بعضی آداب و رسوم( در روستا اگر اسم دختر و پسری روی هم می گذاشتند، آنها رفتاری کاملا آزاد با هم پیدا می کردند و مردم هم اصلا متوجه اشکال شرعی قضیه نبودند) و ایجاد شور و هیجان در روستا و تا حدودی تضعیف روحیه ی تن پروری و تنبلی و جایگزینی روحیه ی کار و تلاش ار جمله دستاوردهای فرهنگی اردوی جهادی است.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با بزرگان و ریش سفیدان روستا پیرامون مشکلات ازدواج جوانان گفت: این جلسات تا حد زیادی توانست رضایت آنها را برای تسهیل در امر ازدواج جوانان فراهم آورد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد اظهار داشت: کارهای عمرانی انجام شده در این سال تعمیر مدرسه 3 کلاسه گزهک( گچ کاری، رنگ زدن، شیب بندی سقف، ایزوگام، انجام قسمتی از کارهای پایگاه بسیج روستای گزهک(شیب بندی سقف، پلاستر داخل پایگاه و ساخت قسمتی از مسجد و سرویس بهداشتی روستای گشمیران که با همکاری گروه جهادی جوادالائمه ی قم انجام شد.
وی گرفتن مراسم عزاداری حضرت زهرا(س) در ایام فاطمیه اول در شهر منوجان را یکی از دستاوردهای فرهنگی این برنامه عنوان کرد و گفت: این مراسم بهترین دستاورد امسال بود چون حضور و وجود دسته ی عزاداری در خیابان اصلی شهر به همراه ایستگاه صلواتی، ایستگاه رنگ برای نوشتن جملاتی مثل السلام علیک ایتها صدیقه الشهیده، زدن پرچم و بنرهای ایام فاطمیه در سطح شهر واقعا چهره و حال و هوای شهر را به شدت تحت تاثیر قرار داده بود.
صفر پور در ادامه بیان داشت: در این برنامه جهادی همچنین جلسات آموزش آشنایی با مبانی دینی توسط روحانیون گروه. کارگاه های آموزش مسائل زناشویی برای زوج های جوان توسط روحانیون گروه برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد اشتغال زایی و کارآفرینی را یکی از پتانسیل های اردوهای جهادی دانست و افزود: با وجود مشکلاتی که در زمینه شفاف نبودن نقش حمایتی دولت و عدم اطمینان به گروه ها ی جهادی وجود داشت، کارگروه اشتغال زایی گروه در چند سال اخیر موفقیت هایی از جمله ایجاد مرغداری، کارگاه قالی بافی به دست آورده است.
وی با بیان اینکه مردم منطقه ی جنوب کرمان به دلیل تعدد اردوهای جهادی در این منطقه با این گروه ها و عملکرد های آنان آشنایی مختصری دارند، گفت: تصوراتی مانند اینکه افراد جهادی در مقابل پول و مزد به کار در منطقه می پردازند درمیان مردم وجود دارد ولی افرادی هم هستند که به خوبی وضعیت اردوها را درک کرده و بسیار خوب با گروه همکاری می کنند و در واقع رابط گروه در روستا هستند.
صفر پور در خصوص وضعیت زندگی مردم در روستاهای گشمیران، نیزن، گزهک گفت: شاید این روستاها در نگاه اول محرومیت را در اذهان یادآور نشوند آن هم به دلیل وجود تعدادی خانه ی آجری یا بلوکی است یعنی مردم تاحدودی توانسته اند با استفاده از وام و یا یارانه ها از وضعیت کپر نشینی خارج شوند. اما اگر یک گشت کوتاهی در روستا بزنیم با کم بودن تعداد جوانان روستا و پرس و جو در مورد آنها متوجه می شویم که چون در روستا کاری برای آنها وجود ندارد، آنها اغلب در بندر عباس، جزیره های کیش و قشم و ... به کار مشغول اند و اغلب اوقات سال از خانه و خانواده ی به دوراند. البته اندکی از مردم روستا هم به دامپروری به طور جدی می پردازند ولی کشاورزی به دلیل کمبود آب در روستاها معنای چندانی ندارد.
وی همچنین گفت:از نظر فرهنگی- مذهبی و روابط اجتماعی هم مردم روستای گشمیران در سطح بالاتری قرار دارند و وجود تعداد زیادی شهید (حدودا 20نفر) در این روستا خود مبین این قضیه است. مردم این روستا در حد مورد نیازشان با مسائل دینی آشنایی دارند، معمولا مراسمات مذهبی از قبیل محرم و صفر و فاطمیه و ماه رمضان در حسینه ی روستا مراسماتی برگزار می کنند. مناسبات اجتماعی و روابط شان هم تا حد زیادی بر اساس دین و مورد قبول است. اما روستای نیزن و گزهک کمتر به چنین مراسماتی اهمیت می دهند تا جایی که روستای نیزن اصلا مسجد و حسنیه نداشت.
صفر پور از حضور دانشحویان دانشگاه شاهند و تعدادی از روحانیون حوزه علمیه قم دراین برنامه جهاید خبرداد و گفت: مدت برگزاری اردو از تاریخ 23 اسفند تا 5 فروردین و به مدت 13 روز بود.
وی با اشاره به عدم تخصیص بودجه به اردوهای جهادی گفت: امسال نه از سازندگی سازمان بسیج خبری بود و نه از دانشگاه، یعنی سازندگی که با بهانه هایی ناپذیرفتنی هیچ کمکی نکرد و دانشگاه هم با کلا دست رد بر سینه ی ما زد. اما دانشجویان با وجود تمام مشکلات برنامه جهادی خود را برگزار کردند.
صفرپور در پایان خاطر نشان کرد: پیشنهاد ما این است که باید به سمت مدل های جدیدی از حرکت های جهادی رفت و با در نظر گرفتن استراتژی لازم در این زمینه باید برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت برای تبیین جایگاه واقعی اردوهای جهادی در پیشبرد اهداف کشور، تدوین شود.