به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، کوشکی شب گذشته در مراسم دومین سالگرد شهید گمنام دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به سخنی از شهید خرازی گفت: جنگ را نباید درشت نوشت بلکه باید آن را درست بنویسیم؛ بدین معنی که اگر ما از شهدا درست بگوییم، هرگز جلسات شهدا خلوت نخواهد شد.
وی با ذکر خاطره ای از دانشجوی دختری از فرانسه که پایان نامه دکتری خود را با موضوع شهادت در جامعه ایرانی درست می کرد، تصریح کرد: من به او در رابطه با موضوعش گفتم که موضوع قحط بود که این را انتخاب کردی، ولی او در جواب به من گفت: من باید معنی و عمق شهادت را بفهمم تا بتوانم پایان نامه ام را بنویسم و تکمیل کنم؛ این نشان از توجه غرب به مسئله شهید و شهادت و همچنین اسلام شناسی در کشور ما دارد.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم که خداوند سپرده بود تا از هرکسی که قرار بود شهید شود اجازه بگیرند و تنها کسانی این اجازه می دادند که قبلا کارهای بسیاری را انجام داده بودند؛ آنها ظاهرشان معمولی بود ولی در عین حال خیلی کارها انجام دادند.
کوشکی افزود: اگر توانستیم در این یادواره ها فکر شهدا، رفتار و سبک زندگی آنها را ترویج دهیم، این بار کار مهمی را انجام داده ایم و این یادواره ها می تواند محلی بسیار مناسب برای ترویج سبک زندگی شهدا در دانشگاه ها و جامعه برای قشر جوان باشد.
وی ادامه داد: در این یادواره ها باید بررسی کنیم که شهیدانی همچون شهید بابایی چه عملی انجام دادند که در خارج از کشور یک جوان در اوج شراب خوری، به فردی تبدیل شد که در زمان جنگ به عنوان فرمانده ایفای نقش کرده و در مقابل دشمنان ایستادگی می کند.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: اگر یادواره گرفتیم خود نیز باید کاری کنیم که ابتدا شهدا دستانمان را بگیرند و پس از آن نیز وظیفه شناسی آنها را ترویج کرده و مراقبت از خود را از آنها یاد بگیریم که اینها همگی از مهمترین ویژگی های شهیدان است.
کوشکی بیان کردند: سبک زندگی شهدا یعنی آنها طوری عمل کردند که حتی دشمنان را نیز می آوردند و مدتی بعد همانند خودشان، شهید می کردند و شما نیز اگر توانستید مثل آنها باشید و این سبک را پیاده کنید موفق خواهید بود و اگر نتوانستید نباید اسم آنها را نیز خراب کنید.
وی تصریح کرد: رسانه های ما امروز برخی چیزها را برخلاف آنچه که در رزمندگان ما در زمان جنگ وجود داشته دروغ می گوین،د مثلا این که رزمندگان بی نظم بودند و فقط با گفتن الله اکبر بی گدار به آب می زدند، این دروغی بزرگ به شهدا بوده است و انها در اوج دقت و بانظم عمل کردند که نمونه های متعدد آن را در رزمندگان و شهدایی همچون شهید خرازی فراوان داریم.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: کسی که امروز می گوید من بسیجی هستم، باید مثل امام شهدا زندگی کند و همه کارهای خود را براساس نظم هماهنگ کرده و در کارهای خود حساب و کتاب را رعایت کند، زیرا که خدا نیز هرگز غیر از آن را قبول ندارد.
کوشکی خاطرنشان کرد: جنگ ما با هزینه های فلان تومانی بدون فاکتور اداره شد و هیچ اختلاسی هم در آن صورت نگرفت و در این راستا نیز افرادی که نظم نداشتند «عند ربهم یرزقون» نشدند و در این دنیای فانی ماندنی شدند.
وی تصریح کرد: یادواره شهدا یعنی اینکه شهدا حواسشان به خودشان بود و خود را هرگز بالاتر از دیگران قرار نمی دادند و از آنچه که بودند نیز خود را کوچکتر می گرفتند تا کسی در مقابل آنها احساس حقارت نکند، که این نیز نشان از رفتار ساده با مردم بود.
این استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: یادواره شهدا یعنی ما هم کمی دقت کنیم تا این نور را در قیافه های شهدا ببینیم و بررسی کنیم که چگونه زندگی می کردند تا توانستند «عند ربهم یرزقون» شوند.