به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در حال حاضر بازار مسکن با رکود سنگینی روبرو است و معاملات و خرید و فروش مسکن تقریباً متوقف شده؛ معدود فروشندگان که قصد فروش دارند نیز قیمتهای بسیار بالایی گذاشتهاند که باعث ایجاد حباب کاذب قیمت در بازار مسکن شده و به رکود موجود دامن می زند.
این رکود از آغاز سال جدید روز به روز افزایش یافته است و تعداد معاملات در بنگاههای املاک در کمترین میزان قرار گرفته است.
رکود فعلی بازار مسکن با رکود سالهای قبل متفاوت است، در رکودهای پیشین، یکی از دو طرف عرضه و تقاضا به دلیلی کاهش می یافت، بهعنوان مثال به دلیل تورم قدرت خرید مردم کاسته می شد و آنها از بازار مسکن دور میشدند و در نتیجه غیبت خریداران، بازار دچار رکود می شد؛ یا اینکه بخشی از فروشندگان در نتیجه طولانی شدن دوره رکود از بازار خارج می شدند و با رفع رکود، بازار با کمبود عرضه روبرو میشد.
اما در این رکود در بازار هم مسکن کافی برای عرضه وجود دارد و هم متقاضی برای این مسکنها، اما هر دو طرف دست نگهداشتهاند و معامله نمیکنند و تنها شرایط را رصد میکنند و به دنبال نشانه ای میگردند که بتوانند درباره آینده بازار به جمع بندی برسند.
دلیل شکل گیری رکود فعلی بازار مسکن این است که مالکان و خریداران چشمانداز روشنی از آینده بازار مسکن ندارند و نمیدانند پس از انتخابات ریاست جمهوری چه اتفاقی در این بازار رخ می دهد و قیمتها به کدام سو میرود، لذا فعلاً دست به معامله نمیزنند که مبادا متضرر نشوند یا سودی را از دست بدهند.
کارشناسان بازار مسکن معتقدند به دلیل متفاوت رکود فعلی با رکودهای پیشین در بازار مسکن، نتیجه نیز آن متفاوت خواهد بود.
در دورههای پیشین، پس از گذشتن دوره رکود جهش قیمت ایجاد میشد، اما در این دوره وقتی بازار به وضعیت عادی برگردد، به صورت خودکار قیمتها کنترل میشود؛ زیرا عرضه و تقاضای موجود به یکدیگر سامان خواهد داد و پیشبینی می شود این اتفاق در تابستان پس از انتخابات ریاست جمهوری رخ دهد.
لذا طبق این تحلیل، قیمتهای حبابی فعلی در بازار مسکن بیاساس است و شکسته خواهد شد و اینگونه نیست که قیمتها پس از رونق اقتصادی به این شکل بالا رود؛ همچنین فروشندگانی که قیمت های بالایی برای مسکن ارائه کردهاند بزودی ناچار میشوند قیمتهایشان را واقعی کنند تا بتوانند در این بازار بمانند.