به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی اسماعیلی در آیین اختتامیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب که در بخش بینالملل برگزار شد، گفت: بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب را در حالی به پایان میبریم که خیل عاشقان بیقرار کتاب از اقصی نقاط کشور با حضور میلیونی خود همچنان به این ضیافت پرشکوه علم و ادب و فرهنگ میپیوندند و از این چشمه سار جوشان، دانایی، طراوت و روشنایی میجویند.
رئیس بیست و ششمین نمایشگاه کتاب با بیان اینکه نمایشگاه کتاب، تنها نکوداشت کتاب و کتابخوانی نیست، بلکه برترین جشن دانایی و مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است، ادامه داد: پس از 26 دوره برگزاری، این نمایشگاه امروز همچون سروی راست قامت، به سنتی فرهنگی، میراثی معنوی و دستاوردی متعلق به همه ایرانیان، بلکه کتابخوانان جهان مبدل شده است.
وی اظهار داشت: نمایشگاه کتاب آیینهای روشن و بیزنگار در پیشروی فرهنگ مکتوب و مکتوبات فرهنگی ماست و فرصتی ذیقیمت برای تجلیل و تکریم پدیدآورندگان کتاب، عاملی برای رقابت سالم و تعاملات صنفی ناشران، نیازسنجی مخاطبان، توجه به جلوههای بصری و زیباشناسی کتاب و در یک کلام تلاش برای تقویت حضور همیشگی کتاب در متن زندگی است.
اسماعیلی ادامه داد: نمایشگاه کتاب جلوهای از نهضت همگانی و توقف ناپذیر کتابخوانی و مطالعه مفید در جامعه است که رهبر انقلاب اسلامی بارها بر ضرورت و پیشبرد پویایی آن تاکید فرمودهاند.
رئیس بیست و ششمین نمایشگاه کتاب اظهار داشت: با برگزاری مراسم اختتامیه بیست و ششمین نمایشگاه کتاب، تجربه برپایی این اقتدار فرهنگی نظام را به پایان میبریم.
وی گفت: بار مسئولیت و تکلیفی سنگین را بر دوش داریم؛ زیرا مردم مومن، ولایت مدار و فرهنگ دوست ما از اقصی نقاط کشور و از همه اقشار در این نمایشگاه عشق و شوق وصف ناپذیر خود را به کتاب نشان دادند؛ از هم اکنون وظیفه ماست که با تمام وجود به سراغ آنها برویم و خواستهها و نیازهای آنها را در حوزه مکتوب پاسخ دهیم.
اسماعیلی گفت: پایان جشن کتاب آغاز تجدید عهد اهالی قلم، خانواده چاپ و نشر، رسانهها و مسئولان کشور در پیشبرد نهضت کتاب و کتابخوانی است؛ نهضتی که رکن وثیق احیای تمدن اسلامی و مسیر میل به پیشرفت، عدالت، معنویت، استقلال و خودباوری ملت ایران است.
رئیس بیست و ششمین نمایشگاه کتاب با بیان اینکه تحقق چنین آرمان والای دینی و ملی در گرو اهتمام همدلانه دستگاهها و اهالی فرهنگ است، افزود: همه باید بکوشیم تا دغدغهها و دلالتهای مقام معظم رهبری را درباره رشد کتاب و کتابخوانی و تناسب بین حضور وصف ناپذیر و افزایش میزان مطالعه به شایستگی پاسخگو باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از اقتصاد چاپ و نشر، تنوع بخشی به آثار کتاب، خلق آثار بیبدیل بویژه در حوزه معارف و دفاع مقدس مبتنی بر نیازهای روز مخاطب، بهبود معیشت و درک منزلت اهل قلم، تغییر جهت نظام آموزشی از حافظه محوری به جستجو در منابع غنی و اصیل اسلامی و تبدیل کتابخانهها و کتاب فروشیها به میعادگاه محبوب نسل جوان جز از طریق همدلی و هم اندیشی دستگاههای گوناگون فرهنگی ممکن نیست.