عضو حزب منحل شده اعتماد ملی گفت: این رد صلاحیتها برگ منفی در کارنامه اشخاص محسوب نمیشود و نظر شورای نگهبان در این قضیه این است ...
محمدرضا خباز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به دلایل وجود شورای نگهبان در عرصه انتخابات کشور اشاره کرد و گفت: اگر به همه کشورهایی که دموکراسی و مردم سالاری در آنها حاکم است، مراجعه کنیم، میبینیم که یک مجموعهای وجود دارد که هم کاندیداها را ارزیابی میکند و هم وظیفه نظارت بر انتخابات را برعهده دارد.
وی ادامه داد: در آمریکا این وظیفه مهم بر عهده سنا و دادستان عمومی میباشد؛ همچنین در کشورهایی همچون انگلیس، ایتالیا، کانادا و فرانسه همین روال وجود دارد و وظیفه تایید کاندیداها و نظارت بر انتخابات بر عهده یک نهاد خاص است.
عضو حزب منحل شده اعتماد ملی به دلیل اصلی این ماجرا اشاره کرد و گفت: رعایت حقوق مردم و حفظ آن کمترین دلیل وجود یک نهاد نظارتی همچون شورای نگهبان است، بنابراین این یک روند معقول می باشد که در همه جای دنیا مرسوم است.
خباز به زمان تصویب قانون اساسی در خبرگان رهبری اول اشاره و تصریح کرد: اگر به زمان تنظیم و تصویب قانون اساسی نگاه کنیم، میبینیم که در آن زمان اعضای تصویب کننده قانون اساسی بر روی این موضوع حساسیت بسیاری داشتند؛ زیرا میخواستند نحوه نظارت بر انتخابات و اجرای آن همانند قبل از انقلاب در اختیار دولت قرار نگیرد و دولت نتواند در این موضوع اعمال نظر کند.
نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم ادامه داد: در آن زمان برای جلوگیری از چنین مشکلاتی پیشنهادهای مختلفی مطرح شد که نهایتاً پیشنهادی که نحوه انتخاب اعضا به صورت شش فقیه و شش حقوقدان بود، رای آورد و تصویب شد؛ بر اساس قانون، شش فقیه از سوی رهبری و شش حقوقدان با انتخاب مجلس و معرفی به قوه قضائیه به عنوان اعضای شورای نگهبان و ناظر بر انتخابات انتخاب میشوند.
وی به وجاهت قانونی و عقلی وجود این شورا اشاره کرد و گفت: این نهاد هم وجاهت قانونی و همه عقلی دارد و کسی که میخواهد به عنوان رئیس جمهور در حاکمیت نظام حضور داشته باشد باید حافظ و نگهبان قانون اساسی باشد.
خباز به قضیه رد صلاحیت کاندیداها هم اشاره و تاکید کرد: اگر کسی رد صلاحیت شد، میتواند از راههای قانونی رسماً اعتراض خود را بیان کرده و مستنداتش را برای رد این موضوع اعلام کند؛ زیرا اعتراض قانونی در هیچ کجای دنیا محکوم نیست.
عضو حزب منحل شده اعتماد ملی با بیان اینکه صلاحیت کاندیداهای احتمالی رد نمیشود، بلکه احراز نمیشود، عنوان کرد: این رد صلاحیتها برگی منفی در کارنامه اشخاص محسوب نمیشود و نظر شورای نگهبان در این قضیه این است که این افراد می توانند در جایی دیگر و برای تجاربی دیگر همچون مدیریت، انسانی کارآمد و توانمند باشند، اما توانمندی آنها برای مدیریت کلان کشور محرز و آشکار نشده است.
وی همچنین درباره امکان رد صلاحیت هاشمی به دلیل کهولت سن، با بیان خاطرهای گفت: یکی از نمایندگان مجلس، احتمالی را مطرح کرد که من از او خواستم برای تصمیمگیری و قضاوت بهتر با دو نفر از اعضای مجمع تشخیص مشورت و مدیریت آقای هاشمی را در مجمع بررسی کند.
خباز ادامه داد: آن فرد به مجمع رفته و با یکی از اعضا صحبت کرد؛ آن شخص از تجربه و مدیریت قوی جناب هاشمی گفته و تصریح کرده بود که «با وجود اختلاف سلیقه ام با آقای هاشمی، اما مدیریت ایشان در مجمع تشخیص از نظر تجربه همچون انسانی 80 ساله و از نظر نیروی انسانی چون جوانی 40 ساله است که مجمع را به خوبی اداره میکند.»
عضو حزب منحل شده اعتماد ملی تاکید کرد: مدیریت مجموعه بزرگی همچون مجمع کار بسیار سختی است؛ زیرا اعضای آن توسط رهبری انتخاب شده و همه آنها از کارکشتگان عرصه سیاست و اقتصاد هستند، البته بعضی از این افراد خود را یک سر و گردن بالاتر از رئیس مجمع میدانند و چه بسا اگر رایگیری شود به ایشان رای ندهند، اما چون رئیس مجمع را رهبری انتخاب میکنند، آنها مجبور به تبعیت هستند و خود را پهلوانان سیاست و علم و تخصص میدانند.
وی به نحوه عملکرد هاشمی در مجمع اشاره کرد و گفت: کسانی که عضو مجمع هستند از عالمانند و عملکرد و نحوه مدیریت آقای هاشمی را از نزدیک در مجمع میبینند؛ به گفته آن شخص عضو مجمع، آقای هاشمی چنان جلسه را اداره میکنند که با وجود بالا بودن سن موافقین و مخالفین همه مطیع مسائل مجمع هستند و جلسات با آرامش و حجم بالا و احترام متقابل اداره میشود.
خباز تصریح کرد: کسی که بتواند مجمع به آن سنگینی را اداره کند، اداره جلسهای که در آن خودش وزرایش را منصوب کرده و توانایی عزل آنها را هم دارد، برایش بسیار آسانتر است.
جناب خباز چرا فک مي کنيد حافظه تاريخي مردم اين همه ضعيف هست؟
من همشهري شما هستم و سخنراني هاي چند سال شما در زمان دولت اصلاحات که عليه اقاي هاشمي انجام ميداديد رو بخوبي بياد دارم حالا چه شده که شواليه سرخ پوش شده مراد و استاد افرادي مثل جنابعالي؟
فريب و تزوير تاکي؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
من همشهري شما هستم و سخنراني هاي چند سال شما در زمان دولت اصلاحات که عليه اقاي هاشمي انجام ميداديد رو بخوبي بياد دارم حالا چه شده که شواليه سرخ پوش شده مراد و استاد افرادي مثل جنابعالي؟
فريب و تزوير تاکي؟