آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۳۸۱۴
گردشگری در تابستان-1

برغان؛ زیبایی‌های شمال کشور در همسایگی پایتخت

روستای گردشگری برغان که در 13 کیلومتری شمال‌غربی کرج قرار دارد، یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با آغاز زودهنگام تعطیلات تابستانی دانش‌آموزان و دانشجویان، بسیاری از خانواده‌ها سفرهای تابستانی خود را آغاز کردند تا قبل از شروع گرمای تابستان به شهر خود بازگردند.


گاهی خانواده‌های تهرانی به دلیل دوری مسیر مکان‌های گردشگری کشور از تهران، تمایل چندانی به سفر ندارند؛ این در حالی است که در اطراف تهران روستاهای گردشگری زیادی وجود دارد که می‌توان با سفری کوتاه به این روستاها هم تعطیلات خوبی داشت و هم زحمت طی مسافت‌های طولانی برای سفر را تحمل نکرد.

 

برغان، محصور در میان رودخانه‌های پرخروش

 

روستای گردشگری برغان در 13 کیلومتری شمال‌غربی کرج قرار دارد، رودخانه‌های شاهرود و سنج که از دل کوه‌های البرز سرچشمه می‌گیرند از کنار این روستا می‌گذرند و بر زیبایی‌های طبیعی روستای گردشگری برغان می‌افزایند.


دامنه‌های جنوبی کوهپایه‌های البرز سال‌هاست پذیرای گردشگرانی است که زیبایی روستاهای شمال کشور را در حوالی تهران جست‌وجو می‌کنند؛ گردشگران بهاری و تابستانی با خرید سوغاتی‌های اصلی این روستا که شامل گوجه برغانی و لبنیات تازه است لحظات شادی را برای خود می‌آفرینند.


این روستا در دوره قاجاریه یکی از پرجمعیت‌ترین روستاهای نزدیک پایتخت و دارای مرکز خرید و بازارچه بوده است. اگر چه این روزها جمعیت روستای گردشگری برغان چندان زیاد نیست، اما میهمان‌نوازی روستایی مردم و اندکی آرامیدن در سایه درختان توت، گردو، آلبالو، گوجه درختی و گیلاس می‌تواند لحظات زیبایی را برای مسافران فراهم کند.

 

 

مسجد جامع قدیمی برغان هنوز هم پابرجاست

 

اگر قصد سفر به این روستای خوش آب و هوا را دارید، حتماً سری به جاذبه‌های گردشگری این روستا بزنید. برغان از هزاره دوم قبل از میلاد مسکونی بوده و از دوره ساسانیان تا حدود قرن هفتم آیین زرتشتی در آن رواج داشته است، در دوران اسلامی پس از تسلط آل‌بویه بر نواحی کوهستانی و ری، آیین اسلام در برغان رونق پیدا کرد.


به دستور کیومرث‌ابن بیستون‌ابن گُستهم که خود در آغاز دین زرتشتی داشت و بعدها دین اسلام را پذیرفت، مسجد جامعی در سال 821 هجری قمری در مکان عبادتگاه قدیمی در کنار درختان حاشیه قلعه بنا شد.

 

این مسجد که هنوز هم پابرجاست در دوره صفویه و در زمان شاه سلیمان صفوی بازسازی شد، در دوره زندیه فضای مسجد گسترش پیدا کرد و سپس در سال 1354 تخریب و بازسازی شد. دو درخت چنار مسجد جامع که عمری 1000 ساله دارند، در حیاط مسجد توجه گردشگران بهاری و تابستانی را به سوی خود جلب کرده‌اند.

 


حسینیه ‌اعظم بنای متعلق به دوره شاه تهماسب صفوی است

 

حسینیه اعظم از دیگر مکان‌های قدیمی این روستای زیبا است. این حسینیه در زمان شاه تهماسب صفوی به صورت یک طبقه بنا شد و سپس در دوره قاجاریه طبقه دوم به آن اضافه گردید، معماری منحصر به فرد حسینیه به گونه‌ای است که کف آن گود است و در زمستان‌ها گرم و تابستان‌ها خنک می‌شود.


این حسینیه دارای چهار قسمت متفاوت است که هر یک کاربری خاصی دارد، ضلع شمالی مخصوص شاه و رجال بود و قسمت جنوب طبقه دوم متعلق به زنان رجال، در قسمت شرقی و غربی که 10 حجره دارد مردان می‌نشستند و زنان نیز در طبقه دوم جایگاه از برنامه‌های مذهبی حسینیه استفاده می‌کردند.


روستای گردشگری برغان با آب و هوای معتدل در بهار و تابستان و با حفظ بسیاری از جاذبه‌های گردشگری خود منتظر مسافران تابستانی است. این روستای گردشگری پر است از باغ‌های میوه و باغ رستوران‌ها که در سایه خنک درختان و در کنار رود پرخروش شاهرود از مسافران خود پذیرایی می‌کنند.

 

از جاده پردرخت برغان که بگذری به این روستا می رسی؛ در ابتدای ورود به روستا از روی یک پل قدیمی عبور می‌کنی که به گفته اهالی روستا سابقه آن به دوره صفویه بازمی‌گردد. این پل که بر روی رودخانه شاهرود ساخته شده است در دوره قاجاریه بازسازی شد و به صورت آجری درآمد.


سایه خنک درختان کهنسال برغان و رودهای پرخروش این روستا هر سال میزبان گردشگرانی است که راهی به مناطق گردشگری شمال کشور و استفاده از زیبایی‌های جنگلی و ساحل‌های شمال را ندارند.

 

این روستا اگر چه در نزدیکی پایتخت قرار دارد، اما آب و هوای معتدل و درختان پربارش شبیه‌سازی کوچکی از مناطق زیبایی شمال کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار