کد خبر:۲۴۵۱۴۲
پیام فضلی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

کاندیداهای محترم «چرچیل‌بازی» در نیاورند

پیام فضلی‌نژاد گفت: برخی کاندیداها از «وینستون چرچیل» فقط یاد گرفته‌اند که «سیاست‌‌مدار کسی است که حوادث فردا و یک‌ماه و یک‌سال آینده را پیش‌بینی کند و بعد بتواند دلایلی بیاورد که چرا اتفاق نیفتاد!»

پیام فضلی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» در باره تغییر فضای انتخابات جامعه بعد از ائتلاف اصلاح‌طلبان اظهار داشت: نتیجه دور اول انتخابات تابع رویدادهای چند ساعت آینده است و باید منتظر آنالیز فضای انتخاباتی امروز پس از آخرین تبلیغات کاندیداها ماند تا به جمع‌بندی نهایی رسید، اما در حال حاضر باید تمام تلاش معطوف به «رشد آراء اصول‌گرایان» باشد و اگر این آراء رشد کند، می‌تواند یک «بازی برد برد» شکل بگیرد. بدین معنا که اگر در 48 ساعت آینده ما شاهد رشد آراء آقایان جلیلی و قالیباف باشیم، می‌توان به برگزاری انتخابات در دور دوم میان دو کاندیدای اصول‌گرا امیدوار بود و این، بهترین مفروض ممکن برای صحنه سیاسی کشور است. بدین‌ترتیب، باید تبلیغات انتخاباتی را در ساعاتی پایانی بسیار جدی گرفت و تعدد کاندیداها نباید به انفعال نیروهای سیاسی یا سردرگمی پایگاه اجتماعی آنان بیانجامد.

 

نویسنده کتاب «شاه‌کلید انگلیسی» افزود: روی دیگر سکه، تخمین و تحلیل آراء اصلاح‌طلبان و تاثیر آن بر نتیجه انتخابات است. اصلاح‌طلبان با تمان پتاسیل سیاسی و اجتماعی خود به میدان آمده‌اند. استراتژی انتخاباتی آنان از همان الگوها و تاکتیک‌های انتخابات سال 1388 پیروی می‌کند و امیدوار به ایجاد یک موج سیاسی از طریق هسته‌های سازمانی و شبه پارتیزانی خود در سطح شهرها هستند. آنچه که پس از کنار گذاشتن آقای «محمدرضا عارف» توسط سران اصلاحات رخ داد، حرکت انتخاباتی را منجر به افزایش چشمگیر پایگاه اجتماعی آنان نشد و سرمایه اجتماعی‌شان را نیز افزایش چندانی نداد؛ اما یک انسجام سازمانی- تشکیلاتی در میان طیف‌های اصلاح‌طلب در حال شکل‌گیری است و به همین دلیل رشد چند درصدی آراء روحانی به چشم می‌خورد.

 

فضلی‌نژاد گفت: آقای هاشمی رفسنجانی با چند کاندیدا وارد صحنه شد و تردیدی وجود ندارد که در این صحنه، برخی از کاندیداها در زمین آقای هاشمی بازی کردند و می‌کنند. خبرهایی از سیگنال‌های هاشمی به آقای ولایتی برای ماندن در صحنه حکایت می‌کند، اما امیدواریم با کناره‌گیری ایشان از دایره رقابت‌ها به این تحلیل که آقای ولایتی از عوامل اختلاف میان اصول‌گرایان است، پایان یابد؛ در غیر این صورت ایشان به یکی از «عوامل اختلاف» در جبهه اصول‌گرایی تبدیل می‌شوند و باید مسئولیت هزینه‌هایی که تحمیل می‌کنند را بپذیرند. پروژه اصلاح‌طلبان، فتنه‌اندازی میان اصول‌گرایان است تا آنان را از تعهدات خود نسبت به «ائتلاف» منصرف سازد و با شکست «ائتلاف پیشرفت» باعث پراکندگی آراء اصول‌گرایان گردند. از این رو نباید گذاشت که فتنه به اردوگاه اصول‌گرایان راه یابد و امیدواریم شاهد بصیرت و عقلانیت آقای ولایتی در این شرایط حساس باشیم.

 

پژوهشگر موسسه کیهان گفت: برخی کاندیداها مانند آقای «محسن رضایی» چرچیل‌بازی در می‌آورند و برخلاف واقعیت‌های موجود در صحنه مانده‌اند و امیدوارم این خصلت به دیگر کاندیداها منتقل نشود و مانند آقای حداد عادل از نامزدی انصراف دهند. برخی از «وینستون چرچیل» فقط یاد گرفته‌اند که «سیاست‌‌مدار کسی است که حوادث فردا و یک‌ماه و یک‌سال آینده را پیش‌بیینی کند و بعد بتواند دلایلی بیاورد که چرا اتفاق نیفتاد!» این درباره آقای رضایی، در انتخابات سال 1384 و 1388 اتفاق افتاده است و شکست ایشان، رکورد این خطای محاسباتی فاحش را به 3 بار خواهد رساند.

 

فضلی نژاد ادامه داد: خواسته رهبر معظم انقلاب، انتخاب رئیس‌جمهور با «رای بالا و قاطع» برای خنثی کردن توطئه‌های دشمن است و بارها در این خصوص رهنمود داده‌اند. بنابراین، باید در رفتارهای سیاسی خود، مطالبه رهبری مبنی بر انتخاب رئیس‌جمهور با یک «اکثریت قاطع» را ملاک و معیار قطعی قرار داد. از این رو، امروز آقای «حسین شریعتمداری» در آخرین سرمقاله روزنامه «کیهان» پیش از انتخابات هشدار دادند که با کدام حجت شرعی حالت چندکاندیدایی را به «تک کاندیدایی» تغییر نمی‌دهید؟

 

این پژوهشگر سیاسی اظهار داشت: عدم ائتلاف کاندیدادهای سرشناس اصول‌گرایان تنها در زمانی می‌تواند مطلوب باشد که بازی «برد- برد» شکل بگیرد و 2 نامزد اصول‌گرا به دور دوم انتخابات راه یابند؛ در غیر این صورت، باید یک ائتلاف فوری شکل گیرد تا معادلات سیاسی به سوی پیروزی یک رئیس‌جمهور اصول‌گرا با رای بالا در برابر رقیب اصلاح‌طلب برود، اما مساله این است که باید در همین ساعات به تصمیم قطعی رسید، چون اگر ضرورت ائتلاف اثبات شود که به نظر می‌رسد اثبات شده است، کاندیداها باید به گونه‌ای انصراف دهند تا بتوانند سبد رای خود را به نحو حداکثری به نفع کاندیدای منتخب خود انتقال دهند، در حالی که روز 5 شنبه، روز ممنوعیت تبلیغات است و امکان انتقال سبد رای به کاندیدای دیگر، بسیار دشوار است. این شرایط، کار را برای ما بسیار حساس می‌کند و باید با بصیرت و عقلانیت حداکثری در میدان حاضر بود.

 

فضلی‌نژاد امکان رقابت میان دو کاندیدای اصول‌گرا در دور دوم انتخابات را به دلیل شرایط موجود کمتر از دیگر مفروضات سیاسی و محاسبات انتخاباتی دانست و افزود: بسیار خوش‌بین هستم که این اتفاق بیفتد، اما باید واقع‌نگر نیز بود. به دلیل مشاع بودن پایگاه رای کاندیداهای اصول‌گرا، بدیهی و طبیعی است که آنان سبد رای یکدیگر را تکه تکه می‌کنند. البته نباید در دام «نظرسازی»های چند ساعت اخیر نیز افتاد و از ترس مرگ، خودکشی کرد. باید واقعیت کنش‌های سیاسی را به نحو جامع تحلیل کرد. آمریکایی‌ها می‌گویند «سیاست، دانشی برای زمان ماشه کشیدن است» و اصلاح‌طلبان نیز با کنار گذاشتن آقای عارف، ماشه را کشیده‌اند. ما نیز باید تدبیر شایسته اتخاذ کنیم و با دست خودمان موجب شکست خود نشویم.

 

فضلی‌نژاد رقابت نهایی در ارودگاه اصولگرایان را میان سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف دانست و ادامه داد: رقابت سنگینی میان هواداران آقای جلیلی و آقای قالیباف در گستره عمومی وجود دارد و این رقابت توام با رفاقت، فی نفسه مذموم نیست، اما باید ضرورت‌ها و مصالح را نیز سنجید. اگر از دل این رقابت، سرمایه سیاسی و سبد رای اختصاصی اصول‌گرایان در مجموع رشد کند و بازی «برد- برد» شکل‌ بگیرد، اشکالی بر آن متصور نیست. ولی چنانکه چنین صحنه‌ای پدید نیاید، باید مسئولیت عواقب احتمالی محاسبات اشتباه را نیز بپذیرند.

 

نویسنده کتاب «شاه‌کلید انگلیسی» به 48 ساعت انتهایی و نهایی انتخابات اشاره و تاکید کرد: نظرسنجی‌ها نشان می دهد که هنوز 20 درصد از مردم انتخاب نهایی خود را مشخص نکرده‌اند. بدین‌ترتیب، هنوز احتمال افزایش سبد رای اصول‌گرایان وجود دارد، اما رشد سبد رای اصلاح‌طلبان را نیز باید رصد کرد تا نهایتاً تا ساعت 22 امشب به تصمیم قطعی رسید که آیا ائتلاف ضروری است یا می‌توان به یک بازی «برد- برد» رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
سعيد
-
۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۱
کانديداي اصولگراها قاليباف و ولايتي هستند
نه دکتر جليلي....ايشان کانديداي حزب پايداري هستند که وضعيت آنها از قبل مشخص شده،در ضمن ايشان اگر طبق شعار تبليغاتي خود(گفتمان 3تير) عمل کند جزو گروه رييس جمهور فعلي قرار ميگيرد...که طبق فرموده آقاي حداد عادل،احمدي نژاد خود را يک اصولگرا نميداند...
در ضمن دکتر رضايي مستقل وارد انتخابات شده است....خودشان هم بارها تاکييد کرده اند.....

پس نتيجه ميگيريم کانديداي اصولگرايان ولايتي و قاليباف هستند...

پس راي ما يا دکتر قاليباف خواهد بود يا ولايتي
به اميد پيروزي.....
3
3
masoud
-
۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۵
خوشم مياد کارشناسهاي شما هم بي سوادن تشريف دارند
کي گفته جليلي راي داره؟کي گفته ايراني جماعت به نظامي راي ميده؟؟؟
ولايتي ورضايي وروحاني تنها افراد موجود در ميان کانديداها هستند که مردم بهشون اعتقاد دارن وبقيه....
3
5
احسان
-
۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۵
ايشون فعال فرهنگي مذهبي اند ؟؟؟؟؟
1
0
غلامرضا
-
۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۲
گزافه گويي موقوف انگيزه ات چي هست...
0
0
بدون نام
-
۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۳
خدايا دارم دق ميکنم چرا روح برخي مسئولين بزرگ نمي شود؟؟؟؟؟؟؟
مردم!!!!!
دوران امامامونم بعضي ها تو زمين ائمه به نفع دشمن گل ميزدند.
مي بينيد تاريخ داره تکرار مي شه واقعا اصول گرايي رويه اي است کعه ايشان ÷يش گرفته اند.
دکتر جون دنياي طبابت بيشتر احتاجت داره
باور کن باور کن با انصرافت به حفظ اسلام و نظام کمک کن
4
2
حامدي
-
۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۹
با سلام
اميدوارم کانديداهاي محترم کمي با تدبيرتر بينديشند و صحنه را براي افراد قويتر خالي بگذارند. بنده شخصاً هنوز به قطعيت در انتخاب نرسيدم.
عزيزان خواهش ميکنم ائتلاف را نشکنيد خواهش ميکنم . کمي بيشتر به رهنمودها و توصيه ها گوش فرا دهيد. دشمن عجيب سرمايه گذاري کرده.
هر چند مملکتي که صاحبش امام زمان است هيچ فتنه گر و حامي فتنه گري نخواهد توانست کاري از پيش ببرد همانطور که ديگران نتوانستند. فقط زحمت ملت را زياد ميکنند.
اميدوارم به حق ترين و اصلح ترين فرد پيروز ميدان باشد. يا علي
3
0
بدون نام
-
۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۳:۰۱
به حرف راست آدم دروغگو هم بايد مشکوک بود...
4
4
JP
۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸
چرا چيز (تهمت) ميزني؟
مهسا
-
۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۶:۴۴
منتظر بوديم تو بگي!
چطوره خود تو رو بياريم بالا سرمون؟!
3
5
پربازدیدترین آخرین اخبار