به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سعید جلیلی کاندیدای ریاست جمهوری امروز در مسجد صاحب الزمان اسلام شهر سخنرانی کرد و گفت: دشمنان تلاش کردند تا مانع از تثبیت جمهوری اسلامی شوند اما امروزه قدرت منطقه ایران تثبیت شده و این مسیر به تأسی از امام حسین علیه السلام ایجاد شده است و ناکامی دشمن این است که الگوی جمهوری اسلامی در ایران خلاصه نشود به گونه ای که چند سال گذشته جنوب لبنان آزاد شد و بعد حماس در غزه مقاومت کرد و دشمن از پیروزی های پی در پی ناخشنود است.
جلیلی با اشاره به سخن رهبری مبنی بر اینکه ما در «موقعیت خیبر هستیم» ارزیابی دقیقی است خاطر نشان کرد: باید مراقب باشیم از پشت خیمه دشمن بودن دچار تردید نشویم زیرا تردید دل های مردم را خالی می کند هر زمانی جبهه به قدرت رسیده عده ای تلاش کردند برخی تهدیدها را به رخ بکشند و این مسئله در زمان پیامبر نیز وجود داشته است به این معنا که دستاوردها را نمی بینند بلکه فقط تهدیدها دیده می شود و می خواهند براساس نداشته ها عمل کنند نه بر اساس داشته ها.
این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مقاومت باید بر مبنای دین و مردم باشد و این مسئله هنر امام بوده است ابراز داشت: این مسئله باعث شد امام حتی در زمان جنگ یک وجب را از خاک ایران را نداد آیا امروز امکان ایجاد حماسه در زمینه های مختلف وجود ندارد؟! اما باید بدانیم که دین و مردم به عنوان ستون دین باید اساس کار باشد.
جلیلی با طرح این سوال که آیا دولت های گذشته نمی خواستند گرانی و بیکاری را حل کنند گفت: اما اینکه جرا نتوانسته ایم مشکل بیکاری و گرانی را حل کنیم باید به این مسئله توجه کنیم که باید راه حل های اصولی را به شکل حماسی حل کنیم زیرا دولت مهمترین ساختار اداری اجرایی برای استفاده از ظرفیت ها است که باید زمینه ها را ایجاد کند و اگر مردم دچار مشکل شدند دولت باید به سراغ آنان برود همچنین باید ساختارهای ادارات را به گونه ای پیش ببریم تا ظرفیت ها ایجاد شود زیرا عدالت اداری باید حاکم شود وگرنه باعث می شود مثلا 23 نفر 11 هزار میلیارد تومان وام بگیرند.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: مسئولان نه با تفکر تکنوکراسی بلکه با تفکر بسیجی باید سراغ مردم بروند و برای اقشار جوانان برنامه ریزی داشته باشند اگر ظرفیت های خداداد در کشاورزی و معادن را مدیریت کنیم در کنار ظرفیت های انسانی باعث ایجاد قدرت می شود که قدرت هسته ای در مقابل آنها هیچ است اگر برخی مشکلات ما حل نشده به دلیل این است که خواسته ایم تا با اتکا به یک فرد کار را پیش ببریم اگر به تولید بها دادیم این موجب افزایش کالا می شود و در نتیجه اشتغال ایجاد می کند اینکه شش نفر پنج هزار میلیارد تومان وام بگیرند بسیار ناعادلانه است.
وی در ادامه افزود: جلویگری از حفرههای در اقتصاد امر بسیار بزرگی است باید بهگونهای پیشر رویم که موضوعاتی مانند گرانی را ریشهای حل کنیم و نه اینکه مقطعی باشد و پیشرفتهای ایران نشان داده که ما می توانیم.
جلیلی با بیان اینکه مردم ایران در 24 خرداد حماسهای بزرگ را خلق خواهند کرد خاطرنشان کرد: این انتخاب از سوی مردم پشتوانهای قدرت برای نظام ایجاد میکند البته ما مردم را فقط نباید برای انتخابات بخواهیم هر فردی که اعتماد مردم را جلب کرده باید از فراد حماسه اقتصادی را پیگیری کند و مردم باید وزارتخانهها وادارات را پناهگاه خود بدانند.
وی در ادامه افزود:اگر توانستهای در 34 سال پیروزی بزرگ را به دست آوریم به دلیل مقاومت در برابر دشمنان بوده اما امروزه برخی میخواهند مقاومت ما را به سخره بگیرندو پیروزیها را ناچیز نشان دهند در صورتی که دشمنان ما نیز به این پیروزیها اعتراف کردهاند.
وی در باره صحبتهای انجام با غرب در مورد مبحث انرژی هستهای گفت: آن چه که بیش از تولید سانتریفیوژ باعث هراس دشمن میشود این است که ظرفیت جوانان ما از ظرفیتهای دینی و ملی، بیش از ظرفیت انرژی هستهای است اینکه میگویند ما باید آشتی و مصالحه کنیم باید بگویم آنان که گفتوگو کردند و به دنبال مصالحه با غرب بودند چه شد تجربه نشان داده که هر گاه به دنبال مصالحه بودهایم فشارها افزایش پیدا کرده اما وقتی مقاومت نمودهایم به نتیجه رسیدهایم.
وی در ادامه افزود: به عنوان مثال در ایران یک میلیون بیمار به داروهای هستهای نیازمنداند وقتی سال 88 از آنان مطالبه کردیم آنان گفتند اگر میخواهید باید خواستههای ما را برآوردهکنید تا اینکه ما بعد از دو سال به این نتیجه برسیم که آیا به شما دارو بدهیم یا خیر که ما گفتیم خود تولید میکنیم و آنان خندیدند اما شهدای مانند شهریاری با ظرفیت انقلابی آن را تولید کرد و یک ریال مزد را نگرفت ولی مزد خود یعنی شهادت را از خداوند دریافت کرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: اکنون ایران جزو صادرکنندگان دارو شده و معدود کشورهای می توانند این دارو را تولید کنند و این مقاومت بهگونهای پیشرفت که آلماتی دو آنان از ما خواستند که فقط 20 درصد غنیسازی را کنار بگذاریم اگر میخواهیم مقاومتی در عرصههای ملی را تجربه کنیم باید بدانیم که هر کجا کوچکترین نرمشی نشان دادیم فشارها بیشتر شده است و در این رابطه رهبری فرمودهاند هر گاه ذرهای عقبنشینی کنید دشمن فشار خود را بیشتر میکند.
جلیلی با بیان اینکه دو مسئله پیروی از ولایت و باور مردم باعث آزادسازی ظرفیت مردم شده است خاطرنشان کرد: با آزادسازی ظرفیتهای مردمی حماسه بزرگ نیز خلق میشود.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کاندیداها مدام شعارها و ادعاهای مختلفی را مطرح میکنند گفت: شعارها و ادعاها برای این است که اگر در انتخابات موفق شویم می خواهیم آن را انجام دهیم لازمه اول آن انتخابات است و خود انتخابات نشانه این است که چقدر به حرف هایمان ملتزم هستیم و اگر حرفها را که میزنیم در رفتار به آن عمل نکنیم باعث می شود مردم به ما اعتماد نکنند و من به نوبه خود معذرت میخواهم.
وی در باره مشکلات اسلامشهر خاطرنشان کرد: ما صدها نقطه کشور مانند اسلامشهر را داریم و نباید قهرمانانه فکر کنیم باید ساختارها درست شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد تصریح کرد: ما سال گذشته و امسال با تحریمهای در زمینه ارز و دلار روبهرو بودیم و 11 میلیارد دلار برای وارد کردن محصولات کشاورزی هزینه کردیم اگر برای هر دلاری که به زحمت برنامهریزی میکردیم چرا باید صرف ورود کالا به کشور شود بهتر است که این ارز به کشاورز داخلی اختصاص داده شود.
وی در ادامه افزود: ما باید از وابستگی به نفت بینیاز شویم سال گذشته اختلاف واردات و صادارات نفت ده میلیارد دلار بود پس میتوانیم از وابستگی به نفت بیرون بیایم.
جلیلی در باره توجه به موضوع فرهنگ گفت: برای ساختن فرهنگ باید از سه عنصر خانواده، مسجد و مدرسه کمک بگیریم اگر مادر در خانواده دغدغه اشتغال نداشته باشد و وقت خود را صرف تربیت فرزند کند و همچنین اگر مسجد ما 24 ساعته مکانی برای هدایت و مشورت برای مردم باشد همچنین اگر معلم مدرسه بدون دغدغه مشاغل و داشتن شغل دوم و سوم تمام وقت خود را صرف دانشآموز کند مسئله فرهنگ خود به خود حل خواهد شد.
این کاندیدای ریاست جمهوری در باره توجه به بسیج خاطرنشان کرد: کشوری که این ظرفیت و فرهنگ را دارد همه فرزندانش بسیجی هستند باید برای آنان برنامهریزی داشته باشیم واشتغال را متناسب با آمایش سرزمین و تقسیم جغرافیایی انجام دهیم تا زمینه مهاجرت ایجادنشود.