گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، باز فصل تابستان رسید و لذت اردوهای جهادی؛ اردویی که دانشجویان سختی و مشقت آن را به تعطیلات نوروز و اوقات فراغت در تابستان ترجیح می دهند، گرمای طاقت فرسای تابستان نمی تواند انگیزه دانشجویان را سست کند، از هر دانشجویی که یک بار به این اردو رفته سوال کنید، از آن به عنوان بهترین دوره یاد می کند، دوره ای که پر از معنویت و خدمت است.
علاوه بر اینکه دانشجویان در ایام نوروز در اردوی جهادی و خدمت رسانی، خدمات ارزنده ای انجام دادند؛ اما دانشجویان گیلانی از اول تیر سال 92 کار خود را به طور رسمی از همه دانشگاه های استان آغاز کردند.
حسین حیدریان، از فعالان جهادی گفت: در تابستان امسال بیش از 2000 دانشجو در مناطق مختلف گیلان فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: اردوهای جهادی حرکت دسته جمعی نوجوانان، جوانان، طلبه ها و اقشار خاصی از مردم است که بدون انگیزه های مالی طی یک بازده کوتاه مدت در جهت رفع محرومیت در جامعه در عرصه های مختلف حضور می یابند.
این فعال جهادی با بیان اینکه اوج برنامه های جهادی در ایام تابستان است، گفت: جهادگران در ایام اوقات فراغت با دست کشیدن از زندگی روزمره و تفریح، در اردوهای جهادی حضور می یابند و فضای محرومیت را از نزدیک لمس می کنند.
حیدریان ادامه داد: اردوهای جهادی ارتباط کار و تلاش را در جامعه افزایش می دهد و دانشجویانی که نیازمند ابزارهایی برای انجام فعالیت های جهادی هستند، مطالبه خود را از مسئولان مطرح می کنند.
وی تصریح کرد: خدمت رسانی و محرومیت زدایی با انجام کارهای هنری، علمی، فرهنگی و عمرانی انجام می شود.
این فعال جهادی، اردوهای جهادی را ترویج دهنده کار و تلاش در جامعه دانست و گفت: ثبت تجربیات، مهارت ها و تقویت توانمندی دانشجویان در اروهای جهادی یکی از نقاط قوت محسوب می شود.
حیدریان کاهش هزینه های عمرانی دولت و تسریع انجام پروژه ها را یکی از شاخصه های فعالیت های عمرانی برشمرد و بیان داشت: ثبت کارآمدسازی نظام و دلبستگی مردم خصوصا اقشار مستضعف از شاخصه های سیاسی این اردوهاست.
وی کارگروه های عمرانی، بهداشت و درمان، فرهنگی و علمی را از کارگروه های اردوهای جهادی بیان کرد و گفت: کارگروه عمرانی بخش سخت افزاری و پروژه های کوچک و زودبازده را در برمی گیرد.
این فعال جهادی، تقویت و ارتقای بنیه علمی و مهارتی را از مهمترین فعالیت های علمی برشمرد و تصریح کرد: کارگروه فرهنگی در تقویت فرهنگ و سلامت روحی و روانی فعالیت می کنند.
حیدریان از اعزام 200 دانشجو در قالب شش گروه جهادی به روستاهای محروم گیلان در ایام نوروز خبر داد و گفت: این در حالی است که در تابستان امسال بیش از 2000 دانشجو در مناطق مختلف گیلان فعالیت خواهند کرد.
فتحی، مسئول قرارگاه جهادی شهید میرزا کوچک جنگلی با اشاره به تشکیل این قرارگاه با هماهنگی بسیج سازندگی کشور و بسیج دانشجویی گیلان در دهستان پیرکوه بخش دیلمان شهرستان سیاهکل تصریح کرد: این قرارگاه پیرامون برنامهریزیهای پنج ساله با هدف برطرف کردن محرومیتها و مشکلات مردم این منطقه با فعالیت دانشجویان جهادی و همکاری مسئولان احداث شده است.
وی افزود: برنامههای جهادی با رویکرد فرهنگی برای افزایش معنویت و یکسانسازی مسائل و مشکلات مناطق محروم از سال 79 با فرمان مقام معظم رهبری در کشور طرحریزی شد.
مسئول قرارگاه جهادی شهید میرزا کوچک جنگلی ادامه داد: قرارگاه مذکور که بخشی از محرومیتزدایی از روستاهای شهرستان املش را نیز بهعهده دارد، از نوروز 92 فعالیت خود را آغاز کرده و حدود 40 روستا را برای خدماترسانی به مدت پنج سال زیرپوشش قرار داده است.
فتحی به فعالیت کارگروه برنامهریزی و پژوهش قرارگاه مذکور اشاره کرد و گفت: این کارگروه طبق مطالعات انجام شده علمی و جهادی خود تا کنون کار مطالعاتی و شناسایی نقاط ضعف و قوت 17 روستا را به پایان رسانده است.
وی، این مطالعات را در زمینههای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی ذکر کرد.
مسئول قرارگاه جهادی شهید میرزا کوچک جنگلی اصول علمی را مبنای تحقیقات و مطالعات این قرارگاه برای رسیدن به اهداف، برطرف شدن نواقص و مشکلات مناطق محروم عنوان کرد و افزود: مشکلات باید به صورت علمی برطرف شود.
فتحی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای اردوهای جهادی خدماترسانی است، گفت: کار مستمر فرهنگی و عمق بخشیدن به مسائل فرهنگی از دیگر فعالیتهای قرارگاه جهادی میرزا کوچک جنگلی بسیج دانشجویی گیلان است.
وی ایجاد این قرارگاه را موجب دائمی شدن ارتباط با مناطق محروم دانست.
مسئول قرارگاه جهادی شهید میرزا کوچک جنگلی بیان داشت: قرارگاه برای حضور داوطلبان سقفی در نظر نگرفته است و تا کنون بسیاری از طلاب، دانشجویان و فارغالتحصیلان در این امر مشارکت کردهاند.
فتحی احداث جاده بین دو روستای «یرشلمان» و «کارسنگ» در ایام نوروز، برگزاری مراسم اعتکاف، کار مطالعاتی و شناسایی نقاط ضعف و قوت 17 روستا در زمینههای عمرانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی را از جمله پروژههای اجرا شده قرارگاه مذکور عنوان کرد.
صفری، مسئول بسیج سازندگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد لاهیجان نیز از اعزام اولین گروه جهادی سال 92 خبر داد و گفت: تعداد 48 نفر از فعالان جهادی اعم از خواهر و برادر از یکم تا 12 تیرماه در روستاهای کاه بیجار، سیاه رودبار و کوره از توابع شهرستان لاهیجان به مدت 12 روز فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: فعالیت در عرصه های عمرانی، فرهنگی و بهداشت درمان از جمله فعالیت های این دانشجویان جهادی است.
مسئول بسیج سازندگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد لاهیجان بیان داشت: احداث ساختمان کانون فرهنگی از جمله عمده ترین فعالیت دانشجویان در عرصه عمرانی است که با ساخت این ساختمان بهداری، دهیاری، کتابخانه و کانون های دیگر نیز در این ساختمان مستقر می شود.
آرمان حامدی، مسئول بسیج سازندگی موسسه غیر انتفاعی جابربن حیان نیز گفت: گروه جهادی «شهیدچمران»به تعداد 10 خواهر و 11 برادر از دانشجویان فعال در عرصه جهادی از اول تیرماه به مدت 13 روز در روستاهای شستا و راجوب در شهرستان رامسر به فعالیت خواهند پرداخت.
وی افزود: ساخت پایگاه بسیج، رنگ آمیزی مدرسه و بازسازی و رنگ آمیزی مسجد از جمله فعالیت این دانشجویان در عرصه عمرانی است که دانشجویان به مدت 15 روز در این عرصه به فعالیت خواهند پرداخت.
مسئول بسیج سازندگی موسسه غیر انتفاعی جابربن حیان برگزاری کلاس های احکام، کلاس های فرهنگی و آموزشی در مقاطع مختلف در بین دانش آموزان و نوجوانان دختر را از جمله فعالیت های خواهران جهادی در این دو روستا عنوان کرد.
سعید تکجو، مسئول بسیج سازندگی دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه حضور دانشجویان در مناطق محروم تاثیر دوجانبه دارد، گفت: استقبال مردم روستا از دانشجویان بی نظیر است.
وی آغاز برگزاری اردوهای جهادی دانشگاه گیلان را از اوایل شهریور عنوان کرد و تصریح کرد: عده ای از دانشجویان منطقه هدف را شناسایی کردند و در حال حاضر در حال ثبت دانشجویان از طریق سامانه می باشیم.
مسئول بسیج سازندگی دانشگاه گیلان عرصه های فعالیت را عمرانی، فرهنگی، معیشتی و بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: دانشجویان جهادی فعالیت خود را از اوایل شهریورماه امسال در مناطق محروم روستای اشکورات شهرستان رودسر آغاز خواهند کرد.
سعید عطابخش، مسئول گروه جهادی «رهروان ولایت» از دانشگاه پیام نور لاهیجان نیز تصریح کرد: یک گروه 9 نفره از دانشجویان فعال دانشگاه پیام نور لاهیجان در روستای صیقل سرا بخش درگاه شهرستان آستانه اشرفیه به مدت 12 روز فعالیت عمرانی و فرهنگی خواهند داشت.
وی گفت: اعزام دانشجویان از تاریخ هفتم تیرماه است که تا تاریخ 19 تیر فعالیت دانشجویان جهادی به طول می انجامد.
مسئول گروه جهادی رهروان ولایت تصریح کرد: ساخت پل ماشین رو در این روستا از عمده ترین کارهای عمرانی این دانشجویان می باشد.
عطابخش افزود: با گرفتن بودجه از سازمان بسیج دانشجویی و دیگر مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان و استان دانشجویان جهادی ساخت پل را از هفتم تیرماه آغاز خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: با ساخت این پل پنج کیلومتر مسافت راه روستای صیقل سرا به شهر نزدیک می شود و روستاییان با ماشین راحت تر و زودتر در رفت و آمد خواهند بود.