گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ زمان درست در جایی متوقف شد که عده ای با اشتیاق به آن رسیدند. واقعیتش شور و اشتیاق داوطلبان برای ثبت نام در اردوهای جهادی تعجب مرا برانگیخت. آخر کجای محرومیت، جذابیت داشت؟!
این سوالی بود که بی وقفه دنبال پاسخش می گشتم و با خود به دنبال اجبار و یا سهمی بودم که شاید داوطلبان را درگیر کرده بود، اما اگر اجباری در میان بود چرا اشتیاق در چشمانشان موج می زد؟!
با یکی از آنها که این اردو را تجربه کرده بود به صحبت نشستم، می گفت: روستایی که رفته بود حتی از مبتدی ترین امکانات نیز محروم بود. می گفت: «دل» از آن همه محرومیت که آن جا را در بر گرفته بود، می شکست.
«دل» واژه عجیبی است، گویی رمز معما کشف شده بود، آری حساب «دل» سواست، دل هر آنچه منطق در آن می ماند را به شگفتی حل می کند، دل مدام ما را می کشد به همان طرف که شکسته شد، در حالی که منطق در می ماند که چگونه دل می شکند تا آرام گیرد! دل اگر حکم کند آنچه منطق تلخ می پندارد را به شیرینی قورت می دهی.
این جا بود که فهمیدم کار و وقت آنها در ازای هیچ نبود، حکایت من و دیدگاهم مانند مورچه ای بود که به سبب کوچکی اش بزرگی بنای زیر پایش را درک نمی کرد.
آری! حجم پاداش کار آنها فراتر از زاویه دیدگاه کسی است که با چشم سر ببیند؛ با چشم دل که نگاه کنی آنها نمی روند که بناهای قدیمی و فرتوت آن مکان های محروم را بسازند، نمی روند که ... بلکه آنها می روند تا خود را بسازند.
با توجه به تأکیدات دین مبین اسلام و فرمایشات مقام معظم رهبری و اهداف عالیه انقلاب جمهوری اسلامی ایران، دیر زمانی است که هر ساله طرح اردوهای جهادی در دانشگاه های سراسر کشور به منظور محرومیت زدایی و رفع فاصله طبقاتی اجرا می شود.
و اکنون گلستان سرسبز ما نیز با دستان همت دانشجویان بسیجی و مساعدت های مسئولان خیرخواه استان می رود تا در این راستا نیز حماسه بیافریند.
اعزام اردوهای جهادی در چندین گروه دانشگاهی به مناطق محروم استان شروع شده است، بنابراین در گام نخست به سراغ مسئولان بسیج دانشجویی چند دانشگاه استان رفته و اثرات و فلسفه وجودی و اقدامات در دست این اردوها را جویا شدیم.
اردوهای جهادی نمونه بارز تحقق پیشرفت و عدالت است
سید سعید موسوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از اعزام اولین گروه جهادی این دانشگاه به روستاهای فارسیان، تیل آباد و محمدعلی آباد استان خبر داد و گفت: اردوهای جهادی نمونه بارز تحقق پیشرفت و عدالت است.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری در سال های اخیر مطرح کردند حول محور سبک زندگی اسلامی می باشد که از موارد مهم آن بحث تعاون و همکاری است.
موسوی افزود: با توجه به اینکه در دهه عدالت و پیشرفت قرار داریم، اهمیت تعاون دو چندان می شود و بر اساس خطاب معظم له، قاعدتاً پیشرفت با همکاری میسر می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: با تعاون و بهره وری، کار افزایش پیدا می کند و راه توسعه نیز استفاده از نیروهای مردمی است.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی یکی از نمونه های بارز این مسئله است، خاطرنشان کرد: از نگاه اسلامی پیشرفت و عدالت در مناطق محروم اولویت دارد.
موسوی همچنین بیان داشت: کار در مناطق محروم اقتضائات خاص خودش را دارد، بنابراین این سختی ها سبب می شود دانشجویی که در این فضا کار می کند با سبک زندگی اسلامی، قناعت و صبر در سختی ها آشنا شود.
دانشگاه آزاد علی آباد کتول رکورددار گروههای جهادی در استان
مصطفی فندرسکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد علی آباد کتول گفت: گروه های جهادی این دانشگاه شامل 9 گروه فعال در تمام حوزه ها و یک گروه سیار در حوزه فعالیت های اقتصادی و یک گروه مطالبه گر است.
وی خاطرنشان کرد: اعزام اولین گروه جهادی از 26 خرداد 92 و آخرین اعزام گروه جهادی این دانشگاه در10 شهریور 92 است.
فندرسکی افزود: امسال با توجه به بیانات مقام معظم رهبری سعی کردیم موضوع اصلی اردوهای جهادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی باشد، از این رو گروه ها را بر این مبنا شکل دادیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد علی آباد کتول تصریح کرد: سعی داریم با رویکرد آموزشی و مدرکی و عملی، تولید اقتصادی را آموزش دهیم.
وی در خصوص گروه سیار گفت: این گروه عرصه هایی که مشخص نشده اند را شناسایی کرده و با توجه به پتانسیل و درخواست روستا اقدامات را پیش می گیرد، این گروه تا کنون هشت استخر ماهی، دو جایگاه پرورش مرغ و یک جایگاه پرورش کبک را شناسایی کرده و در حال رواج خوداشتغالی خانواده ها با رویکرد اقتصاد مقاومتی است.
فندرسکی بیان کرد: برخی از روستاها که سال گذشته به آن جا اعزام داشتیم، درخواست تجدید خدمتگزاری کردند و ما نیز برای تداوم خدمات گذشته و تولد خدمات در عرصه های جدید گروه هایی را به آن جا اختصاص دادیم.
دانشگاه علوم پزشکی گرگان دانشجویان آیندهاش را تربیت میکند
هادی ساوری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گرگان نیز در این خصوص گفت: در اردوهای جهادی کاری هدفمند را دنبال می کنیم، به شکلی که روستای محرومی را هدف قرار داده و هر ساله به آن جا رفته و جزوه های پزشکی و بهداشتی را تدریس می کنیم.
وی افزود: هدف این است که کودکان و نوجوانان روستا را با آموزش مداوم و پیگیر، برای تحصیلات عالی آماده کنیم.
ساوری از کمک های پزشکی و بهداشتی در روستاهای محروم خبر داد و گفت: گروه جهادی سفیران سلامت این دانشگاه بعد از ماه مبارک رمضان به روستای «گورتپه 2» اعزام و به آموزش و کمک های درمانی و بهداشتی روستاییان می پردازد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گرگان خاطرنشان کرد: یک گروه 10 نفره از دانشجویان بومی دانشگاه نیز در روستاهای اطراف مرکز استان مواد غذایی توزیع می کنند.
اردوهای جهادی در خط مقدم خلق حماسه اقتصادی
رقیه صالحی، سرگروه گروه جهادی طهورای دانشگاه آزاد گرگان از اعزام این گروه در 19 تیر 92 به روستای دریا خبر داد و خاطرنشان کرد: اردوهای جهادی یکی از مؤثرترین اردوهایی است که می توان معنای حقیقی جهاد را از آن فهمید.
وی تصریح کرد: با توجه به شعار سال، مردم ایران توانستند با حضور در انتخابات، حماسه سیاسی را به بهترین شکل به منصه ظهور برسانند و حال در حماسه اقتصادی، به نحوی اردوهای جهادی در خط مقدم شناسایی استعدادها و توانمندی های روستاییان هستند.
صالحی گفت: در این فرصت طلایی، کمرنگ کردن ضعف ها و پررنگ کردن قوت های مناطق روستایی را رسالت خویش دانستیم.