گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، چند سالی است یک سنت حسنه ای در دانشگاه های کشور مرسوم شد که هر ساله رنگ و بوی تازه تری به خود می گیرد.
بر اساس این سنت حسنه همه ساله جمعی از دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور ترجیح می دهند به جای گذران اوقات فراغت بهاره و تابستانه خود در کنار خانواده و یا تفرج در مکانی خوش آب و هوا، به خدمت در مناطق محروم بپردازند و از نشاندن لبخندی بر لبان فقیرنشینی شور و شعف وجودشان را فرا بگیرد.
دانشجویان دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد نیز تابستان امسالشان را با ساکنان مناطق محروم این استان تقسیم کردند تا بتوانند با تقسیم شادیشان با این مردم از درد محرومیتشان ولو به اندازه ذره ای بکاهند.
بیش از 1200 دانشجو از دانشگاه های مختلف استان، در قالب 18 گروه جهادی از اواخر خردادماه سال جاری سفر خود به مناطق محروم را آغاز کردند و این اعزام تا پایان شهریور ماه به طول می انجامد.
محمد عبدالحسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج که گروه جهادی « یاران مهر» را سرپرستی می کند، در این خصوص گفت: از 27 خرداد ماه و پس از اعزام گروه شناسایی، تیم اول دانشجویان جهادی دانشگاه یاسوج در قالب دو گروه خواهر و برادر به منطقه امام زاده ولی حسین لوداب اعزام شدند و فعالیت های جهادی خود را آغاز کردند.
وی به مهم ترین فعالیت های این گروه 50 نفره اشاره کرد و گفت: جهادگران دانشجوی دانشگاه یاسوج در چند بخش اصلی به خدمت رسانی در این منطقه محروم می پردازند که از جمله مهم ترین آنها می توان به تعمیر و رنگ آمیزی مدرسه روستا، برپایی مراسم معنوی و بزرگداشت مناسبت ها، برگزاری کلاس های آموزشی، برگزاری کلاس های زبان، خیاطی، گلدوزی، قرآن و احکام، کارگاه های بهداشت خانواده و برپایی حلقه های صالحین اشاره کرد.
عبدالحسینی با اشاره به خدمات بهداشتی و پزشکی در این منطقه بیان داشت: علاوه بر کلاس های بهداشتی که دانشجویان جهادگر برگزار می کنند، تیم پزشکی بسیج جامعه پزشکی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی نیز چند روزی را در این منطقه به ارائه خدمات درمانی می پردازند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج آخرین تصمیم برای زمان پایانی اردو را 21 تیر ماه عنوان کرد و گفت: ممکن است به خاطر حجم کار این زمان به تاریخ دیگری موکول شود.
جهادگران دانشجوی دانشگاه آزاد یاسوج، امسال را نیز مثل سال گذشته در دو روستای «جو بریز» و « هفت چشمه » می گذرانند؛ اما با این تفاوت که به خاطر عدم همکاری مسئولان و مشکلات پیش رو مجبور نیستند در روزهای آغازین اردو، مجبور به ترک روستا شوند.
رضا محمد طاهری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج نیز بیان داشت: از روز اول تیرماه در این دو روستا مستقر شدیم و به مدت 14 روز به فعالیت مشغول می شویم.
وی تکمیل مسجد روستای جوبریز که فاقد مسجد بودند را یکی از مهم ترین فعالیت های این دوره گرو جهادی دانشگاه آزاد عنوان کرد و گفت: با بیش از 30 دانشجوی دانشگاه آزاد یاسوج، به این دو روستا عزیمت کردیم تا در قالب فعالیت های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، مذهبی و بهداشتی در خدمت مردم این روستا ها باشیم.
محمد طاهری به استقبال خوب مردم روستایی از حضور دانشجویان جهادی اشاره کرد و گفت: در فعالیت های عمرانی از جمله ساخت و تکمیل مسجد روستا، بیشتر مردم روستا برای همکاری حاضر هستند و در بخش های فرهنگی نیز با استقبال پرشور، روحیه خدمت رسانی را در دانشجویان بسیجی دو چندان می کند.
فصیحی اردکانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد گچساران نیز گروه جهادی 40 نفره این دانشگاه را از دوم تیر ماه در منطقه «سرفاریاب» مستقر کرد که تا 14 تیر ماه به فعالیت بپردازند و فعالیت های عمرانی را به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کرد.
وی برگزاری مراسم معنوی در روستا، برپایی کلاس های مختلف آموزشی، برپایی کارگاه های هنری ویژه بانوان روستا و فعالیت های بهداشتی را از مهم ترین برنامه های سال جاری این گروه عنوان کرد و گفت: بعد از ماه مبارک رمضان نیز به منظور ساخت مسجد به روستای کلاغ نشین عزیمت می کنیم و ادامه فعالیت ها را از آنجا پی خواهیم گرفت.
دانشجویان جهادی دانشگاه های آزاد و پیام نور دهدشت، چرام، لنده و بهمئی نیز بعد از ماه رمضان، اردوهای خود را به صورت رسمی کلید خواهند زد.
سید زریر افسر، مسئول بسیج دانشجویی پیام نور دهدشت از اعزام 2 گروه جهادی از این دانشگاه به مناطق محروم خبر داد و گفت: گروه های جهادی شهید طیب و رهپویان ولایت از مرداد ماه سال جاری در قالب دو گروه 30 نفره به روستاهای محروم آبچندار و آبله اعزام می شوند و به فعالیت می پردازند.
دانشجویان دانشگاه پیام نور چرام نیز در مرحله نخست با 30 دانشجو به روستای دلی باریک عزیمت می کنند.
روستاهای «تلچگاه»، «مال آخوند» و «پشته زیلایی» اقامت گاه های دیگر دانشجویان دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد است که برای خدمت بی منت انتخاب شده اند.
جهادگران دانشجوی استان، با شناختی که از محرومیت های مناطق مختلف منطقه دارند، سعی در ابراز همدردی با مردمی دارند که صاحبان اصلی انقلاب خودشانند.
این جهادگران از ساخت حمام برای روستاهایی که هنوز از این نعمت بی بهره اند تا ساخت، تعمیر و یا بازسازی مسجد در روستاهایی که نمازشان را در چهاردیواری های خراب مسجد می خوانند، از آموزش زبان انگلیسی به دخترانی که به خاطر فقر خانواده دوران ابتدایی را به زحمت به پایان می برند و دیگر هزینه ای یاریگر که پای رفتنشان به مقطع بالاتر نیست تا آموزش هنرهای زیبای زنانه به بانوانی که ترک دست هایشان زیبا و لطافت زنانه را به گل های زیبای داری قالی ودیعه داد تا کمک خرجی برای زندگی خود بچه هایش باشد و یا دختران جوانی که رنگ و لعاب چهره و پوستشان در تیزی آفتاب و در گرماگرم کار رنگ باخت، به فعالیت می پردازند.
آری اینجاست که زندگی به معنای واقعی کلمه برای دانشجویان جهادی جاری می شود.
و اینجاست که دلشان آرام می شود وقتی که دستان پینه بسته پیرزنی تنها از روی اخلاص به آسمان بلند می شود و می گوید: « سیدی محمید پشت و پنه تون».