گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، به قول سید شهیدان اهل قلم شهید آوینی «شهر و خانه تمثیل سکونند و دشواری هجرت در دل کندن از خانه عادات و دیار تعلقاتی است که با آنها انس داریم و چگونه پای سلوک در طریق حق گذارد آن که توان هجرت ندارد؟»، دل کندن از امکانات زندگی شهری و زندگی در شرایط سخت روحیه ای جهادی می طلبد که دانشجویان این سختی را به جان می خرند و با کمترین امکانات سعی دارند دلی را به دست آورده و باری را از دوش بردارند.
دانشجویان دانشگاه های آذربایجان غربی بار دیگر عازم سرزمین های خاکی می شوند تا به دور از تجملات دنیا بتوانند تکلیفشان را در طبق اخلاص گذاشته و مرهمی باشند برای زخم دل محرمان.
شرط جهادی بودن صرفا شرکت در اردوهای جهادی نیست
امیر شجاعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه فعالیت در بسیج دانشجویی خود یک امری است جهادی، بیان داشت: خدمت در این عرصه به دلیل تربیت نیروهای همتراز انقلاب نوعی جهاد است و جهادی بودن تنها صرف شرکت در اردوهای جهادی نیست، بلکه هر حرکتی که برخاسته از اندیشه و باورهای مذهبی و انقلابی و با الهام از سیره و اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران باشد به عنوان یک حرکت جهادی محسوب می شود.
وی بیان داشت: نکته مهمی که باید در باور همگان نهادینه شود این است که افرادی که پشت صحنه برای مهیا کردن شرایط لازم برای حضور دانشجویان در این امر مهم گام برمی دارند نیز جهادگر محسوب می شوند.
شجاعی هدف از برگزاری اردوهای جهادی در قالب گروهای دانشجویی را کمک رسانی در مناطق محروم و ابراز همدردی با اهالی آن مناطق عنوان کرد و افزود: این امر نه تنها باعث تعالی خود انسان می شود، بلکه موجب می شود انسان خود دردهای جامعه را ببیند و اگر مسئولیتی در آینده عهده دار شد بداند که وظیفه اصلی اش خدمت به اقشار مختلف جامعه است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه برگزاری اردوهای جهادی را منوط بر کیفیت دانست و گفت: کیفیت برگزاری این گونه طرح ها مهمتر از میزان کمیت آنها بوده و نباید به محملی برای عرض اندام و افتخار آفرینی بدل گردد.
وی با بیان یک ایده نو و تاثیر گذار بیان داشت: ما یک طرحی نوشته ایم که نیاز به بحث تخصصی دارد؛ چرا که در کنار فعالیت جهادی و رفع مقطعی نیازها و مشکلات افراد می خواهیم کاری کنیم تا در دیگر مواقعی که مردم روستای محروم نیازمند کمک و مساعدت جهادگران باشند خود بتوانند مشکلات به وجود آمده را برطرف کنند و حل این مسئله نیاز به برگزاری کارگاه ها و تعامل اساتید با دانشجویان دارد.
شجاعی با ابراز تاسف از دیدگاه های برخی افراد و مسئولین در این زمینه اظهار داشت: برخی ها به دلیل نداشتن علم به این موضوع این طرح را عملی ندانستند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه امسال 30 نفر دانشجوی خواهر و 20 نفر دانشجوی برادر از دانشگاه ارومیه برای شرکت در این اردو ثبت نام کرده اند، گفت: به خاطر برخی علت ها استقبال خوبی از این طرح نشد و برادران امسال در عرصه های عمرانی، فرهنگی و دامپزشکی در شهرستان های چالدران و ماکو حضور خواهند یافت و خواهران نیز در مباحث فرهنگی در روستا های اطراف ارومیه فعالیت خواهند کرد.
تا زمانی که مسئولان تامین اعتبار نکنند عازم اردوهای جهادی نمی شویم
کیانوش رعیت بین، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ارومیه گفت: ما در حال حاضر عازم اردوهای جهادی نشدیم و تا زمانی که مسئولان مربوطه شرایط حضور، که عمده ترین آن تامین اعتبار برای برگزاری این طرح است فراهم نکنند ما زیر بار وعده های آنها نخواهیم رفت.
وی با اشاره به تجربه سال گذشته تصریح کرد: سال گذشته ما با تکیه بر گفته های برخی از مسئولان که گفتند شما کار را شروع کنید ما بودجه شما را در پایان خواهیم داد؛ اما این وعده تحقق نیافته آنها، ما را دچار مشکل کرد تا این حد که بنده که دانشجوی دانشگاه آزاد رشته دامپزشکی هستم مجبور شدم از شهریه ترم خودم برای حل این مشکل اقدام کنم و این کار جهادی باعث ایجاد مشکل در روند تحصیلی من شد.
مسئول گروه جهادی «شهید رعیت بین» ادامه داد: با توجه به اینکه پس از کش و قوس های متعدد توانستم قسمتی از شهریه درسی خود را از مسئولان مربوطه استرداد کنم؛ اما هنوز هم موفق به دریافت باقی مانده آن نشدم و این امر تجربه ای شد برای دانشجویان جهادی دانشگاه آزاد ارومیه که تا زمانی که اعتبار لازم را از طرف مسئولان دریافت نکرده اند زیر بار وعده آنها نروند.
رعیت بین خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما از 60 نفر دانشجو برای حضور در این طرح ثبت نام کردیم و بنا داریم که اگر شرایط آماده شد با هدف فعالیت در عرصه های دامپزشکی، عمرانی، آموزشی و بهداشتی در شهرستان قره ضیاع الدین آذربایجان غربی مستقر شویم.
هنوز بودجه ای در راستای اردوهای جهادی از سوی مسئولان مربوطه تخصیص نیافته است
حسین عبداللهی، سرپرست سازمان بسیج دانشجویی آذربایجان غربی با اشاره به عدم تخصیص بودجه برای اردوهای جهادی گفت: اردوهای جهادی فرصتی مناسب برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای محرومیت زدایی است؛ اما تاکنون ریالی از سوی مسئولان مربوطه برای اردوهای جهادی دانشجویان واگذار نشده است.
وی افزود: با توجه به شور و نشاطی که در نسل جوان و دانشجو وجود دارد طرح اردوهای جهادی می تواند گامی موثر در راستای بهره برداری کیفی از توانمندی جوانان باشد حضور دانشجویان به طور شبانه روزی در کنار مردم روستا باعث تقویت معنوی دو سویه می شود که این مسئله از دستاوردهای مهم اردوهای جهادی است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی آذربایجان غربی خدمت رسانی به محرومان جامعه، ایجاد روحیه جهادی و انتقال فرهنگ ایثار از نسل اول به نسل های بعدی را از اهداف اصلی برگزاری اردوهای جهادی دانشجویی دانست و تصریح کرد: جوانان با حضور در نقاط محروم جامعه، علاوه بر خدمت رسانی به مردم محروم، درد محرومیت را از نزدیک لمس کرده و همین مسئله باعث تقویت ایمان و صبر و استقامت آنان می شود.
عبداللهی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور اساتید دانشگاهی در اردوهای جهادی همپای دانشجویان را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: این مسئله باعث هم افزایی خدمت رسانی خواهد شد و حضور اساتید در کنار دانشجویان در اردوهای جهادی بازده کار را دو برابر کرده و در راستای کیفی سازی خدمات دانشجویان بسیار مفید خواهد بود.
کمبود بودجه روند کار اردوهای جهادی را کند کرده است
علی شعبانی، مسئول طرح هجرت دانشگاه پیام نور ارومیه گفت: با توجه به اینکه امسال هفتمین دوره حضور بنده در اردوی جهادی است، لازم است به این نکته اشاره شود که تنها چیزی که روند برگزاری این اردوها را با مشکل مواجه می کند بودجه و اعتبار ناکافی است و امسال نیز بنا بود به دلیل همین مشکل اساسی گروه جهادی شهید باهنر به این اردوی معنوی نرود؛ اما به دلیل اصرار برخی از مسئولان دوباره با بودجه کم و عدم حمایت های معنوی مشغول به فعالیت در زمینه عمرانی هستیم.
وی زمان پایان دوره را منوط به اتمام کار دانست و تصریح کرد: ما در بخش عمرانی با هدف کانال کشی به روستای گوزگوند آمده ایم.
شعبانی از عملکرد مسئولان دانشگاه پیام نور استان ابراز رضایت کرد و گفت: مسئولان دانشگاه حداقل اعتبار لازم را برای تامین مواد غذایی 23 دانشجوی حاضر در این دوره متحمل شدند که با این کار لااقل بخشی از مشکلات فعالیت در این اردو برطرف شده است.