مدیرکل امور استانها و انجمنهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور از 78 دقیقه در سال 90 به 75 دقیقه در سال 91 رسیده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام محمد حسینی روز گذشته در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی ساری در جمع خبرنگاران بیان کرد: عرصه کتاب، عرصه مقدس و جایگاه کتاب در فرهنگ ایران اسلامی در هر زمان تاریخی جایگاه ویژهای است.
وی افزود: اگر به تاریخ نگاه کنیم متوجه خواهیم شد جایگاه ایران در دنیا جایگاه ویژهای است؛ زیرا بسیاری از دانشمندان دنیا از کتب اندیشمندان ایرانی استفاده میکنند.
مدیرکل امور استانها و انجمنهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصریح کرد: در کتابداری و کتابخانهها از دیگر کشورهای دنیا عقب هستیم و لازم است همانگونه که در سند چشم انداز کشور تعریف شده است به جایگاه در نظر گرفته شده برسیم و عقب ماندگیها را جبران کنیم.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش به گسترش وسائل ارتباط جمعی و افزایش میزان مطالعه نسل جوان در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: مطالعه در سایت ها، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی مقبول است؛ ولی اصیل ترین و اولی ترین مطالعه، مطالعه مکتوب است که فرهنگ سازی در این زمینه به عهده همه مسئولان فرهنگی و بخصوص مسئولان کتابخانه های عمومی و کتابداران است.
وی با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور از 78 دقیقه در سال 90 به 75 دقیقه در سال 91 رسیده است، افزود: علت های مختلفی برای این کاهش می توان یافت که مهمترین آن افزایش قیمت کاغذ و به دنبال آن افزایش قیمت کتاب بود که در کنار مشکلات اقتصادی پیش آمده برای مردم در سال گذشته، میزان خرید کتاب کاهش یافته و کاهش مطالعه مفید را در جامعه نتیجه داده است.
حسینی در این خصوص ادامه داد: باید در جامعه طوری فرهنگ سازی شود که عشق و علاقه به مطالعه آنقدر بالا رود تا حتی مشکلات اقتصادی هم در میزان مطالعه افراد تاثیر منفی نگذارد.
مدیرکل امور استانها و انجمنهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پایان سخنانش با بیان اینکه کتابخانه سازی هنوز جایگاه مناسبی بین خیرین پیدا نکرده است به آغاز شکل گیری انجمن خیرین کتابخانه ساز از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از سال گذشته اشاره کرد و گفت: باید با فرهنگ سازی مناسب، کتابخانه سازی جایگاه مناسبی میان خیرین پیدا کند تا در کنار مدرسه سازی و مسجدسازی، این امر مهم فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد.