کد خبر:۲۴۹۱۲۵
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان:
ناکارآمدی مرسی و تهدیدات خاموش دول غربی دوران تیره و تار را تداعی میکند
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان گفت:طبق بیانات مقام معظم رهبری تحولات مصر که نتیجه ناکارآمدی مرسی و تهدیدات خاموش نظام سلطه است، دوران تیره و تاری را تداعی می کند.
محمود شریعتی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، گفت: مصر به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای جهان اسلام در منطقه به شمار می رود که دارای جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک است و تغییر در نوع نظام سیاسی و مناسبات قدرت در آن در توازن و آرایش بندی نیروهای داخلی و خارجی خصوصا آمریکا و رژیم صهیونیستی تاثیر بسزایی از خود به جای خواهد گذاشت.
وی افزود: آنچه این روزها در مصر مشاهده می گردد، سیاستمداران غرب و دموکراسی غربی را با این چالش فرامتنی مواجه کرده است که آیا دموکراسی از طریق «صندوق رای» و یا «اردوکشی خیابانی» تحقق خواهد یافت؟
عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه جامع گلستان تصریح کرد: به نظر می رسد که دول غرب در تکمیل و تحقق «خاورمیانه جدید» به دنبال تعریفی جدید از دموکراسی در خاورمیانه هستند که باید نام آن را «اردوکشی خیابانی» نامید.
شریعتی ادامه داد: بنابراین دموکراسی غرب، با چراغ خاموش نظام سلطه، منطقه خاورمیانه تبدیل به نمایش های موافقان و مخالفان در کف خیابانها شده است که جنبش تمرد هم، بخشی از این پروژه به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: تضعیف و نا امید کردن افکار عمومی جامعه نسبت به اخوان المسلمین می تواند برگ برنده ای برای تضعیف بیداری اسلامی، خط مقاومت و ایجاد ناتوی عربی با حضور شش کشور عربی خلیج فارس از جمله اردن، مصر و رژیم صهیونیستی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه گلستان بیان کرد: فارغ از تقویت و یا تضعیف، درستی و یا نادرستی حوادث به وقوع پیوسته، نباید از نظر دور داشت که شکست جریان اسلام گرایی در مصر به لحاظ منطقه ای و بین المللی توازن قوا را به نفع رژیم صهیونیستی و آمریکا تغییر خواهد داد.
شریعتی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه عربی نماز جمعه تهران (15 بهمن 1389) در رابطه با مصر افزود: دور از انتظار نیست که روزنامه صهیونیستی هاآرتص مدعی شود که: «اوباما در تاریخ آمریکا به عنوان رئیس جمهوری ثبت خواهد شد که موجب از دست رفتن ترکیه، لبنان و مصر شد و در دوران وی ساختار همه پیمان های سیاسی و منطقه ای آمریکا در خاورمیانه فروریخت.»
وی در این رابطه تصریح کرد: طبیعی است آمریکا برای اعاده حیثیت و حضور مقتدارانه خود در منطقه تمام تلاش خود را خواهد کرد که مصر را به دامن خود بازگرداند.
عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه گلستان در ادامه بیان داشت: مصر مورد نظر آمریکا مصری است که مزایای دولت حسنی مبارک را داشته باشد ( در راس آن مشروعیت بخشی به دولت اسرائیل) و از معایب آن ( برخورداری های جامعه از آزادی های غربی ) به دور باشد که این امر با تحقق دولتی سکولار به منصه ظهور خواهد رسید.
شریعتی در رابطه با سیاست های مرسی و عوامل داخلی مصر خاطرنشان کرد: البته در خصوص تحولات جاری نباید از عوامل داخلی و سیاست های مرسی به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور غفلت کرد و یا آن را به هیچ شمرد.
وی مولفه های فقدان نقشه راه روشن و جامع برای حل مشکلات اقتصادی خصوصا کاهش فقر و بیکاری و اشتغال، تسامح در قبال برخوردی مبتنی بر عدالت با عوامل رژیم گذشته خصوصا حسنی مبارک، موضع گیری یکجانبه جهت راضی کردن گروه های افراطی سلفی و همسو با غرب در قبال تحولات سوریه و بی توجهی به خواست اکثریت جامعه، فقدان طرحی فراگیر ( قاعده برد- برد ) برای وفاق ملی و به بازی نگرفتن گروه های رقیب را از عناصر تشدید کننده و تسریع کننده در اعتراض های موجود بر شمرد.
عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه گلستان ادامه داد: هر چند ممکن است در کوتاه مدت با دخالت قدرت های بزرگ روند شکل گیری خاورمیانه اسلامی در تمام مناطق امکان پذیر نباشد؛ اما به هر روی خاورمیانه، هویت، تاریخ و فرهنگ خود را بر پایه بازآفرینی تمدن اسلامی به دست خواهد آورد.
شریعتی در پایان به تعبیری از «گراهام فولر» در یادداشتی موسوم به آینده اسلام سیاسی اشاره کرد.
در این یاداشت آمده است: « اسلام تنها آلترناتیو منطقه است و سیاست های غرب و آمریکا مانع از روند رو به پیشرفت آن نخواهد شد، بلکه موجب تسریع و شتاب آن نیز می گردد».
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.