قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: 61 درصد بیماری بین انسان و دام مشترک است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، فرهنگ بابا محمودی در سومین همایش منطقهای بیماریهای مشترک انسان و دام که در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، اظهار داشت: بیماریهای زئونوز یکی از معماهای جدی حوزه سلامت در دنیای بشر محسوب میشود.
وی با بیان اینکه 13 تیر ماه به عنوان روز ملی مبارزه با بیماریهای مشترک میان انسان و دام نامگذاری شد، افزود: هدف از تعیین روز ملی بالا بردن دانش و آگاهی عمومی مردم وکنترل، حذف و ریشه کن کردن بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام است.
بابامحمودی افزود: جهت ریشه کن کردن بیماری قابل انتقال بین انسان و دام نیاز به مشارکت همه دستگاه ها و مردم جامعه است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: بیماری مشترک میان انسان و حیوان شامل هر بیماری یا عفونتی که از حیوان مهرهدار به انسان و بالعکس منتقل می شود.
بابامحمودی با بیان اینکه 61 درصد بیماری بین انسان و دام مشترک است، افزود: 75 درصد بیماری نوپدید مشرک هستند.
وی با اعلام اینکه بیماریهای مشترک میان انسان و دام از خطرناک ترین بیماریهای عفونی در استان است، اظهار داشت: بسیاری از بیماریهای مشترک میان انسان و دام بیعلامت یا کم علامت است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: از سال 1940 تا 2004 طی 64 سال 335 بیماری نوپدید تشخیص داده شد که 60 درصد آنها بین انسان و دام قابل انتقال است.
بابامحمودی حیوان گزیدگی، هاری، لپتوسپیروزیس (تب شالیزار)، سیاه زخم، کیست هیداتیک ، سالک ،کالاآزار، سیاه زخم تنفسی و CCHFرا از بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان عنوان و تصریح کرد: در این بیماری ها، حیوان گزیدگی از آمار بالایی برخوردار است و هر ساله افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه بیماری هاری از قدیمی ترین بیماری های است که کشف شده افزود: عامل 99درصد مرگهای هاری در جهان در اثر گاز گرفتگی توسط سگ های اهلی عنوان می شود.
بابامحمودی با اعلام اینکه 500 بیماری تب مالت در مازندران شناسایی شده است، گفت: حدود شش هزار نفر بیمار بی علامت تب مالت در استان زندگی می کنند.