به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» عارف با بیان اینکه امروز بسیار خوشحالم که در خدمت دانشگاهیان هستم گفت: همیشه افتخارم این بوده که در خدمت جامعه دانشگاهی بودم و قطعا آنها در خلق حماسه 24 خرداد نقش محوری و کلیدی داشته اند.
وی به ناامیدی دانشجویان در هشت سال گذشته اشاره کرد و گفت: از اینکه امروز شاهد آن هستیم که فضای دانشگاهها در حال تغییر به سمت امید و بهروزی است به سهم خودم تشکر می کنم.
عارف با بیان آنکه به هیچ وجه لیاقت این مراسمها و تشکرات را ندارم ادامه داد: من برای خود در خلق حماسه سیاسی 24 خرداد سهمی بیش از یک شهروند معمولی قائل نیستم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حماسه بزرگی خلق شد و خالق اصلی این حماسه مردم بودند ادامه داد: عزت و سربلندی مردم کشور ما نتیجه اولیه این حماسه تاریخی است که بسیاری از مشکلات ما با خلق این حماسه برطرف شد و یا حداقل تا مدتی نسبت به این مشکلات مصونیت پیدا کردیم.
وی به 27 درصد شرکت نکرده در انتخابات 24 خرداد اشاره کرد و گفت: بخشی از این عدم مشارکتها به دلیل وجود مشکلاتی همچون گم شدم شناسنامه، کمبود وقت و موارد دیگر طبیعی است اما از نظر من یکی از رسالتهای مهم دانشگاهیان بررسی عدم حضور بخش دیگری از این جمع در انتخابات یازدهم، برای اضافه کردن این سرمایه اجتماعی به ملت است.
عارف با بیان اینکه مهمترین رسالت ما در حمایت و کمک به دولت جدید بررسی و چگونگی حفظ این سرمایه است ادامه داد: در گذشته نیز ما با این سرمایه عظیم اجتماعی بودهایم اما نتوانستیم مطالبات این سرمایه عظیم اجتماعی را فراهم کنیم.
عارف با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم که مطالبات مردم افزایش پیدا نکند ادامه داد: تشکلهای مردم سالار در دولت اصلاحات روند قابل قبولی را شروع و ادامه دادند که بعضا در برخی از موارد به دلیل برخی از کجسلیقگیها این تشکلها فعالیت خود را متوقف کرده و به حالت نیمه تعطیل درآوردند.
وی با بیان اینکه باید عدم حضور این تشکلها در جامعه امروز آسیبشناسی شود ادامه داد: باید تلاش شود که این تشکلها که حضورشان در صحنه سیاسی کشور ضروری است دوباره به عرصه دانشگاهها برگشته و بتوانیم با فعالیتهای سیاسی گسترده تشکلهای جدیدی ایجاد کنیم.
وی سامان یافتن تشکلهای مردم سالار را یکی از مطالبات تمام مردم استانها دانست و گفت: باید با حضور دانشگاهیان این تشکلها را دوباره احیا کنیم.
عارف با بیان اینکه مردم مطالباتی دارند ادامه داد: مطالباتی که در مناظرات انتخاباتی و در صحبت با مردم مطرح میشد مطالبات به حقی بود که باید حتما مورد بررسی قرار بگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه دولت برای موفقیت نیاز به حمایت دارد ادامه داد: این حمایت شامل ارائه برنامه و رهنمود از سوی جامعه دانشگاهیان نیز می شود.
عارف به حذف فضای امنیتی و سیاسی از بخشهای مختلف کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم که با حذف این موارد به ایجاد فضای جدید کمک کنیم.
وی برگرداندن دانشگاه به جایگاه واقعی خود را از موارد ضروری اصلاح شده دانست و تأکید کرد: باید اداره دانشگاه را به دانشگاهیان برگردانیم و این حق آنهاست که در تعیین سرنوشت خود شریک باشند.
وی به روابط خارجی کشورمان در عرصه بینالملل اشاره کرد و گفت: امروزه روابط خارجی با چالشهای جدی روبهرو است که باید با تدبیر این مسائل را به نفع نظام و کشور حل کنیم.
در پایان این مراسم تابلو فرشی بافته شده توسط اساتید دوره دانشگاه عارف یعنی آقایان نیکخواه بهرامی و جبهدار اهدا شد.