به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ابوالفضل روغنی، رئیس کارخانه کاغذ مازندران درنشست لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و تجهیز و راه اندازی کارخانههای داخلی که ظهر امروز در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: کاغذ یک محصول فرهنگی است و هم در سود ناخالص ملی اثرگذار است؛ بنابراین باید هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اقتصادی به آن نگاه کرد. مصرف کاغذ ما در داخل کشور 2 هزار میلیون تن است که از این مقدار 700 هزار تن آن را در تولید می کنیم و ظرفیت تولید یک میلیون تن دیگر را هم در کشور داریم.
وی با بیان اینکه تولید کاغذ در داخل سرمایه گذاری زیادی را می طلبد، ادامه داد: در این زمینه با وزیر ارشاد گفتوگوهایی کرده ایم که در طرح آمایش سرزمینی به رشد کمی و کیفی کاغذ توجه شود. در دولت نهم و دهم اهتمام جدی ای برای حل مشکل کاغذ وجود نداشت؛ برای رشد کاغذ در کشور ظرفیت های زیادی وجود دارد علاوه بر آن می توانیم از منابع چوبی که در کشورهای همسایه وجود دارد نیز استفاده کنیم ولی به دلیل وجود برخی معضلات نتوانستیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
رئیس کارخانه کاغذ مازندران اظهار داشت: مصرف کاغذ در برخی موارد مانند روزنامه ها علی رغم افزایش جمعیت و به دلیل الکترونیکی شدن آنها روی به کاهش گذاشته است؛ اگر دولتمردان تعامل لازم را داشته باشند زمینه تولید کاغذ در داخل کشور فراهم می شود.
وزیر ارشاد چند بار گفت که از تولید کاغذ حمایت می کنیم ولی در عمل اتفاقی نیفتاد
روغنی اضافه کرد: وزیر ارشاد چند بار گفته بودند که از تولید کاغذ در داخل کشور حمایت می کنند ولی من به عنوان یک تولیدکننده و رئیس هیئت سندیکا در عمل هیچ حمایتی ندیدم. یک روز که وزیر از جلوی در کارخانه کاغذ مازندران عبور می کرد حتی حاضر به بازدید از کارخانه نشد.
وی یادآور شد: کاغذ سفید در 3 بخش تولید می شود اولی کاغذهایی را عمر کوتاه مانند کاغذهای روزنامه، دومی کاغذهایی با ماندگاری میان مدت مانند کتاب های درسی و سومی کاغذهای گلاسه که برای کتب ارزشمند و مرجع هستند. ما در داخل کشور کاغذ گلاسه را تولید نمی کنیم و همه آنها وارداتی هستند.
رئیس کارخانه کاغذ مازندران با بیان اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و باید به مقوله فرهنگ اهمیت دهیم، گفت: ما نمی خواهیم و نمی گوییم 100 درصد نیاز کشور به کاغذ را تامین می کنیم ولی چرا دولت به همین مقدار کاغذ تولید داخل توجهی نمی کند؛ سال گذشته با حذف تعرفه واردات کاغذ تولید را سر بریدند و فاتحه تولید داخل را خواندند. در کشور ما ظرفیت تولید 150 هزار تن کاغذ وجود دارد ولی چرا دولتمردان از این مقدار هم حمایت نمی کنند؟
روغنی اضافه کرد: سال گذشته مطبوعات با مشکل کاغذ مواجه شدند و کارخانه کاغذ مازندران کاغذ مورد نیاز را در بازار ارائه کرد و مشکل را برطرف ساخت. ما ارز را با نرخ آزاد دریافت می کنیم و تاکنون ارز مرجع دریافت نکرده ایم و این مسئله باعث گرانی کاغذ داخلی شده است.
وی گفت: زمانی که قرار بود مقطع ششم راه اندازی شود آموزش و پرورش با مشکل کاغذ مواجه شد و باز هم ما کاغذ موردنیاز آنها را تامین کردیم ولی امسال آموزش و پرورش با ارز مرجع کاغذ مورد نیاز را برای کتاب های درسی وارد کرد؛ چرا بایدکتاب های درسی که تنها یکسال مورد استفاده قرار می گیرند ارز مرجع دریافت کنند؛ اگر وزارت آموزشو پرورش همان مقدار ارز مرجع را در اختیار ما می گذاشت ما کاغذی با قیمت 30 درصد کمتر به آنها تحویل می دادیم.
رئیس کارخانه کاغذ مازندران با بیان اینکه صنعت کاغذ هر 5 سال یکبار باید بازسازی شود، اظهار داشت: ما برای این مسئله با رئیس جمهور مکاتبه کردیم که برای بازسازی نیاز به اعتبار داریم ولی تا کنون هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.
روغنی درباره مکاتبه با رئیس جمهور منتخب ادامه داد: ما به صورت تشکیلاتی و از طریق سندیکا نظرات خود را به رئیس جمهور منتخب منتقل کره ایم و گزارش مشروحی در هیئت نمایندگان ارائه شد با توجه به اینکه وی فردی فرهنگی است قطعا به حوزه کاغذ توجه خواهد کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ایران مزیت خوبی برای تولید کاغذ دارد؛ کارخانه کاغذ پارس در 700 سال گذشته دومین تولیدکننده کاغذ در جهان بوده است.