به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در سخنانی در نشست مشترک مجلس و مجموعه دولت جدید که در محل صحن علنی مجموعه بهارستان برگزار شد افزود : آقای روحانی جزء رجال سیاسی مجلس محسوب می شود و سالها در پارلمان مسئولیت های مختلفی داشته ، از این رو امروز ایشان به اصل خویش بازگشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور منتخب گفت : شما برای ما مهمان عزیزی هستید ، که مسئولیت سنگین قوه مجریه را بر عهد گرفته اید ، البته خوشبختانه سالها در سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی با مسائل کلان کشور از نزدیک آشنا بوده اید.
وی ابراز امیدواری کرد رئیس جمهور منتخب با این دو سابقه یعنی سابقه حضور در شورای عالی امنیت ملی و سابقه نمایندگی کمک کند در این شرایط حساس که مسائل کشور با پیچیدگیهای مختلف مواجه است با تدبیر و تصمیم گیری های عینی مسیر کشور را هموار کند.
اقای لاریجانی در ابتدای سخنان خود با تبریک ماه مبارک رمضان به رئیس جمهور منتخب و همکارانش و همچنین نمایندگان ابراز امیدواری کرد همگان از خوان کرم الهی توشه معنوی کافی و وافی برداشت کنند.
وی به حدیث معراج اشاره کرد وگفت : بنا بر این حدیث ثمره روزه ، کم خوردن وکم گفتن و ثمره سکوت ، حکمت و ثمره حکمت ، معرفت و ثمره معرفت ، یقین است که وقتی بنده به یقین برسد ترس از سپری کردن روزه ندارد و این همان مقام رضاست.
آقای لاریجانی گفت : این حدیث یک نمونه از روایاتی است که عظمت روزه داری را بیان می کند ، چنان که در حدیث قدسی دیگری نیز آمده است که خداوند می فرماید "روزه برای من است و من خود پاداش آن را می دهم" .
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : ویژگی اصلی روزه داری ورود به عرصه ای است که تزکیه و تعلیم معارف فقه با هم صورت می گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه جامع الاکناف برای اداره کشور نیاز است، اما می توان یک ارزیابی کلی و شرایط را در این زمان کوتاه بیان کرد، برای اینکه فتح بابی برای مذاکرات باشد.
علی لاریجانی در ادامه سخنانش در نشست رئیس جمهور منتخب با نمایندگان افزود: در مسائل امنیت داخلی با مسئله پیچیده ای مواجه نیستیم گرچه مسائل خردی وجود دارد که باید با تدبیر در اینده به انها پرداخت تا تبدیل به زخم های مزمن نشود، نظیر برخی از شرارت ها و سرقتهای مسلحانه که ارامش روانی جامعه را به هم می زند و خوشبختانه هم قوه قضاییه و هم نیروهای انتظامی و امنیتی به این موضوع توجه کردند و امروز یکی از مسائلی است که با ان درگیر هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مسائل سیاسی داخلی بیش از هر زمان وحدت و همدلی در سطوح مختلف ضرورت دارد تا در مصاف اقتصادی و بین المللی پشتوانه ملی قوی وجود داشته باشد و پس از انتخابات اخیر این زمینه بیشتر فراهم شد لذا نگهداری و تعمیق این روحیه وفاق درکشور اهمیت بیشتری از حدوث دارد.
لاریجانی گفت: اولا قانونگرایی اهمیت زیادی دارد، ثانیا ایجاد چتر وحدت برای تمامی صاحبان آرا متکثر از طریق مشارکت دادن انان در مسائل است.
وی افزود: تقویت شعائر دینی و شعائر انقلابی و آرمانهای امام(ره) و رهبر فرزانه انقلاب به این امر کمک می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در نشست رئیس جمهور منتخب با نمایندگان با اشاره به این نکته که برخی تندروی ها و حرمت نگه نداشتن ها باعث آشفتگی و ضایعه سیاسی شد به بررسی شرایط جمهوری اسلامی ایران در جهان و منطقه پرداخت و گفت: در بعد منطقه ای و در فضای پرمنازعه آن، نگاه جمهوری اسلامی به نهضت بیداری اسلامی سنجیده و حکیمانه بوده و باعث وحشت استکبار شده و البته زورگویان غربی نیز با دامن زدن به افراطی گری که بلای جان مسلمانان شده مخاطراتی ساخته اند.
لاریجانی با اشاره به ماجرای این روزهای مصر اظهار امیدواری کرد روند دموکراتیک در این کشور ضربه نخورد.
وی ، مصر را کشوری مهم و دارای ارتشی با سوابق درخشان خواند و گفت : امیدواریم آنچه امروز در مصر می گذرد به جنگ داخلی و کشتار تبدیل نشوند.
لاریجانی با اشاره به زورگویی ها به نام حقوق بشر و بحث هسته ای هم خطاب به رئیس جمهور منتخب افزود: در مساله هسته ای همه هم صدا هستند و در این زمینه با توجه به تجربیات جنابعالی باید از حقوق ملت دفاع کنید و همه ظرفیت های داخلی و منطقه ای و همه بخش های کشور باید همگرا باشند.
رئیس مجلس اقتصاد ایران را دارای یچیدگی هایی خواند که با تورم و رکود همراه شده و مستقیما بر معیشت مردم تاثیر گذاشته است.
لاریجانی افزود: بخشی از مشکلات امروز به خاطر تحریم هاست اما نگاه علمی به اقتصاد و مدیریت تخصصی آن نیز بدون برنامه علمی محقق نمی گردد.
وی از تیم دولت آینده خواست مقید به تئوری روشنی درزمینه اقتصاد باشند و درچارچوب اسناد بالادستی و سند چشم انداز حرکت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در نشست رئیس جمهور منتخب با نمایندگان گفت : کارها و ظرفیت های ارزشمندی در حوزه کشاورزی ، دامداری و صنعت وجود دارد که متاسفانه واردات زیاد به بالفعل کردن این استعدادها ضربه زد.
لاریجانی ادامه داد : شاید تحریم ها فرصتی برای اندیشیدن و عمل نمودن به این مهم را فراهم کرده باشد که برای مدتی بر رونق تولید ملی کشور که چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب به آن تاکید فرمودند تمرکز کنیم .
وی گفت : طبعا تمرکز بر تولید ملی صرفا برای مصرف داخلی نخواهد بود بلکه بازارهای اطراف ما موهبت برای اقتصاد ما محسوب می شود و می تواند جزو هدفهای اقتصادی قرار گیرد .
لاریجانی با بیان اینکه ایران از نظر موقعیت ژئوپلیتیک در چهارراه استراتژیک شرق وغرب و شمال و جنوب قرار دارد افزود : موقعیت ترانزیت ایران فرصت استثنایی است و این جاست که طرحهای عمرانی درکشور باید براساس اولویت مهمتری ساماندهی شود.
وی گفت: در مهار کردن ابها نیز چنین دیدی باید به صورت جدی پیگیری شود و فرصت زیادی نیز باقی نمانده است یا در بهره گیری از ذخایر نفتی و گاز مشترک باید نگاه ملی وجود داشته باشد و از تفرقه درکارهای عمرانی باید صرف نظر کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه تحقق عدالت باید با نگاه تعریف شده و عالمانه ای پیگیری شود که به بهبود ضریب جینی و رونق تولید توامان بیانجامد افزود : این مسئله نیازمند نظریه روشن و تئوری عدالت است و طبعا تاثیرات مستقیم در ادامه روش کار در هدفمند کردن یارانه ها دارد .
لاریجانی گفت: امیدواریم با تدوین رویکرد دقیق در این زمینه بسیاری از مشکلات نیازمندان نظیر درمان ، بیمه همگانی و بیمه بیکاری شکل پایداری پیدا کند که زندگی مردم ازپیش بینی قابل قبولی برخوردار شود .
وی با بیان اینکه در بعد علمی و فناوری ، کشور از پیشرفت های خوبی به ویژه در برخی از زمینه های هایتک برخوردار شده است نظیر هسته ای یا حوزه بیوتکنولوژی و هوا فضا و سلول های بنیادی افزود : شاید مهمترین کار برای توسعه علمی و فناوری به نحوی که به رونق تولید داخل شکل سامان یافته ای دهد ایجاد ساز وکارهای موسسات تحقیق و توسعه و شرکت های دانش بنیان است که بتواند حلقه درستی میان بخش علمی کشور و صنعت و تولید فراهم کند .
لاریجانی گفت : در این زمینه برخی قوانین تدوین شده و ممکن است نیازمند تدوین قوانین مکمل باشیم که مجلس آماده همکاری با دولت و دانشگاهها و صنایع است .
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در بعد اجتماعی مسئله مهمی که باید به آن توجه کرد مسئله اعتیاد به مواد مخدر است چه طبیعی و چه مصنوعی آن و پدیده مهاجرت و حاشیه نشینی است که هم ریشه های اقتصادی دارد و هم در زمینه ترانزیت مواد مخدر باید تدبیر نوینی اندیشیده شود تا هزینه آن کاهش یابد .
وی گفت : باید پذیرفت پس از انقلاب به علت روحیه عدالت خواهی امکانات زیربنایی زیادی به روستاها گسیل شد و فقر، اصلی که عامل مهاجرت شده است، چرخه معیوب اقتصاد روستاست که متاسفانه هنوز توجه کافی به ان نشده است و باید درتوسعه روستاها و آمایش سرزمینی به آن توجه کرد .
لاریجانی گفت : در بعد محیط زیست ، نارسایی ها از قبل در حفظ و صیانت از محیط زیست وجود داشت و بیشتر این بخش حاشیه نشین توسعه بوده است که باید از این عزلت درآید .
وی افزود : پدیده ریزگردها و آلودگی هوا نه فقط در تهران بلکه در بسیاری از استانها عملا مشکلات جدی برای سلامت و فعالیت اقتصادی کشور شده است .
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد : اقدامات صورت پذیرفته مفید بوده است اما روند آن نشان می دهد که توسعه این پدیده مزاحم وارداتی کنترل نشده است و باید با اقدامات سریع و همه جانبه ای در پی علاج آن باشیم .
وی گفت : مجلس شورای اسلامی معتقد است با اولویت قرار دادن وضعیت معیشت مردم یعنی کنترل گرانی و مسئله اشتغال باید حرکت همه جانبه ملی در احیاء تولید و رشد و توسعه آن بر اساس نظامات تئوریک علمی فراهم شود در غیر این صورت ممکن است کارهای عمرانی پراکنده بسیار بالا صورت گیرد اما برایند ان در جهت حل مشکلات معیشتی و بالا بردن توان اقتصادی مردم نخواهد بود .
لاریجانی خطاب به رئیس جمهور منتخب افزود : مجلس بر این اعتقاد است که حضرتعالی می توانید با در نظر گرفتن کابینه ای توانمند و با تجربه و عاقل و عالم و متعهد که الحمدالله در مدیران کشور در طول سالهای پس از انقلاب کاملا دیده شده اند به این حرکت ملی قیام نمایند .
وی گفت : در این زمینه مجلس شورای اسلامی یاور و حامی شما و همکاران شما خواهد بود و در واقع برای تحقق این حرکت ملی ، مجلس و دولت دو رکن اساسی آن می باشند .
لاریجانی ادامه دارد : این نشست یک نشست صمیمانه و مقدماتی است که بیشتر جنبه معارفه با جناب اقای روحانی دارد تا مجلس با شما از نزدیک آشنا شود ، در اینده این فرصت را خواهیم داشت تا همگرایی میان این دو بخش مهم کشور ایجاد شود .
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود ضمن سپاسگزاری از قبول دعوت رئیس جمهور منتخب سخنان خود را با فرازی از کلام پیامبر گرامی اسلام به پایان برد .