به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو» سعید قدیمی با اشاره به اصلاح تقویم آموزشی، گفت: سالهای سال تقویم آموزشی دانشگاهها به خصوص در ترم دوم که با تعطیلی زیاد همراه بود، نقص جدی در کیفیت آموزشی کشور ایجاد می کرد و اصلاح آن موجب فرصتی برای ارتقا کیفی می شد.
وی با بیان اینکه در گذشته کلاسهای ترم دوم در بهمن آغاز و اواخر اسفند تعطیل، بار دیگر کلاسها اواخر فروردین آغاز و در استانهای گرمسیر هم سعی می شد کلاسها زودتر تمام شود، ادامه داد: در این باره بیش از 50 کشور جهان را مورد بررسی قرار دادیم و به انواع شیوه های مختلف اعم از اینکه دوره های آموزشی سه ترمه، چهارترمه یا در ترمهای بلند و کوتاه برگزار شوند فکر کردیم، در نهایت برای تغییر تقویم آموزشی با کمترین هزینه ممکن تصمیماتی گرفتیم.
قدیمی با اشاره به تقویم جدید آموزشی، اظهار داشت: طبق تقویم آموزشی جدید دو تا سه هفته برنامه های آموزشی به سمت شهریور سوق یافت و امسال هم بخشهای بیشتری به این تقویم جدید افزوده شد که بخش قابل توجهی از دانشگاهها استقبال کردند و مشکلات ترم دوم حل می شود.
به گفته این مقام مسئول وزارت علوم، طبق تقویم آموزشی جدید، نیمسال نخست تحصیلی در دی ماه به اتمام می رسد، اواخر دی ترم دوم شروع می شود و در هفته های دوم و سوم میان ترمها پیش از آغاز سال نو برگزار خواهند شد.
وی افزود: بنابراین می توان 50 درصد کلاسها را قبل از عید برگزار کرد که خلاءهای تقویمهای قبلی را برطرف می کند.
مدیر کل برنامه ریزی آموزش عالی در عین حال، تاکید کرد: عملاً می توان تا پایان خرداد 16 هفته درسی را به راحتی تشکیل داد.
وی تاکید کرد: این 16 هفته به راحتی توسط دانشگاهها می تواند برنامه ریزی شود بدون اینکه تعطیلات رسمی کشور به تقویم آموزشی لطمه ای وارد کند. همچنین برای اختلاف جغرافیایی کشور هم یک یا دو هفته فرصت گذاشتیم که اگر تغییراتی بود دانشگاهها انجام دهند.
قدیمی درباره ترم تابستان، گفت: دانشگاهها می توانند به مدت 6 هفته ترم تابستان داشته باشند و امتحانات پایان ترم تابستان هیچ تداخلی با آغاز سال تحصیلی در شهریور نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه از خرداد تا شهریور 8 هفته داریم، ادامه داد: دانشگاهها طبق تقویم آموزشی جدید هیچ امتحانی را در تیرماه برگزار نخواهند کرد.