به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محسن مومنی شریف، در مراسم افتتاحیه دفتر ادبیات فارسی زبانان که امروز در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینکه آغاز به کار این دفتر را همزمان با ولادت امام حسن (ع) به فال نیک می گیریم، گفت: از گذشته بحث ایجاد چنین دفتری مطرح بوده ولی تا به امروز این امر محقق نشده است؛ در حقیقت در افتتاح چنین دفتری کوتاهی کرده ایم.
وی ادامه داد: زبان فارسی گذشته تاریخی دارد؛ شاعران فارسی زبان مطالبی را از معارف اهل بیت گفته اند که در زبان عربی گفته نشده است.
رئیس حوزه هنری با اشاره به دیدار روز گذشته شاعران با مقام معظم رهبری افزود: مقام معظم رهبری جهادهایی را برای شاعران مطرح کردند که یکی از آنها جهاد سبک زندگی بود و دیگری جهاد برای حفظ و نگهداری از زبان فارسی. سبک زندگی مغز تمدن نوین اسلامی است که انقلاب اسلامی داعیه ایجاد آن را دارد؛ یکی از مولفه های ایجاد سبک زندگی زبان فارسی است.
مومنی اظهار داشت: در 200 و 300 سال گذشته از تعداد مخاطبان زبان فارسی کاسته شده است. در گذشته زبان فارسی، زبان علم و ادب بوده است که گسترش و احیای این زبان بر عهده شاعران و ادیبان فارسی زبان است.
وی با بیان اینکه زبان اردو یک میلیارد مخاطب دارد، یادآور شد: در کشورهای ما زبان های آموزش داده می شود که تعداد مخاطب کمی در دنیا دارد و تنها در دانشگاه تهران زبان اردو آموزش داده می شود، در حالی که زبان فارسی مشترکات زیادی با زبان اردو دارد.
رئیس حوزه هنری با اشاره به تاسیس مرکز ترجمه حوزه هنری گفت: در دیداری که 22 اردیبهشت ماه با حضرت آقا داشتیم ایشان تاکید داشتند که چنین مرکزی در حوزه هنری تاسیس شود؛ اولویت ما در این مرکز زبان اردو خواهد بود؛ چرا که این زبان ویژگی های مشترکی با زبان فارسی دارد.
مومنی اضافه کرد: در کشورهای همسایه مانند افغاستان مردم به خاطر فارسی صحبت کردن کشته می شوند؛ 13 سال پیش بود که طالبان بازرگانی را به جرم آموزش زبان فارسی در کشور افغانستان ترور کرد. در واقع افرادی که اهمیت گسترش زبان فارسی را درک می کنند حاضرند جان خود را هم در این مسیر بدهند و شاعران و ادیبان ما باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.