گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ برای فلسطین و فلسطینیان کتاب های متعددی منتشر شده است. کار سختی بود از میان تمام آن ها کتاب هایی را معرفی کنیم که مخاطبان از آن ها استفاده کنند.
کتاب هایی که در زیر می آیند گلچینی از خیل عظیم کتاب هایی در موضوع فلسطین است. البته احتمالاً شما نیز همچون ما کتاب های بسیاری در ذهن دارید که می توانستیم معرفیشان کنیم. اما به هرحال مجبور به انتخاب از میان آن ها بوده ایم. امیدواریم در فرصت های بعد به معرفی آن ها نیز بپردازیم.
فلسطین از منظر رهبر معظم انقلاب
به همراه مقدمه دکتر علی اکبر ولایتی
گردآورنده: سعید صلح میرزایی
کتاب «فلسطین از منظر رهبر معظم انقلاب» حاوی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون مسئله فلسطین است که در مقدمه آن، دکتر علی اکبر ولایتی به اهمیت فلسطین و نقش و جایگاه آن در امت اسلامی پرداخته است.
کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» به کوشش سعید صلح میرزایی، حاصل مروری بر دیدگاه ایشان در مورد مساله فلسطین است که به همراه مقدمهای از دکتر علی اکبر ولایتی به اهمیت فلسطین و نقش و جایگاه آن در امت اسلامی میپردازد.
در این کتاب علاوه بر انتشار بیانات مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعهی تهران در تاریخ 17/5/ 1359 (دومین روز قدس) در هشت بخش شامل کلیات «شکستها و پیروزیها»، «مسئولیتها»، «جنایات»، «راه حلها»، «قهرمانان»، «روشنگری» و «آیندهی روشن» به مرور بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدظلهالعالی) پیرامون مسئله فلسطین پرداخته شده است.
کتاب «فلسطین از منظر حضرت آیتالله خامنهای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی» در قطع رقعی و 416 صفحه با شمارگان پنج هزار نسخه و بهای 75 هزار ریال توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
سیری در تاریخ فلسطین
مؤلف: علی سپهری اردکانی
در توضیح این کتاب آمده است: فلسطین پاره ای از پیکر جهان اسلام می باشد که بیش از نیم قرن است در اشغال صهیونیست های غاصب در آمده و مردم فلسطین تنها ملتی هستند که علی رغم داشتن سرزمین آباء و اجدادی، سالهاست که آواره شده اند و در کشورهای مختلف در اردوگاه زندگی می کنند وکودکان فلسطینی چه بسا در اردوگاه ها متولد شده، بزرگ می شوند می میرند و هیچگاه سرزمین اصلی خود را نمی بینند . جالب اینکه این مردم محروم حتی در اردوگاه های خود نیز در امن و امان نیستند. در کتاب آماده شده بصورت مفصل به بررسی تاریخ فلسطین پرداخته شده است.
مسأله فلسطین و ماهیت طرح صهیونیسم
مؤلف: نوشته راشد الغنوشی
مترجم: سیدهادی خسروشاهی
تحلیلهای سیاسی این کتاب، در اوائل دهه هشتاد میلادی توسط شیخ راشد الغنوشی، رهبر حرکت اسلامی «النهضه» تونس، به عنوان تحلیلهای «درون تشکیلاتی» برای مطالعه کادرهای حرکت اسلامی نوشته شده است.
این تحلیلها در ایام حضور سیدهادی خسروشاهی در ایتالیا به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان، به دست استاد میرسید و چون حرکت «الاتجاه الاسلامی» غنوشی تحت فشار شدید رژیم «حبیب بورقبیه» بود، استاد ترجمه و نشر آن را در آن زمان صلاح ندانست چرا که غنوشی، خود به علت هواداری علنی از انقلاب اسلامی و رهبری آن، امام خمینی(ره) تحت تعقیب قانونی بود.
این تحلیلها که به تناسب حوادث منطقه نوشته شده، با توجه نقش مثبت سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) در آن دورانها، به ظاهر لحن دفاع از سازمان را دارد ولی تحلیلهای بعدی، روشنگر حقایق و افشاگر ماهیت ماکیاولسیتی سیاستبازان فلسطینی است.
نسخه عربی این کتاب با عنوان «قضیه فلسطین بین مفترق طریقین» و با امضای مستعار «الاستاد معاذ صابر» منتشر شد. مجموعه مباحث این کتاب، دیدگاههای حرکت اسلامی تونس را درباره فلسطین، اسرائیل، ارتجاع عرب، ماهیت رژیم فاشیستی سرهنگهای حاکم بر تونس مانند حبیب بورقبیه، انتفاضه و انقلاب اسلامی ایران نشان میدهد.
این کتاب در شش بخش تنظیم و تدوین شده است که مسأله فلسطین بر سر دوراهی، کنفرانس فاس (ارزیابی و تحلیل نتایج این کنفرانس)، تجربههای مثبت و منفی انقلاب فلسطین، ماهیت طرح صهیونیستی، از کجا آغاز کنیم؟ و مرکزیت مسأله فلسطین، عناوین آن هستند.
متن عربی این کتاب فاقد سه بخش آخر است که «ماهیت طرح صهیونستی» متن سخنرانی غنوشی در «کنفرانس اسلامی فلسطین» تهران و «از کجا آغاز کنیم؟» متن سخنان وی در میزگرد «اندیشههای امام خمینی درباره فلسطین» است که در بهمن 1369 با حضور علامه سید محمدحسین فضلالله(ره)، شیخ عبدالعزیز عوده، احمد جبرئیل و... در تهران برگزار شد که ترجمه سخنرانی راشد الغنوشی به تناسب موضوع کتاب و برای تکمیل به آن افزوده شده است.
نخستین چاپ کتاب «مسأله فلسطین و ماهیت طرح صهیونیسم» در 142 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 5000 از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است.