به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سردار فضلی امروز در هفدهمین دوره آموزشی بسیج دانش آموزی که در مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به فرصت استفاده از دانش آموزان در سه مسیر علم، دانش و تربیت و فرهنگ بیان داشت: این فرصت را اگر از دست بدهیم جبران ناپذیر است، باید از گذشته درس بگیریم تا از آن در آینده استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب در آموزش و پرورش تحولات بنیادی صورت گرفت، افزود: بخشی از این تحولات در عرصه دفاع مقدس بود که برابر مقررات؛ آمادگی دفاعی اطلاق میشد و درس آمادگی دفاعی به نوعی با تمام دانش آموزان مرتبط است.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین این فرصت را برای ایفای وظیفه به نظام ولایی دانست و گفت: در زمان دفاع مقدس بیش از نیم میلیون دانش آموز به ندای امام خود لبیک گفتند و از این تعداد 360 هزار نفر شهید شدند.
فضلی گفت: از سال 89 وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان بسیج در یک توافق نامه به این توافق رسیدند که در بخشی از درس آمادگی دفاعی که در نیم سال دوم و مربوط به اردوهای صحرایی است، دانش آموزان داوطلب را به راهیان نور بیاوریم.
وی ادامه داد: در سال 89 به صورت آزمایشی 350 هزار نفر از دانش آموزان پسر و فرهنگی به راهیان نور اعزام شدند و استقبال به حدی بود که قادر به پاسخگویی نبودیم.
راهیان نور برجسته ترین کار فرهنگی آموزش و پرورش
جانشین سازمان بسیج مستضعفین به نقل از حاج بابایی گفت: راهیان نور از میان 850 اقدام فرهنگی در آموزش و پرورش به عنوان برجسته ترین کار فرهنگی شناخته شد.
فضلی با بیان اینکه در سال 91 برای یک میلیون نفر دانش آموز اردوی راهیان نوربرنامه ریزی شده بود، بیان داشت: از این تعداد تنها 900 هزار نفر عملی شد ونتایج اثربخش این کار را آموزش و پرورش و خانواده ها چشیدند.
وی ادامه داد: اردوی راهیان نور برای سال 91 نیز برای یک میلیون نفر برنامه ریزی شد و این برنامه را از مهرماه آغاز کردیم؛ اما با حادثهای روبرو شدیم که همه ما را متاثر کرد.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در آن حادثه یک اتوبوس از بهترین دانش آموزان به لقاء الله پیوست، گفت: این حادثه در هفته دوم ماموریت راهیان نور بود که باعث شد کانون توجه دوستان و دشمنان شود و دشمنانی که از امام(ره)، شهدا و دفاع مقدس متنفر بودند، عقده گشایی کردند.
فضلی افزود: دشنان هر چه نیزه شکسته و خنجر بود، آوردند تا مانع عزیمت فرزندانمان به کربلای ایران شوند.
خانوادهها همواره زبانی و عملی از راهیان نور حمایت کردند
وی بیان داشت: آنچه مانع فضاسازی دشمنان در بحث راهیان نور شد، هوشمندی فرزندان و خانوادههای آن ها بود که به فرزندان خود اجازه حضور در راهیان نور را دادند؛ خانوادهها همواره زبانی و عملی از راهیان نور حمایت کردند.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: فردای روز حادثه اعزام 2000 نفر دانش آموز در مشهد را داشتیم که تعدای از والدین فرزندان خود را از اتوبوس پیاده کردند.
فضلی گفت: این بچههایی که از اتوبوس به اجبار خانوادههایشان پیاده شدند، به قدری گریه کردند که برخی والدین اظهار پشیمانی کرده و خواستار بازگشت فرزندان خود شدند.
وی با بیان اینکه هوشمندی مردم نگذاشت به این عملیات فرهنگی خدشهای وارد شود، افزود: اینها همه از عنایت خداوند و میزبانی شهداست که این دانش آموزان در چنین شرایطی به اردوهای راهیان نور میروند.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه سال 91 با وجود برنامه ریزی یک میلیون نفری تنها 500 هزار نفر اعزام شدند، گفت: قرار بر این بود تا با حمایت سپاه و آموزش و پرورش این تعداد دانش آموز به مناطق اعزام شوند؛ اما متاسفانه اعتبار لازم از سوی آموزش و پرورش که 45 میلیارد تومان بود، تامین نشد.
فضلی خطاب به مسئولان حوزههای بسیج دانش آموزی تصریح کرد: ما به اندازه بضاعت و توانمان همه تلاشمان را برای اجرای اردوی راهیان نور انجام میدهیم و از این عزیزان تقاضا دارم اگر به اندازه یک نفر هم بضاعت داشتند مانع از اعزام آن فرد نشوند.
اعزام 900 هزار دانش آموز به راهیان نور در سال92
وی در خصوص برنامه ریزی سال 92 اردوهای دانش آموزی گفت: امسال اعزام 900 هزار دانش آموز و 100 هزار فرهنگی را برنامه ریزی کردهایم که از این تعداد 150 هزار نفر در غرب و شمال غرب برنامه ریزی شدهاند.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین افزود: در 13 مهرماه سال جاری همه مقدمات برای اعزام راهیان نور دانشآموزی فراهم شده است.
دفاع مقدس توپ و تفنگ نیست؛ بلکه فرهنگ است
فضلی در خصوص درس آمادگی دفاعی گفت: بیشتر از 20 سال است که این طرح مصوبه وزارت شده است؛ اما با این حال تا سال 91 دستوروالعملهای آن تدوین نشده بود.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه دفاع مقدس توپ و تفنگ نیست؛ بلکه فرهنگ است، ادامه داد: در مصوبه بهمن 91 شورای پشتیبانی آموزش و پرورش تصویب شده است که در درس آمادگی دفاع مقدس به سه حوزه محتوا، دبیران و ساعت درسی پرداخته میشود.
وی ادامه داد: در کتاب درسی آینده موضوعاتی چون چگونگی شکار پهپادهای دشمن و مجاهدت شهیده ناهید مقامی در کردستان که اسیر ضد انقلاب شده بود، آمده است.
فضلی در خصوص دبیران درس آمادگی دفاعی گفت: 14هزار دبیر درس دفاعی وجود دارد که به علت غفلت ما و آموزش وپرورش درس دفاع مقدس به حیات خلوت معلمینی شده است که درس ندارند؛ تنها 28 نفر از 14 هزار نفر به صورت تمام و کمال در ساعت درس آمادگی دفاعی حضور دارند و بیش از 10 هزار نفر از این تعداد دبیران تنها دو ساعت درس آمادگی دفاعی دادهاند.
وی با اشاره به تعطیلی نامحسوس پنجشنبهها گفت: به دلیل پربودن 36 ساعت تدریس در هفته، در آموزش و پرورش تصمیم گرفته شد که درس آمادگی دفاعی در یک روز مشخص تدریس شود که از امسال این طرح اجرا خواهد شد.
جون مني سردار فضلي
منتظرم که يه کاري بکني براي اين کشور