به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، مواضع بین المللی درباره وقایع مصر، حاکی از اختلاف میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و برخی متحدان غربی آنان در خصوص وقایع مصر است.
به گزارش اسکای نیوز، عربستان سعودی که از ابتدای درگیری های اخیر مصر از موضع ارتش این کشور حمایت می کرد، در واکنش به وقایع خونین سه روز اخیر مصر، بار دیگر از ارتش و دولت موقت مصر حمایت کرد.
پادشاه عربستان با حمایت از اقدامات ارتش، همسو با دولت مصر، اخوان المسلمین را به ترور و خرابکاری متهم کرد.
امارات متحده عربی نیز موضعی همسو با عربستان در خصوص مصر نشان داده است.
در مقابل، روابط مصر و ترکیه، پس از موضع گیری آنکارا در قبال حوادث مصر وارد تنش شده است.
پس از آن که آنکارا سفیر خود در قاهره را در اعتراض به وقایع داخلی این کشور فراخواند، مصر نیز از توقف رزمایش مشترک دو کشور خبر داد و موضع آنکارا را «مداخله در امور داخلی خود» خواند؛ به همین ترتیب مصر نیز سفیر خود را از ترکیه خارج کرده است.
در همین حال نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا ضمن اعلام حمایت از محمد مرسی، دستور داد سفیر ونزوئلا از قاهره خارج شود.
از سوی دیگر اتحادیه اروپا و آمریکا تا کنون موضع چندان صریحی درباره مصر اتخاذ نکرده، اگر چه با اعلام حالت فوق العاده و حکومت نظامی از سوی ارتش مخالفت کرده اند.
دفتر کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی آمریکا، اعلام کرد نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار است برای گفتگو درباره اتخاذ موضعی مشخص درخصوص مصر روز دوشنبه آتی در بروکسل گردهم آیند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان وعده داده است در روابط کشورش با مصر تجدید نظر می کند. لوران فابیوس، وزیرخارجه فرانسه نیز خواستار منع سفر به مصر و کاهش روابط با این کشور شده است.
اما درخصوص موضع آمریکا و قطع کمک های سالانه مالی و نظامی این کشور به مصر خبری منتشر نشده است.