به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جلسه نقد و بررسی فیلم «دهلیز» عصر امروز و در سومین روز اردوی معراج منتظران انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد در مرکز تحقیقات این دانشگاه با حضور بهروز شعیبی، کارگردان؛ رضوی، تهیه کننده؛ هاشم زاده، منتقد سینما و عسگری، فیلمنامه نویس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه هاشم زاده در خصوص فیلم دهلیز گفت: دهلیز یک اتفاق خوب در سینماست، بویژه در این دوره که جوان ها وارد سینما شده و جسارت این را دارند که به مسائل اجتماعی بپردازند، بنابراین هر چه واقع بینانه تر نگاه کنند و نخواهند با سیاه نمایی خودنمایی کنند و همچنین نگاهشان به تعریف و تمجیدها نباشد، فیلم ها ساختار بهتری پیدا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: فیلم ساختار روانی دارد و به سادگی، روایت را به بیننده نشان می دهد، در صورتی که این اتفاقات را کمتر در سینما می بینیم.
این منتقد سینما گفت: فیلم غیر از اینکه یک اتفاق خوب در سینماست پرسش هایی هم دارد؛ آنچه که در جامعه ما اتفاق افتاده گرچه نجیبانه است، اما هدف این فیلم آن است که خانواده را حفظ کند.
هاشم زاده تصریح کرد: ناهنجاری های پرداخته شده را از جنس فیلم های دیگر نمی بینیم و از این جهت که به زیبایی توجه شده مورد تحسین است؛ کلیات فیلم علاوه بر امیدواری و آرامشی که می دهد دغدغه هایی را ایجاد می کند؛ همچنین ساختار فیلم قابل قبول بوده و امیدوارم کارگردان های جوان و خوب وارد عرصه سینما شوند.
بهروز شعیبی : تمام تلاشم این است که تفکرات اخلاقی را در فیلمها رعایت کنم
در ادامه بهروز شعیبی، کارگردان فیلم «دهلیز» در خصوص این فیلم گفت: تلاشمان این بوده که بتوانیم از تفکرات خوب استفاده کنیم، رسالت سینما بیان یک موضوع با هر تفکری که امیدواریم اخلاقی باشد، بوده و نمایش فیلم بیان آن تفکر است، بنابراین تمام تلاشم این است که تفکرات اخلاقی را در فیلم هایم رعایت کنم.
وی یادآور شد: سعی کردیم قداستی که برای خانواده قائل هستیم، در فیلم ها رعایت کنیم؛ هدف ما استفاده از کلماتی است که حریم را رعایت می کند و در فیلم های دیگر نیز تلاش شده معضلات را با بیان دیگری مطرح کنند.
این کارگردان سینما گفت: تلاش دوستان در سینمای ما این است که نکات اخلاقی و اجتماعی را بسته به نوع نگاهی که در سینما دارند نمایش دهند؛ این تفکرات که فیلم ها حریم را رعایت نمی کنند، بیرون سینماست و باعث شده سینما رو به انزوا رفته و سالن های سینما را خالی کند.
شعیبی خاطرنشان کرد: سینما صنعت است، برخورد عرضه و تقاضاست و باید نگاه هنر و صنعت به آن وجود داشته باشد.
وی گفت: به خاطر برخی از مسائل و تفکرات خارج از سینما است که افراد، فیلم سازی را رها کرده و خانه نشین شده اند.
این کارگردان سینما یادآور شد: سینمای ما باید از این وضعیت خارج شود.
شعیبی در خصوص رعایت حریم ها در فیلم خود گفت: من اگر این فیلم را با هر مجوزی در هر جای دنیا می ساختم، قطعاً حریم ها را رعایت می کردم مانند فیلم اصغر فرهادی که «گذشته» را در فرانسه و با بودجه این کشور ساخت، اما به صورت آزادانه و بدون سانسور در سینماهای ما به نمایش درآمد.
رضوی : مشکل سینمای ما مشکل سیاستگذاران آن است
در ادامه رضوی، تهیه کننده این فیلم گفت: یک طرف سینما اقتصاد است؛ فیلمسازان به دنبال کاری می گردند تا بتوانند سرمایه ای را جذب کنند که بازگشت اقتصادی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مشکل سینمای ما مشکل سیاستگذاران آن است؛ این در حالی است که هر کس می تواند این طناب را به سمتی می کشاند، اما باید تلاش شود که سیاه نمایی در سینما کاهش یابد؛ بسیاری از اتفاقات در سینمای ما به سوءمدیریت برمی گردد که باید این بی تدبیری در مدیران سینما اصلاح شود.
رضوی در ادامه اضافه کرد: اینکه فیلم های سفارشی به سینما می دهند تا کنون هیچ نتیجه ای نداشته و هیچ فیلم سفارشی نتوانسته پیام خود را به جامعه منتقل کند.
تهیه کننده فیلم «دهلیز» گفت: نگاهی که در جامعه درباره سینما گسترش پیدا کرده نگاه اهالی سینما نیست، بلکه نگاهی است که به سینما تلقین می شود.