شریعتپناهی: آن چه که امسال در ماه رمضان مشاهده کردید کار خود را از اواخر سال 91 شروع کرد شاید یکی از دلایلی که موجب پر مخاطب شدن برنامه شد زحمت زیاد علیخانی و دوستانشان بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ظهر امروز جلسه نقد و بررسی برنامه ماه عسل و همچنین تقدیر از عوامل این برنامه در فرهنگسرا رسانه با حضور احسان علیخانی تهیه کننده و مجری ماه عسل شریعت پناهی مدیرگروه اجتماعی شبکه سوم سیما محمد حسین لطیفی کارگردان مطرح سینما و تلویزیون و حسام الدین آشنا استاد ارتباطات دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه شریعتپناهی به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا گفت: آن چه که امسال در ماه رمضان مشاهده کردید کار خود را از اواخر سال 91 شروع کرد شاید یکی از دلایلی که موجب پر مخاطب شدن برنامه شد زحمت زیاد علیخانی و دوستانشان بود یک سال را خدمت علیخانی نبودیم و امسال با ایشان همراه شدیم دوستان ایشان زحمت خیلی زیادی کشیدند و امیدواریم تولید کار سال آینده را نیز از همین الان شروع کند که البته شروع نیز کردهاند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش در خصوص نقدهایی که به غم انگیز بودن برنامه مطرح میشود اشاره کرد و گفت: سوژههای برنامه ماه عسل غم انگیز نبودند این سوژهها صددرصد امید بخش بودند ما در این نقدها قصههای تلخ داستانها را میبینیم ولی شیرینیهای این داستانها را که امید ایجاد میکنند کمتر میبینیم نقدهایی که در برخی رسانهها در مورد تلخی برنامه وجود داشت اصلا در نظر مردم درست نبود یعنی بازخوردی که ما از مردم میگرفتیم این بود که برنامه بسیار امیدبخش بود.
شریعتپناهی ادامه داد: علیخانی قبل از ماه رمضان 80 سوژه به ما معرفی کرد و ما طی جلساتی که با هم داشتیم آنها به سی برنامه رساندیم.
مدیر گروه اجتماعی شبکه سه افزود: اینکه سالهای زوج در خدمت آقای علیخانی هستیم اتفاقی است. هم شبکه و هم سازمان خیلی دوست داشت که علیخانی هر سال بیاید اما برخی حواشی ایجاد شد که هم خود علیخانی و هم شبکه صلاح دیدند بهتر است برخی اوقات در برنامهها حضور نداشته باشد امیدواریم این حواشی کمتر شود تا سالهای بعد نیزد در خدمت ایشان باشیم.
لطیفی: من اینجا آمدهاما که فقط بگویم تو رو به خدا این برنامه را ادامه دهید
در ادامه جلسه لطیفی با ابراز تشکر از علیخانی گفت: از احسان مثل همیشه کاری پراحساس انتظار میرفت. از مدیرانی که در این جلسه حضور دارد تشکر میکنم که از چنین برنامهای حمایت کردهاند در این برنامه که من اصلا عقیده ندارم تاکشو است، مردم روبروی خود مردم قرار میگرفتند شاید به نظر برسد این برنامه ساده است در حالی که علیخانی در هر یک برنامه یک قصه را کارگردانی میکرد من اینجا آمدهاما که فقط بگویم تو رو به خدا این برنامه را ادامه دهید.
در ادامه دکتر حسام الدین آشنا استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق نقدهای خود را به این برنامه وارد کرد.
وی در ابتدا گفت: برخی از وظایف و کارکرد رسانه حرف میزنیم از بسیج گری اجتماعی سخن به میان میآید یعنی تمام عوامل اجتماعی را جمع کنند تا انرژی جامعه آزاد شود اما سوال این است که آیا تلویزیون باید بسیج گری اجتماعی کند یا جنبش اجتماعی ایجاد کند و سوال دیگر این است که آیا ماه عسل را آغاز یک جنبش اجتماعی به حساب بیاوریم یا نه اگر بپذیریم که تلویزیون و ماه عسل میتوانند جنبش ایجاد کنند باید بگوییم برنامه ماه عسل برنامه بسیار خوبی است.
آشنا ادامه داد: اما آیا میتوان با یک برنامه که با باران احساسات و عواطف و تلنگر است یک ماهه جنبش ایجاد کرد ما باید بپذیریم که از برنامههای روزانه و ماهانه به برنامههای هفتگی و سالانه برسیم.
آشنا: تلویزیون جمهوری اسلامی با بحران اعتماد مواجه است و برنامههای زنده یکی از راهحلهای رفع این بحران است.
استاد دانشگاه ادامه داد: ما باید جنبش اجتماعی را این گونه ایجاد کنیم که همه جامعه را در تلویزیون نشان دهیم تلویوزیون باید تلویزیون مردم باشد گاهی فضا را آن قدر طنز میکنیم که حتی آیت الله جوادی آملی هم باید فکر کند ببیند در این فضا قرار میگیرد یا نه در حالی که باید حتی کسانی که با مشکلات دینی بسیار مواجه هستند نیز در صدا و سیما قرار گیرند.
تحلیلگر رسانه افزود: این برنامه گفتوگو محور است اما برخی برنامههای گفتوگو محور رازگشا و اعتراف محور هستند در این برنامهها که به شدت جذاب هستند آن قدر ارتباط صمیمانه برقرار میشود که از مهمان اعتراف میگیریم اما این برنامه به شدت از لحاظ اخلاقی زیر سوال است زیرا افراد در یک فضای خاص وجودی، زندگی خود را اعتراف و عیان میکنند که ممکن است در آینده برایشان مشکل ایجاد شود البته من نمیگویم این گونه برنامهها باید حذف شوند اما باید به مولفههای خاص این گونه برنامهها توجه شود.
دکتر آشنا بیان کرد: تلویزیون جمهوری اسلامی با بحران اعتماد مواجه است و برنامههای زنده یکی از راهحلهای رفع این بحران است اما باید توجه داشته باشیم که نباید تمام برنامههای ما به صورت زنده پخش شود زیرا برنامه زنده نیز آسیبهای خود را دارد که مهمترین آسیب آن مشکل زمان است بهتر است در فرصتی مبسوط برنامهها ضبط شوند و در فرصتی کوتاه آن برنامهها پخش شوند.
استاد ارتباطات دانشگاه افزود: بحث بعدی این است که این برنامهها مجری محور است یا مهمان محور یا حضار محور و یا ترکیبی از این سه است یکی از سیاستهای تلویزیون ستاره کشی است یعنی نمیگذارند یک ستاره به عنوان مجری رشد کند این امر به خاطر ترس از این است که اگر مجری تبدیل به ستاره شد معلوم نیست آیندهاش چه میشود در حالی که این سیاست بسیار اشتباه است.
دکتر آشنا ادامه داد: احسان عمیقترین بهترین موثرترین برنامه صدا و سیما را روی آنتن برد.
دکتر آشنا که از مشاورین دکتر حسن روحانی در زمان انتخابات بود گفت: من خیلی به دکتر روحانی اصرار کردم که در برنامه آخر ماه عسل حضور یابد او از من درباره برنامه پرسید و من فضای برنامه را به او توضیح دادم اما روحانی به من گفت حال مردم در این برنامه خوب است آن را خراب نکنید.
در پایان از شریعتپناهی و علیخانی تقدیر شد و علیخانی عکس یادبود خود را امضا کرد.