به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سرهنگ جهانگیری گفت: براساس ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389، بستن کمربند ایمنی برای رانندگان و همه سرنشینان انواع خودروهای در حال حرکت در راه ها و همچنین استفاده از کلاه ایمنی استاندارد برای رانندگان و ترک نشینان هر نوع موتورسیکلت اجباری است و با متخلفان برابر جریمه پیش بینی شده در جدول جرائم رانندگی برخورد میشود.
وی افزود: مطابق بند 92 جدول میزان جرائم رانندگی، جریمه عدم استفاده از کلاه ایمنی توسط راننده و سرنشین موتورسیکلت حین رانندگی در کلان شهرها، مراکز استان ها، جاده های بین شهری و مناطق آزاد تجاری صنعتی، سایر شهرها و در روستاها و راه های بین روستایی مبلغ 300 هزار ریال است.
سرهنگ جهانگیری ادامه داد: مطابق بند 93 جدول میزان جرائم رانندگی، جریمه عدم استفاده از کمربند ایمنی توسط راننده یا سرنشینان وسیله در حال حرکت (غیر از استثنائات قانونی) در آزاد راه ها، بزرگراه ها و جاده ها در کلان شهرها، مراکز استان ها، جاده های بین شهری و مناطق آزاد تجاری صنعتی 300 هزار ریال، سایر شهرها 200 هزار ریال و روستاها و راه های بین روستایی 100 هزار ریال است.
معاون عملیات پلیس ترافیک راهور ناجا خاطرنشان کرد: برخی از رانندگان و سرنشینان انواع وسایل نقلیه متعلق به ناجا به خصوص عوامل انتظامی و راهنمایی و رانندگی از کمربند و کلاه ایمنی استفاده نمیکنند که این اقدام مغایر با ماموریتهای سازمانی و مقررات تعیین شده است.
وی افزود: لذا ماموران راهنمایی و رانندگی موظف هستند نسبت به صدور قبض جریمه برای کلیه رانندگان خودروها و موتورسیکلت های ناجا که قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنند، اقدام نمایند.
سرهنگ جهانگیری تصریح کرد: پرداخت جریمه خودروها و موتورسیکلتهای ناجا به عهده راننده متخلف بوده و در مواردی که جریمه مربوط به سرنشینان خودرو و موتورسیکلت باشد مانند عدم استفاده از کمربند ایمنی از سوی سرنشینان و یا عدم استفاده از کلاه ایمنی پرداخت جریمه بر عهده سرنشینان متخلف خواهد بود.