به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، آیتالله رمضانی امروز در طرح ضیافت اندیشه اساتید در دانشگاه گیلان با موضوع «تاریخ علم و تاریخ تمدن اسلامی»، با بیان اینکه موفقیت های علمی دانشگاه گیلان حاصل تلاش اساتید است، گفت: یکی از ویژگیهای جامعه مهدویت، جامعه علمی و معرفتی است و تحول علمی موجب تحول جامعه میشود.
وی با بیان اینکه علم در اصطلاحات دارای معانی متعددی است، افزود: برای رسیدن انسان به حل مسئله، اصول و ادبیات خاصی وجود دارد تا به معرفت برسد.
نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری گفت: با ابزار علمی نمی شود تحلیل فلسفی کرد؛ انسان با ساحت علم درست و منطقی میتواند به متافیزیک راه پیدا کند.
آیت الله رمضانی با بیان اینکه ساحت علم یک ساحت خاص است که به کشف میپردازد، افزود: ساحت دین نیز ساحت هدایت است که عناصر تشکیلدهنده انسان را هدایت میکند.
وی به برخی افراطگریها در زمینه شخصیت انسان و دین و علم اشاره کرد و گفت: نسبت به دین افراط و تفریط وجود داشت و ما باید بازگشت به دین و گوهر دین داشته باشیم.
نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در حوزه علم میخواستند همه چیز را حل کنند و ناسیونالیسم را گسترش داده بودند، خاطرنشان کرد: این به معنای عقلگرایی محض بود.
آیت الله رمضانی با اشاره به بهرهگیری دنیای غرب از اندیشههای دانشمندان ایرانی گفت: شخصیتهای برجسته غرب از اندیشههای دانشمندان اسلامی ایران مانند ابن سینا و زکریای رازی در علوم انسانی استفاده میکنند.
وی توجه به ساحت قرآنی و علم را مهم دانست و گفت: جامعه اسلامی جامعه علمی و معرفتی است.
نماینده مردم گیلان در خبرگان رهبری با اشاره به اینکه غرب بر اساس مبانی خود تفکر خاص دارد، افزود: رشد غرب در برخی موارد مانند قالبی، شکلی و نرمافزاری خوب پیش رفته است و برخی مسائل اخلاقی و برخوردهای اجتماعی در کشوری مانند آلمان تبدیل به قانون شده است که زمینه رشد را ایجاد کرد.
رمضانی قانون شدن حوزه اخلاقی و رفتاری با ارباب رجوع در غرب را تمدن بشری نامید و گفت: این پیشرفت در غرب معضلاتی را ایجاد کرده و قدرت استکبار که به دنبال زور بوده را فراهم آورده است؛ به طوری که نتوانستند آن را برطرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال تمدن واقعی در حوزه انسان هستیم باید بازگشت به گوهر و حقیقت دین داشته باشیم.