به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مجمع جهانی اقتصاد در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به گزارش رقابت پذیری جهانی میزان بدهی دولت های 148 کشور جهان را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد بدهی های دولتی ایران (نسبت به تولید ناخالص داخلی) تنها از 8 کشور جهان بیشتر است.
بر اساس این گزارش کل بدهی های دولتی ایران در پایان سال 2012 معادل 10.7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده و ایران از این نظر در رتبه 9 جهان قرار گرفته است.
لیبی و تیمور هیچ بدهی دولتی ندارند و پس از این کشور ها برونئی دارالسلام با 2.4 درصد تولید ناخالص داخلی در رتبه سوم قرار گرفته است. عربستان با 3.6 درصد، عمان با 6.1 درصد، کویت با 7.3 درصد، استونی با 8.5 درصد، و الجزایر با 9.9 درصد به ترتیب رتبه های چهارم تا هشتم را از نظر نسبت بدهی دولتی خود به تولید ناخالص داخلی اختصاص داده اند.
روسیه با نسبت 10.9 درصدی بدهی های دولتی خود به تولید ناخالص داخلی یک پله پایین تر از ایران در رتبه دهم جهان قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، ژاپن بدهکارترین کشور جهان شناخته شده است. نسبت بدهی های دولتی این کشور به تولید ناخالص داخلی 237.9 درصد اعلام شده است. پس از این کشور یونان با بدهی 158.5 درصدی در رتبه دوم و جامائیکا با 146.6 درصد در رتبه سوم بدهکارترین دولت های جهان شناخته شده اند.
لبنان، ایتالیا، پرتغال، ایرلند، سنگاپور، آمریکا و کیپ ورده نیز در رتبه های چهارم تا دهم بدهکارترین دولت های جهان شناخته شده اند.
بدهی های دولتی آمریکا نسبت به تولید ناخالص داخلی این کشور 106.5 درصد اعلام شده است. با توجه به تولید ناخالص داخلی 15 تریلیون دلاری آمریکا در سال 2012 میزان دلاری بدهی های دولتی آمریکا بیش از 15 تریلیون دلار برآورد شده است که بالاترین رقم در جهان است.