گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ زهرا مهاجری- با این که پرونده انتخاب رییس شورای شهر و شهردار تهران با انتخاب مسجد جامعی و قالیباف بسته شده اما همچنان تحلیل ها و بحث ها در مورد این انتخابات و ماجراهایش ادامه دارد.
عباس جدیدی، منتخب مردم تهران در شورای چهارم، همواره خود را چهره ای مستقل در انتخابات شورا معرفی می کند و وابستگی خود به طیف اصلاح طلبی و اصولگرایی را منکر می شود. به دلیل همین بی طرفی، خیلی ها معتقدند رای عباس جدیدی در انتخابات ریاست شورای شهر و شهردار بسیار تعیین کننده و حیاتی بوده و برخی رسانه ها از اتفاقات پشت پرده برای جلب نظر این عضو شورای شهر و متمایل کردن او به یک جریان سیاسی خاص خبر می دهند.
به همین بهانه پای صحبت های این ورزشکارِ راه یافته به شورای چهارم شهر تهران نشستیم و از وی درباره اتفاقاتی که در انتخابات جنجالی رییس شورای شهر و شهردار افتاد پرسیدیم.
«خبرگزاری دانشجو» - از انتخابات شهردار بگویید؛ جو حاکم بر انتخابات چطور بود؟
جدیدی: انتخابات در فضای کاملأ دوستانه و رقابتی سالم برگزار شد. اکثریت جمع حاضر و اعضای شورای گذشته متفق القول بودند که این انتخابات بهترین انتخابات بعد از شکل گیری شورای شهر هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی بوده است. و اینکه در انتخابات گروهی ناراحت و گروهی خوشحال میشوند یک امر طبیعی است و ماهیت فضای رقابتی این موضوع است و اگر این اتفاقات نباشد اسمش انتخابات نیست.
«خبرگزاری دانشجو»- چه شد که انتخابات تکرار شد؟ چه می شود که در فاصله ی کمی از رای گیری، نظر دو نفر تغییر می کند و نتیجه انتخابات را عوض می کند؟
جدیدی: جاذبه و زیبایی انتخابات به همین است. رأی یک مقوله کاملأ شخصی و جدای از وابستگی های سیاسی است؛ در این انتخابات هم همین اتفاق افتاد. در حقیقت اصولگرایی و اصلاح طلبی در کنار هم معنا میابند و به نوعی لازم وملزوم هم هستند. تا به حال هیچ اصولگرایی به پای حضرت علی و هیچ اصلاح طلبی به پای امام حسین نرسیده. بستر اسلام نشان داده که اصولگرایی و اصلاح طلبی دو مقوله جدایی ناپذیر از هم هستند و این دو در کنار هم زیبا هستند.
طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که در واقع فصل الخطاب و چراغ راه ماست: «انتخابات شوراها باید انتخاباتی ارام باشد». و این اتفاق صورت گرفت و من فضای بسیار خوبی را احساس کردم.
گاهی پیش می آید که برخی رسانه ها به بعضی مسائل دامن می زنند و حاشیه هایی درست می کنند که آن هم جاذبه ی کار رسانه بوده و همیشه هم وجود دارد.
«خبرگزاری دانشجو» - این جو آرامی که از آن صحبت می کنید، در زمان انتخاب رییس شورای شهر هم وجود داشت؟ چون برخی رسانه ها از جو متشنج و سیاست زده حاکم بر انتخابات ریاست شورای شهر صحبت می کنند...
جدیدی: به هیچ عنوان این طور نبود. بالاخره هر اتفاقی تابع یک زمان و مکان است. اگر شما شورای سوم را ملاحظه بفرمایید چیزی در حدود 11 تا 12 نفر اصولگرا بودند و 3 یا 4 نفر اصلاح طلب بودند، و نتیجه آن شد. حالا در حال حاضر نسبت تغییر کرده و ما شاهد تضارب آراء بیشتری هستیم.
وقتی 15 رای اصلاح طلب و 15 رای اصولگرا وجود دارد، این اتفاق می افتد. این بار هم همینطور شد که ناچارا انتخابات تکرار شد.
«خبرگزاری دانشجو»- از ترکیب 15 – 15 شورای شهر گفتید. خودتان را جزو هیچ کدوم از این دو طیف نمی دانید؟
جدیدی: من به صورت مستقل وارد انتخابات شورای شهر شدم. البته این به این معنا نیست که خودم را جدا از این دو طیف می دانم، نه! من خودم را کنار هر 2 جناح میدانم و تمام تلاشم را برای هماهنگی با آنها انجام میدهم و احترام این 2 جناح برایم واجب است و امیدوارم بتوانم شاگرد خوبی برای هر 2 جناح باشم.
مستقل بودن من به معنای جدایی من از اصلاحات و اصولگرایی نیست. از ابتدا نیت کردم که در این دوره تا آخر به صورت مستقل باقی بمانم و معنای واقعی اصولگرایی و اصلاح طلبی را پیاده کنم. البته هر روز که بیشتر پیش می رود من بیشتر به آرمان ها و اعتقادات این دو جناح پی می برم و حس می کنم این دو جناح جدا ناپذیر هستند و یک هدف مشترکی را دنبال می کنند و این هدف چیزی نیست جز خط ولایت و رهبری؛ این بسیار تحسین برانگیز و خوشحال کننده است که همه به دنبال آسایش و رفاه مردم هستند.
در واقع من به عنوان یک ورزشکار وارد شدم و نمیتوانم خودم را منتسب به هیچ یک از این جناح ها بدانم. من با دعای آحاد مردم به پیروزی رسیدم و قهرمان شدم و به همین خاطر خودم را متعلق به تمامی مردم میدانم. در شورای شهر هم مردم به خاطر وابستگی ام به جناح های سیاسی به من رای نداده اند. در نتیجه دین سنگینی احساس می کنم که همین مانع از واستگی های سیاسی می شود.
بینش سیاسی من در حال حاضر به این گونه است که همواره خودم را پشت سر رهبری دیده ام. بینش سیاسی و ایدئولوژی من همواره در این راستا بوده و هست و فعلا به جناح خاصی منتسب نیستم. شاید در سال های آینده تغییر پیدا کند و یا چیزهایی به آن اضافه شود.
«خبرگزاری دانشجو»- این که می گویید فعلا به جناح خاصی منتسب نیستید یعنی احتمال دارد در آینده به یکی از دو جناح تمایل پیدا کنید؟
جدیدی: این سوال همیشه برای خودم هم مطرح بوده و مثل معما برای خودم هم مطرح است. شاید به مرور زمان تصمیماتی بگیرم که با اعتقاد فعلی ام متفاوت باشد ولی در هر صورت من متعلق به خودم نیستم بلکه متعلق به همه مردم جامعه هستم و افتخار میکنم قبای نوکری را همه مردم بر دوش من انداختند و این چیزی نیست که بشه به راحتی راجع به آن تصمیم گرفت به نوعی یک نوع حق الناس است و به این دلیل فکر نمیکنم جواب این سوال برای من راحت باشد.
«خبرگزاری دانشجو»- گروهی معتقد بودند دیروز به علت مشخص بودن تعداد اعضای اصولگرا و اصلاح طلب رأی شما بسیار تأثیر گذار و مهم بوده؛ با توجه به مستقل بودنتان شرایط رأی دادن شما چگونه بود؟
جدیدی: رأی یک چیز محفوظی است. من به خودم اجازه نمیدهم که حتی به رأی بغل دستی خودم نگاه کنم چراکه این زیر پا گذاشتن اولین اصل دموکراسی است و ما هرکدام به عنوان نماینده مردم انتخاب شدیم و به اتکای رأی آنها باید رأی دهیم و این اختیاری است که مردم به ما داده اند.
در هر حال من به خودم اجازه دخالت در رأی دیگران را نمیدهم. حتی من در زمانی که برگه ها را تقسیم کردند رأی خودم را در مشتم گرفتم و به جمع اعلام کردم که این مشت من توی قبر باز میشود!
یعنی تا زمانی که بمیرم کسی از رای من خبردار نمی شود.
«خبرگزاری دانشجو»- پس خودتان هم احساس می کردید که حساسیت ها روی رأی شما بالاست؟
جدیدی: در واقع اینطور تصور می شد اما بیشتر بازی روی من نمی چرخید.
«خبرگزاری دانشجو»- در انتخاب آقای مسجد جامعی چطور؟ خیلی ها عقیده داشتند که رأی شما برای انتخاب ایشان بسیار تأثیر گذار بود.
جدیدی: بله تعابیر مختلف بود اما در هر حال من نمیتوانم بگویم به کی رأی دادم و به کی رأی ندادم چون در اختیارات من نیست. مخفی بودن همین رأی هم مسئولیتی است که مردم در اختیار ما قرار دادند .
بحث های رسانه ای همواره بوده ولی من فکر میکنم که اعلام این رأی یک نوع خیانتی است که به مردمی است که به من رأی دادند چراکه من پیرو خط رهبرم هستم من یک فرد ولایتی و ولایت مدار هستم و ذوب در ولایت هستم وهمیشه پیرو خط ولایت و رهبری هستم. تا به حال هیچ کس متوجه نشده حضرت سید علی خامنه ای این اولاد پاک زهرا به چه کسی رأی داده. من هم طبق الگوی خودم که رهبر انقلابم هست اجازه نمیدهم که کسی از رأی من خبردار شود. در نهایت امیدوارم که خدا عاقبت ما را در این رأی دادن ها به خیر کند.
به نظر من رأیی که به قصد قربتأ الی الله و به نیت خدمت به مردم باشد اگر غیر از آن رأی دیگری بخواهیم بدهیم قطعأ حق الناس است و دعای من در بین 2 نمازم این بوده که خدایا از جلوی چشمانم پرده حائل را برادار تا بتوانم تصمیمی که به واقعیت نزدیکتر است را بگیریم.
من فکر میکنم اگر هرکسی با نیت الی الله رأیی را بدهد قطعأ خداوند به آن رأی عزت خواهد داد.
جناب آقای چمران بزرگوار که برای من نمونه کامل زهد و پاکی و به عنوان پدری مهربان و دلسوز هستند که ایشان هم در حد بضاعتشان هر کاری که از دستشان برآمده در این چند ساله انجام دادند، ایشان هم به عنوان برادر شهید چمران جا پای ایشان گذاشتند که برای شخص من یک الگو و یک اسوه به تمام معنا هست.
از آن طرف هم جناب اقای مسجد جامعی هم فردی خدوم با سابقه ای درخشان فردی ولایی و هیئتی هستند که این دو عزیز هر دو شرایط لازم برای تصدی گری این پست را داشتند و در نهایت آقای مسجدجامعی انتخاب شدند. ایشان باید توسط اعضای شورای شهر و شهرداری حمایت بشود که موفقیت ایشان، موفقیت عموم جامعه است. ما باید دست آقای مسجد جامعی را بگیریم نه پای او را!
«خبرگزاری دانشجو»- صبح روز انتخابات، به سمت معاون نظارت شورا منصوب شدید. نظرتان راجع به این پست و زمان انتصاب چیست؟
جدیدی: یک داستانی هست؛ می گویند یک نفر داشت از بالای پشت بام پایین را نگاه می کرد، یکی او را هل داد و پرت شد پایین. وقتی سقوط کرد یکی از او پرسید آقا چه اتفاقی افتاده؟ فرد سقوط کرده گفت: من هم تازه رسیدم در جریان نیستم! حالا من هم در مورد این پست باید بگویم تازه رسیدم و خیلی در جریان نیستم!
هنوز نه حکمی به من ابلاغ شده نه خبری به من داده شده من خودم هم دارم از مردم میشنوم و از رسانه ها.
«خبرگزاری دانشجو»- برخی می گویند این انتصاب شاید به خاطر انتخاب شما در انتخابات ریاست شورای شهر بوده و یا باعث تاثیرگذاری در انتخابات شهردار شده باشد.
جدیدی: این دیگر بی انصافی است. من 20 سال با رسانه ها در تماس بوده ام. زمانی که در ورزش فعالیت داشتم، همواره معتقد بوده ام که قلم یک چیز مقدس است و قضاوت در مورد مردم هم کار بسیار سختی است که نباید حرمت قلم را با این کار از بین برد. من می دانم که گروه رسانه ای اگر نباشند و اگر به نقد و بررسی نپردازند خیلی از کارها می خوابد اما گاهی این اتفاق ها می افتد. می گویند: هر کسی از ظن خود شد یار من/ از درون من نجست اسرار من.
حالا اگر به تعبیر رسانه ها رأی من باعث ریاست مسجد جامعی شده آیا واقعأ این به این معناست که اصولگرایان برای من جبهه بگیرند؟ حالا اگر رأی من برای آقای چمران بود اصلاح طلب ها باید برای من جبهه گیری کنند؟ خدا را خوش می آید؟ این دور از انصاف است و این مسئله اصل آزادی را هم زیر سوال می برد. درست نیست اینطور در مورد من که خدمتگزار کوچکی برای جامعه هستم اینطور قضاوت شود.
به وحدانیت خدا قسم می خورم که تا به حال در گیر و دار این مسائل زد و بند قرار نگرفته و نخواهم گرفت. و از خدا می خواهم اگر یک روز به این جریانات وارد شدم، «شب تب و صبح مرگ» برایم اتفاق بیفتد.
نکند از الان تا پایان این چهارسال هر تصمیمی در شورا گرفته شود باز رای من همین قدر حساسیت زا خواهد شد و من باید زیر ساتور باشم؟ یکی بیاید مرا از این وسط نجات دهد! یک خواهش از شما دارم؛ یک اره بیاورید و مرا از وسط نصف کنید!
«خبرگزاری دانشجو»- فارغ از بحث قبل، به طور کلی دیدگاهتان در مورد زد و بندها و نگاه های کاسبکارانه در این حوزه چیست؟ شما چهره ی ورزشی هم هستید و با این زد و بندهای ورزشی آشنا هستید، از زمانی که به بخش مدیریت شهری وارد شدید چقدر با این قضیه مواجه شدید؟
جدیدی: نمیشود به صراحت بگوییم که این قضایا در ورزش هم وجود دارد من از زد و بندهای ورزشی خبر ندارم چون این چیزها در دنیای کشتی و پهلوانی اصلا وجود ندارد اما در فضای سیاست یک چیزهایی تحت عنوان رایزنی هست ولی نمیشود راجع به رایزنی تعبیر بد کرد.
«خبرگزاری دانشجو»- انتخاب قالیباف به عنوان شهردار را چطور ارزیابی می کنید؟ فکر نمی کنید انتخاب ایشان سبب شود دوباره اختلاف بین دولت و شهرداری تکرار شود؟
جدیدی: قالیباف فرد مفیدی است و در 8 سال گذشته نشان داده عنصر فعال انقلاب و جامعه است. من بعید میدانم مشکلی پیش بیاید؛ با درایتی که در آقای قالیباف میبینم و سابقه ی کار ایشان، مشکلات به حداقل خواهد رسید.البته نمی شود گفت کارها همیشه بی نقص است. به قول معروف همیشه کوزه در راه آب انبار می شکند! ولی اگر بخواهیم قصاوت کنیم می فهمیم ایشان مدیر قوی و مدبری است و موفقیتش در گرو تعامل و همبستگی هر 31 نفر عضو شورا با ایشان است. رییس شورا هم در سال های اخیر نشان داده که شخصیت معتدلی است و اگر در حال حاضر ایشان شعار اعتدال می دهند، باید در میدان و در بوته ی امتحان هم این قضیه را نشان دهند که من معتقدم هر دو بزرگوار به بهترین شکل از پس این کار برخواهند آمد.
یکی از ویژگی های شورای فعلی این بود که به سرعت توانستند شهردار را انتخاب کنند و این فرمایش مقام معظم رهبری که شهری مثل تهران نباید یک روز هم بدون شهردار بماند، با درایت و برنامه ریزی و به خوبی انجام شد که این برای ما افتخار بود.
«خبرگزاری دانشجو»- همزمان با انتخاب آقای قالیباف به عنوان شهردار، کشتی هم در المپیک ماندنی شد؛ کدام اتفاق برای شما خوشحال کننده تر بود؟
جدیدی: سوال سختی است. من واقعا نمی توانم جواب دهم. اگر از دیدگاه ورزشی بخواهم بحث کنم باید بگویم احساسم خیلی بیشتر از خوشحالی است. در واقع دعای بین 2 نمازم بود که اگر از المپیک حذف میشد به پیکره ورزش ایران صدمه میخورد و در واقع کشتی، یک ورزش خط قرمز است و افتخارات بزرگی را کسب کرده و خواهد کرد و اگر حذف می شد از المپیک، به پیکره ورزش ایران خدشه بزرگی وارد می شد و جای تاسف داشت که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
اما از دیدگاه سیاسی پیروزی قالیباف خبر خوبی بود که برای ایشان آرزوی پیروزی و سربلندی دارم. امیدوارم در کارشان موفق باشند و تقاضای من از تمام 31 نفر این است که به کمک آقای قالیباف بیایند. چون باید شهردار تهران را با تمام قوا حمایت کرد چون شهردار تهران خط شکن جبهه است و وظیفه شرعی و عرفی همه ماست ایشان را حمایت کنیم.
«خبرگزاری دانشجو»- به عنوان سوال آخر، عباس جدیدی در حال حاضر چهره ورزشی است یا سیاسی؟
جدیدی: من نمیتوانم جدای از ورزش باشم و افتخارم این است که شاگرد کوچک ورزش هستم، اما مدیریت شهری حوزه گسترده ای است که همه ی عرصه ها از جمله کارهای خدماتی، ورزش، و فرهنگ در آن دخیل هستند.
ورزش در این حوزه یک حوزه مادر است و من در حوزه ورزش مدیریت شهری وظیفه سنگینی بر دوشم احساس می کنم.
به نظرنمی آید این دو موضوع تداخلی با هم داشته باشد و امیدوارم که بتوانیم این 2 حوزه را در کنار هم پیش ببریم و در نهایت پشت سرما خدا بیامرزی باشد؛ چرا که تنها خدمت است که باقی می ماند و همیشه آرزویم این است که سرانجام مان عاقبت بخیری باشد.