کد خبر:۲۶۱۹۰۷
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد کشور:

بخشی از فقر، وظایف فراموش شده جامعه است

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد کشور با اشاره به موضوعات صله ارحام، خمس، زکات و کفاره گفت: بخشی از فقر در جامعه، وظایف فراموش شده‌ای همچون صله ارحام و قرض الحسنه است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ذوالفقاری صبح امروز در همایش علمی و پژوهشی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی که در دانشگاه فردوسی مشهد درحال برگزاری است، با بیان اینکه امروز در جامعه اسلام با یک فقر نسبتا پیچیده مواجه هستیم، بیان داشت: اگر تحلیل جمعیتی از فقر و فقرای تحت پوشش کمیته امداد داشته باشیم، می‌بینیم از کودک یکساله تا پیرمرد 90 ساله در مناطق جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی مختلف تحت پوشش این کمیته هستند.


وی افزود: با این تنوع جمعیتی و با یک بسته راهکاری یکنواخت، نمی‌توان پاسخگوی نیاز خانواده‌ها بود هر چند ممکن است این راهکار یکنواخت رضایت کوتاه مدت داشته باشد؛ اما در بلند مدت اثری ندارد.


معاون حمایت کمیته امداد کشور تصریح کرد: تحول در کمیته امداد و هر خدمتی که در آن رخ می دهد، علاوه بر اینکه باید سند علمی و دینی داشته باشد باید همراه با رضایت مددخواه و تأیید نخبگان جامعه باشد.


ذوالفقاری با اشاره به همایش اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی محتوای این همایش را برای کمیته امداد یک ضرورت حتمی دانست و ادامه داد: اگر رعایت سبک زندگی براساس الگوی اسلامی بود، امروز بخشی از خانواده‌ها نیازمند نبودند، در بخشی از جامعه مددجویان کمیته امداد مربوط به خانواده های ورشکسته هستند که به نوعی دخل و خرجشان با هم هماهنگ نبوده است.


وی با اشاره به آسیب های اجتماعی طلاق و علت آن بیان داشت: بسیاری از خانواده های مددجوی کمیته امداد افرادی هستند که دختر جوان و نوجوان خود را به ازدواج سالمندان درمی‌آورند و یا به اتباع غیرایرانی می‌دهند، مسلما این ازدواج درستی نیست و آسیب های فراوانی دارد.


معاون حمایت و سلامت کمیته امداد ادامه داد: کسانی که رفتار اقتصادی غیرمذهبی همانند دریافت ربا داشته اند نیز بخشی از مددجویان کمیته امداد هستند.


ذوالفقاری با اشاره به لزوم انتقال اطلاعات درونی کمیته امداد به جامعه بیان داشت: اگر بخشی از اطلاعات درونی این کمیته به صورت موضوع پیشگیری به جامعه منتقل شود، حداقل جلوی برخی از منشأهای فقر را می‌گیرد.


وی در ادامه سخنانش درباره سبک زندگی به عامل تن پروری به عنوان یکی از دلایل ایجاد فقر اشاره کرد و ادامه داد: غیر از این مسئله که بخشی از فقرا آموزه های دینی را رعایت نمی‌کنند؛ اگر جامعه نگاه مددکاری به فقر داشته باشد باز هم جلوی فقر گرفته می‌شود.


معاون حمایت و سلامت کمیته امداد بیان داشت: امروز تعداد زیادی سالمند تحت پوشش کمیته امداد هستند؛ اما اگر فرزندانشان در این مسئله به آنها کمک کنند جلوی بخشی از فقر گرفته می‌شود.


ذوالفقاری افزود: به طور مثال بسیاری از یتیمان مورد غفلت اعضای خانواده و جامعه قرار  می‌گیرند؛ اگر یتیمان مورد توجه اعضای خانواده و جامعه بودند، می‌توانستند فقر خود را روان تر کنند.


وی با اشاره به برگزاری چنین همایش هایی تأکید کرد: وظایف جامعه نسبت به فقرا را باید در این گونه همایش‌ها مورد بررسی قرار دهیم؛ راه حل جلوگیری از فقر، مردمی کردن پروسه حل فقر است.


معاون حمایت و سلامت کمیته امداد با اشاره به مددکاری اسلامی به عنوان یک الگوی حل فقر بیان داشت: توسعه قرض الحسنه موجب رونق کم هزینه اقتصاد بعضی از فقرا می‌شود، بسیاری از کسانی که به کمیته امداد مراجعه می‌کنند با قرض الحسنه می‌توانند ارزش افزوده‌ای به اقتصاد خانواده شان بدهند.


ذوالفقاری پرداخت دیون اسلامی را یک مددکاری عمومی در حل فقر عنوان کرد و بیان داشت: امروز اگر زکات و خمس در جامعه گسترش یابد بخشی از فقر جامعه حل می‌شود.


وی بخشی از منشأ فقر در جامعه را وظایف فراموش شده، جامعه دانست و تصریح کرد: اگر وظایف جامعه اسلامی نسبت به فقر احیاء شود بخشی از مراجعات به کمیته امداد قابل حل است، به طور نمونه مسئله صلح ارحام در بین خانواده های تحت پوشش کمیته امداد از انزوای این خانواده‌ها جلوگیری می‌کند.


معاون حمایت و سلامت کمیته امداد با تأکید بر اینکه نگاهمان به این گونه همایش‌ها باید ارشاد علمی، دینی و حتی حمایت قانونی در برخورد منطق با فرد باشد، تصریح کرد: ما در شرایط تحریم و فشار اقتصادی بیشترین مراجعات را داشته ایم؛ اما به علت کمبودها و محدودیت ها برخورد مناسبی با این مسئله نداشتیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار