کد خبر:۲۶۳۱۹۶
برگزاری کارگاه آشنایی با بیوانفورماتیک پروتئینها در دانشگاه مازندران
کارگاه آموزشی آشنایی با بیوانفورماتیک پروتئینها به همت حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، در سالن شورای علوم زیستی برگزار شد.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، در این کارگاه تخصصی که به صورت تئوری و عملی برگزار شد، دکتر عطری و دکتر محسنی دو تن از استادان گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی دانشگاه مازندران دانشپژوهان را با مفاهیم علم بیوانفورماتیک، بانکهای اطلاعاتی معتبر جهانی در زمینه ژنوم و پروتئین، به همراه استفاده از نرم افزارهای کاربردی این علم، آشناکردند.
زیستدادهورزی یا بیوانفورماتیک، دانش استفاده از علوم کامپیوتر و آمار برای ذخیرهسازی، بازیابی، سازماندهی و آنالیز دادههای زیستی شامل توالی نوکلئیک اسید یا پروتئینها است.
حجم فوق العاده زیاد دادهها جهت نگهداری و مقایسه گاهاً میلیونی رکوردها بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن است.
یکی از کاربردهای بیوانفورماتیک تحلیل این دادهها جهت پی بردن به معمای تکامل هستی است و حل این معما، در میلیاردها نوکلئوتید در ژنوم موجودات زنده، نهفته است.
گسترش روز افزون حجم عظیم دادههای ژنومی و نیاز به ذخیره، بازیابی و تحیل مناسب این دادهها، موجب پیدایش علم بیوانفورماتیک شد.
شایان ذکر است گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی، از گروههای فعال دانشگاه است که از سال 1379 و با عنوان گروه زیستشناسی تاسیس شد و با توجه به توسعه و ایجاد رشتههای متنوع علوم زیستی در مقاطع مختلف، گروه زیستشناسی در سال 1390 به دو گروه تفکیک شد.
در حال حاضر گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی با هشت عضو هیات علمی متخصص و نیز با در اختیار داشتن آزمایشگاههای مجهز آموزشی و تحقیقاتی، به فعالیت آموزشی و پژوهشی مشغول است.
رشتهها و دورههای تحصیلی دایر این گروه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سلولی مولکولی و میکروبیولوژی و دوره دکتری علوم سلولی و مولکولی میباشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.