به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر فارس با شناخت برگزیدگان که شامل دو نمایش «راحله در این غصه غرق می شود» و «طوبی در جنگ بود» به کار خود پایان داد تا «راحله در این غصه غرق می شود» به نویسندگی و کارگردانی احسان شادمانی از شیراز توانست با دریافت هفت جایزه به همراه نمایش «طوبی در جنگ بود» از نی ریز به جشنواره منطقه ای برسد.
دبیر بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر فارس گفت: بخش اول شورای نظارت برنمایش شهرستان ها بابازبینی ازآثار، آمادگی گروهها رااعلام داشت و دربخش دوم یک هیات درشیراز مشخص شد تا ازمیان 37 نمایش، 20 تئاتر را که آماده بازبینی شدند مورد قضاوت مرحله اول قراردهند که از این میان شانزده گروه برای جشنواره 92 انتخاب شده اند و با رقابتی حرفه ای و در خور استان ادب پرور فارس وسومین حرم اهل البیت (علیهم السلام) بتوانندبه مراحل کشوری نیز دست یابند و برای استان افتخارآفرینی کنند.
همتی افزود: خلاقیت و تجربه گری در تئاتر از جمله ویژگی های بارز نمایش ایرانی است که همواره مورد اقبال هنرمندان جهانی نمایش نیز قرار گرفته است ، اما تئاتر کشور در زمینه نمایشنامه نویسی و بازیگری همچنان باید برای به روز شدن و همراه شدن با شیوه های جهانی تئاتر تلاش نماید.
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی فارس تصریح کرد: حضور گروه های نمایش ایرانی در جشنواره های بین المللی و یا فراهم شدن امکان اجرای عمومی آنها در تهران و نقاط مختلف جهان ، وهمچنین تعامل گروههای داخلی درسطح استانی ومنطقه ای وکشوری،یکی از کارکردهای برگزاری جشنواره ها است .
همتی با تاکید بر اینکه فرهنگ وادب وهنر فارس این ظرفیت را دارد تا با فراهم آوردن امکان ارتباط برای تولیدات فاخر ایرانی، به ارتقای کیفی هنر در کشور بویژه در دولت اعتدال و توجه به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) کمک کند گفت: کیفیت آثار هنرمندان و اصحاب قلم و فرهنگ در فارس نیز در قیاس با استانهای همسایه بسیار مطلوب است اما در برابر با استاندارهای کشوری و جهانی، همچنان راههای نرفتهای را پیش رو دارد و باید تجربیات بیشتری را پشت سر بگذارد تا بتواند در تمامی جهات، حرفهای تازهای برای گفتن داشته باشد.
دبیر بیست و چهارمین جشنواره تئاتر فجر فارس افزود: خلاقیت و تجربهگری در فرهنگ وهنر از جمله ویژگیهای بارز هنرهای ایرانی است که همواره مورد اقبال هنرمندان جهانی نیز قرار گرفته است، با شناخت و درک بیشتر هنرمندان استان از شیوههای نوین اجرایی در هنرتئاتروسینما وتجسمی و موسیقی در کشور و جهان و با گسترش تعامل میان هنرمندان داخلی با تولیدکنندگان جهان میتوان به ارتقای کیفی هنر ایران در تمامی ابعاد و زمینهها رسید.
مدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی فارس، حضور گروههای هنری ایرانی در جشنوارههای بین المللی و یا فراهم شدن امکان تولیدآثار آنها در تهران و نقاط مختلف جهان، وهمچنین تعامل گروههای داخلی درسطح استانی ومنطقهای وکشوری، یکی از کارکردهای برگزاری جشنوارهها دانست و گفت: در کنار این اتفاق، گروههای داخلی ضمن شرکت در جشنوارهها و یا اجراهای عمومی لازم است که دانش روز هنری را نیز از هنرمندان کشوری و بین المللی فراگیرند و با ادغام آن دانستهها با خلاقیتهای فردی خود، هنر ایران اسلامی را به عنوان هنری بزرگ به جهانیان معرفی کنند.
گفتنی است: در بخش بازیگری خردسالان پرنیان محب زاده, نیلوفر آزادی و فرید موصلو تقدیر و جایزه ویژه به روژینا شیری از نمایش «راحله در این غصه غرق می شود» اهدا شد.
در بخش بروشور علیرضا ضروئی برای نمایش فراموشی جایزه برتر را گرفت .
جایزه برتر بخش طراحی لباس نیز به محمد باقر حسینی به طراح لباس راپورت رسید.
در بخش موسیقی آهنگساز نمایش «بر خوانی مضحکه شاه لیر نوروزی» عزیز عباس پور در بخش موسیقی تقدیر شد اما جایزه برتر در این بخش به امیر حسین معصوم از نمایش« طوبی در جنگ» رسید.
در بخش طراح صحنه جایزه برتر به محمد فروزان برای نمایش «طوبی در جنگ» در بخش بازیگری زن پریسا درافشان برای نمایش «رقصیدن در تاریکی» و لیلا دو کوهکی برای «راحله در این غصه غرق می شود» تقدیر شدند.
سمیه جعفری برای بازی در« نمایش طوبی در جنگ» رتبه اول بازیگری زن را کسب کرد همچنین پردیس شیروانی ومریم شکری برای بازی در نمایش« فراموشی » و« راحله در این غصه غرق می شود» رتبه دوم و سوم بازیگری زن را کسب کردند.
در بخش بازیگری مرد محمد علی سجادیان برای نمایش «طوبی در جنگ » در این بخش جایزه سوم و علی دل پیشه برای نمایش« تهران بیست شهریور» جایزه دوم بازیگری مرد را گرفتند. میثم جعفری بازیگر« راحله در این غصه غرق می شود» هم بهترین بازیگر مرد شناخته شد.
در بخش کارگردانی هیات داوران هیچ یک از تئاتر ها را حایز رتبه اول نداستند و احسان شادمانی برای کارگردانی «راحله در این غرق می شود» رتبه دوم و محمد فروزان کارگردان «طوبی در جنگ » رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش نویسندگی میلاد اکبر نژاد برای نگارش نمایش« رقصیدن در تاریکی »، علی دل پیشه برای نویسندگی« تهران بیست شهریور» و احسان شادمانی برای نگارش «راحله در این غصه غرق می شود» به ترتیب سوم تا اول شدند.
اما جایزه متن برتر به محمد ابراهیمیان برای نگارش «طوبی در جنگ »تعلق گرفت.
شایان ذکراست: هیات داوران بدون اولویت نمایش های «راحله در این غصه غرق می شود» به کارگردانی احسان شادمانی از شیراز و نمایش «طوبی در جنگ» به کارگردانی محمد فروزان از نی ریز راهی جشنواره منطقه ای تئاتر فجر شدند.