آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۱۰۳
تکنولوژی

اولین رآکتور هسته‌ای جهان که به جای اورانیوم با نمک توریم کار می‌کند

توریم جایگزینی ایمن، ارزان و در دسترس برای اورانیوم است و خطرات به‌مراتب کمتری نیز برای محیط‌زیست دارد.
اولین رآکتور هسته‌ای جهان که به جای اورانیوم با نمک توریم کار می‌کند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در اوایل ماه جاری گزارش شد که چین قصد دارد اولین نیروگاه هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان را در سال ۲۰۲۵ عملیاتی کند. این نیروگاه به‌عنوان جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی و توسعه انرژی پاک مدنظر چین قرار گرفته است. تزریق سوخت به این نیروگاه اولین عملیات بلندمدت و پایدار این فناوری است که چین را در خط مقدم رقابت جهانی برای استفاده از توریم به‌عنوان جایگزینی ایمن برای اورانیوم قرار می‌دهد.

چین توسعه نیروگاه‌های مبتنی‌بر انرژی پاک را در اولویت قرار داده است

نشریه Guangming Daily در روز جمعه گزارش داد که این دستاورد توسط دانشمند ارشد پروژه «Xu Hongjie» طی یک جلسه پشت در‌های بسته در آکادمی علوم چین اعلام شده است.

این رآکتور آزمایشی که در صحرای گبی چین واقع شده، ظرفیت انرژی حرارتی معادل با ۲ مگاوات دارد. براساس اعلام رسانه‌ها، این رآکتور از نمک مذاب به‌عنوان حامل سوخت و خنک‌کننده و از توریم به‌عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند.

درحالی‌که برای سالیان متمادی اورانیوم منبع اصلی تأمین سوخت نیروگاه‌ها بوده، اما این ماده خطرات قابل‌توجهی برای محیط‌زیست دارد. به همین دلیل محققان به دنبال پیدا کردن سوخت‌های جایگزین هستند و حالا رآکتور‌های توریم را به‌عنوان جهش بعدی در نوآوری انرژی معرفی کرده‌اند.

برخی از دانشمندان تخمین زده‌اند که یک معدن توریم در مغولستان می‌تواند از نظر تئوری انرژی مورد نیاز چین را برای ده‌ها هزار سال با زباله‌های رادیواکتیو بسیار کمتری نسبت به رآکتور‌های مبتنی‌بر اورانیوم فعلی تأمین کند.

دانشمند ارشد این پروژه به رسانه‌ها گفت که چین به سمت رهبری جهانی این فناوری حرکت کرده است. در مقایسه با اورانیوم، توریم مزایای بیشتری را ارائه می‌کند. برای مثال، این ماده در پوسته زمین به‌مراتب بیشتر از اورانیوم یافت می‌شود و همچنین خطرات آن برای محیط‌زیست بسیار کمتر است. همچنین رآکتور‌های توریم ایمنی به‌مراتب بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار