آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۶۷۸۸
زارعی در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری دانشجو»:

نظرسنجی تصمیم روحانی نیست!/ خطر نفوذ اندیشه «پوزیتیویستی» درتیم سیاست خارجی

زارعی معتقداست نظر سنجی مذاکره با آمریکا تصمیم روحانی نیست و حلقه و تیم اطراف وی که عمدتا تجربه گرا و راغب به اندیشه پوزیتیویستی هستند وی را به این کار ترغیب کرده‌اند.
نظرسنجی تصمیم روحانی نیست!/ خطر نفوذ اندیشه «پوزیتیویستی» درتیم سیاست خارجی

مجتبی زارعی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به این سوال که آیا می توان گفتگو و مذاکره با آمریکا را به رفراندوم گذاشت گفت : سابقه نظر سنجی در کشور ما از حیث شکلی و محتوایی دارای اشکالاتی است و سابقه نسبتا بدی در کشور دارد به خصوص زمانیکه نظرسنجی را گروههای تندرویی در طیف دوم خرداد و اصلاح طلب انجام دادند آنوقت معروف شده بود که برخی از گروههای تندرو تجدیدنظر طلب نظرسنجی را به پیمانکاران داده بودند که به صورت میدانی و صحیح انجام نداده بودند بعدها مشخص شد که اینها از ساختمان های نیمه کاره غیر مسکونی هم در مستندات نظرسنجی آدرس مصاحبه شوندگانش را داده بودند.

 

وی افزود: در آن زمان فرد تندرویی مسئولیت رسیدگی و تصدی نظرسنجی ها را به عهده گرفته بود. اگر به نظرسنجی ها در سطح کلان نگاه کنیم میبینیم که چندان هم صحت نداشته چه در انتخابات 1376 و چه در انتخابات 1384 و 1392. نظرسنجی درباره امور اجتماعی و سیاسی کار بدی نیست اما با آن سابقه بد که در دوران اصلاح طلبان اتفاق افتاد میطلبد که یک مرکزی فراجناحی و فرا سازمانی اما با تدبیرهای میان قوه ای در این ارتباط شکل بگیرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: به نظر بنده آقای روحانی و تیمش یک مقصود دیگری از نظرسنجی دارند  و این تصمیم خود ایشان نیست و حلقه و تیم اطراف ایشان که عمدتا تجربه گرا و راغب به اندیشه پوزیتیویستی هم هستند وی را به این کار ترغیب کرده است. این تیم در ترکیب سیاست خارجی در حال نفوذ است . مبانی این کار را چهره هایی در دست دارند که معمولا از هر حیث می خواهند به آمریکا نزدیک شوند و میخواهند این ارتباط را به رفراندوم بگذارند و انتظار از آقای روحانی این بود که خود وارد این مسئله نشوند.


مدیرمسئول ماهنامه مدرسه علوم سیاسی افزود: قبل از اینکه آقای روحانی دستگاههایی را مامور به نظر سنجی کردند باید دید که اولا این دستگاهها در سنجش امور کیفی در داخل علوم انسانی و ویژگی های مربوط به آرمان ها و واقعیات وارد هسند یا خیر؟ نکته دوم درباره پرسش های این نظرسنجی است و باید پرسید که سوالات و کلید واژه های این نظرسنجی چیست؟ آیا این پرسش نامه دارای سوالاتی درباره کودتای 28 مرداد ، کودتای نوژه ، ناو وینسز ، حمله به طبس ، بلوکه کردن دارایی های ملت و تحریم های یکجانبه علیه ملت ایران هم هست؟ واگر این سوالات در نظر سنجی وجود دارد آیا مردم شرف ، غرور و عزت خود را زیر پا میگذارند؟

 

زارعی با بیان اینکه دولت باید توجه داشته باشد که ضعف خود در حل برخی از مشکلات اقتصادی و سیاست خارجی را به عهده مردم نیاندازد و از این طریق از مطالبات ملت فرار کند گفت: البته ما به آقای روحانی و تیم دیپلماسی ایشان اعتماد داریم اما پناه بردن به این مسائل بعد از تماس تلفنی صرفا پاک کردن برخی از اشتباهات استراتژیک در سفر نیویورک است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار