کد خبر:۲۷۱۹۵۷
رئیس انتشارات آرام دل:

شعرهای آئینی امروز عوام فهم و خاصه پسند هستند/ مخاطبان هیئت ها به دنبال اشعار محتوایی هستند

حیدری گفت: خوشبختانه شعرهای آئینی که امروز چاپ می شوند شعرهای عوام فهم و خاصه پسند به شمار می روند با این حال تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جواد حیدری، رئیس انتشارات آرام‌دل در نشست صبح ناشر که صبح امروز در مرکز رسانه‌ای شیرازه برگزار شد با بیان اینکه این انتشارات از سال 1379 تحت عنوان کانون فرهنگی آرام‌دل فعالیت خود را آغاز کرد گفت: این کانون فرهنگی از همان سال شروع به چاپ و توزیع اشعار و محافل اهل‌بیت کردند کانون فرهنگی آرام‌دل در سال 1381 با دریافت مجوز از سوی وزارت ارشاد به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و تلاش خود را برای احیای مطالب اهل بیت علیه السلام انجام داده‌اند.

 

وی در همین زمینه افزود: کانون فرهنگی آرام‌دل در همان سال‌های ابتدایی آغاز به کار خود سیاست کلی‌اش را چاپ و توزیع کتب در سه موضوع اصلی شعر آئینی، احیا، تالیف و ترجمه مقاتل معتبر و کتب محتوایی مداحی قرار داده است.

 

حیدری با بیان اینکه انتشارات آرام‌دل اولین کتاب خود را با عنوان صبح شبنم در سال 83 منتشر کرده است اظهار داشت: این کتاب سروده حجت‌الاسلام رضا جعفری است و تاکنون 70 کتاب مجزا از شعرای معاصر کشور در رسای اهل بیت توسط انتشارات ما به چاپ رسیده است.

 

مدیر انتشارات آرام‌دل ادامه داد: این انتشارات در مناسبت‌ها و ایام مختلف مذهبی مانند محرم فاطمیه و ... کتاب‌های شعر متناسب با همان ایام را از حدود 500 شاعر جوان آئینی منتشر و توزیع می‌کند.

 

وی با اشاره به احیا و چاپ مقاتل معتبر گفت: از جمله کارهای انجام گرفته در این راستا می‌توان به ترجمه و بازنویسی مقاتل علامه سیدعبدالرزاق مقرم اشاره کرد؛ این انتشارات تمامی آثار این شخصیت را ترجمه، بازنویسی و چاپ کرده است. همچنین مقتل علامه مجلسی و علامه شوشتری نیز از دیگر مقاتل چاپ شده توسط این انتشارات است.

 

حیدری درباره چاپ کتب محتوایی مداحی افزود: گام‌های بسیار خوبی در این زمینه برداشته شده که از جمله آن می‌توان به چاپ کتاب‌های 14 جلدی هیئت بهشت و همچنین مجموعه 22 جلدی مرثیه‌نامه و مجموعه 14 جلدی مشق عزا اشاره کرد.


مدیر انتشارات آرام‌دل در همین زمینه افزود: کتاب ارزشمند آیت‌الله اصطهباناتی با عنوان نورالدین نیز از دیگر کتاب‌های منتشر شده توسط انتشارات آرام‌دل در حوزه کتب محتوایی مداحی است.

وی با بیان اینکه امسال فراخوان شعر آئینی برای شاعران جوان انجام شده است اظهار داشت: بیش از 700 شاعر در این فراخوان شرکت‌ کرده‌اند و ما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که تاکید داشتند شعر آئینی باید شعری قوی و از نظر محتوایی بدون غلط باشد سعی می‌کنیم مجموعه آثار فاخر را در کتابی گردآوری کنیم.

 

حیدری افزود: کتاب صبح طلوع از دیگر کتاب‌های منتشر شده توسط انتشارات آرام‌دل است؛ در واقع این کتاب گلچینی از اشعار پنج سال پیش این انتشارات به شمار می‌رود.

مدیر انتشارات آرام‌دل اظهار داشت: کتاب تکلم پنجم نیز از دیگر کتاب‌های این انتشارات به شمار می‌رود که اشعار آن نیز پنج سال پیش توسط این انتشارات منتشر شده است و ما دوباره آنها را بازبینی و در این کتاب منتشر کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به انتشار کتابی از مقتل آیت‌الله سیدعبدالرزاق مقرم افزود: وی چهل سال پیش فوت کرده است ولی بیشترین مقتل‌خوانی را دارند و به شبهات مطرح شده پیرامون اهل بیت (ع) مناسب‌ترین پاسخ را داده‌اند. آیت‌الله سیدعبدالرزاق مقرم در حوزه شهدا حضرت زهرا (س)، امام سجاد (ع)، حضرت سکینه (س)، حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت علی‌اکبر (ع) و امام رضا (ع) مقتل دارند که همه آنها توسط انتشارات آرام‌دل چاپ شده‌اند.

 

حیدری در همین زمینه با اشاره به مقتل آیت‌الله مقرم برای حضرت کلثوم (س) افزود: متاسفانه در طول تاریخ بیشترین ظلم به حضرت فاطمه (س) شده است و بسیاری از وقایع زندگی این بزرگوار تحریف شده است؛ با این حال مقتل آیت‌الله مقرم درباره این بزرگوار که به قلم حجت‌الاسلام علی‌اکبر مهدی‌پور منتشر شده به بسیاری از این شبهات پاسخ داده است.

 

وی با اشاره به کتاب منتشر شده از آیت‌الله اصطهباناتی گفت: ترجمه این کتاب پنج سال به طول انجامید و این کتاب را می‌توان کامل‌ترین کتاب در حوزه زیارت امام حسین برشمرد.

 

رئیس انتشارات آرام‌دل اظهار داشت: سیستم جمع‌آوری اشعار این انتشارات تنها از طریق فراخوان انجام می‌شود و ما با استفاده از تلفن پیامک و ایمیل فراخوان اشعار را برای شاعران که گروهی بیش از 200 نفر هستند ارسال می‌کنیم.

 

حیدری درباره تامین هزینه‌های انتشارات آرام‌دل گفت: این انتشارات با هزینه شخصی اداره می‌شود و بعد از برداشتن یارانه کاغذ و افزایش قیمت آن کار برای انتشارات‌مان نیز سخت‌تر شده است.

وی در همین زمینه ادامه داد: انتشارات آرام‌دل به هیچ ارگان و سازمان دولتی‌ای وابسته نیست و هزینه آن توسط چند نفر از دوستان‌مان تامین می‌شود.

 

مدیر انتشارات آرام‌دل افزود: متاسفانه ما در حوزه توزیع کتاب‌هایمان با مشکلاتی مواجه هستیم؛ چرا که بیشتر وقت خود را صرف پژوهش و تالیف کتاب‌هایمان می‌کنیم. مخاطبان‌مان کتاب‌های ما را از سایر مراکز مانند انتشارات آستان قدس رضوی، انتشارات زائر و نشر بهشهر قم تهیه می‌کنند.

 

حیدری در همین زمینه افزود: البته با مجمع ناشران در زمینه پخش کتاب‌هایمان رای‌زنی‌هایی را انجام داده‌ایم و امیدوارم این رای‌زنی‌ها به نتیجه برسد.

وی با اشاره به مخاطبان انتشارات آرام‌دل اظهار داشت:‌ اکثر مخاطبان انتشارات ما مداحان و شاعران آئینی هستند.

 

رئیس انتشارات آرام‌دل گفت: متاسفانه الان تیراژ کتاب‌های ما به دو تا سه هزار کاهش پیدا کرده است در حالی که در گذشته در ایام خاص مانند محرم تیراژ کتاب‌های ما به ده هزار تا هم می‌رسید؛ متاسفانه


حیدری گفت: وزارت ارشاد و سایر ارگان های دولتی در گذشته کتاب های را از انتشارات ما خریداری می کردند با این حال بعد از حذف یارانه کاغذ توسط دولت دیگر چنین اتفاقی نیافتاد.
البته اوایل حذف یارانه کاغذ کتاب های ما توسط ارشاد خریداری می شد که الان چنین اتفاقی نمی افتد.

رئیس انتشارات آرام دل اظهار داشت: یکی دو سال گذشته وزارت ارشاد کتاب های انتشارات ما را تحت عنوان عاشوراییان فجرآفرین خریداری و در سراسر کشور پخش کرد که کار بسیار خوبی بود ولی الان چنین اتفاقی از سوی ارشاد صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: کتاب های تازه چاپ شده خود را از طریق خبرگزاری ها و پیامک اطلاع رسانی می کنیم.

 

حیدری با بیان اینکه شعراء برای انتشار شعرهایشان نیاز به جای مشخصی دارند، اظهار داشت: در واقع در گذشته مرثیه خوان ها همان شاعران به حساب می آیند ولی امروزه اینگونه نیست و شعرهای جوان شاعران آئینی تنها توسط مداحان مناطق کوچک از تهران خوانده می شود و اگر ما این شعرها را در کتابی چاپ کنیم قطعاً بهتر دیده می شود.

 

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری اعتقاد دارند که شاعر هر زمانی که احساس کرد می تواند شعرش را در کتابی چاپ کند، حتماً باید اقدام به چاپ اشعارش کند در حالی که عده ای چنین اعتقادی را ندارند و می گویند شاعر باید در زمان پیری اشعار خود را به چاپ برساند.

 

حیدری با بیان اینکه در حال حاضر شعر آئینی وضعیت خوبی را در کشور دارد، گفت: خوشبختانه مجامع شعر آئینی در کشور برگزار می شود و شعرها هر روز وضعیت مناسب تری را پیدا می کنند.

رئیس انتشارات آرام دل در همین زمینه افزود: با این حال ما هنوز در وضعیت آزمون و خطا قرار داریم؛ متاسفانه عده ای شعرای جوان آئینی را می کوبند و از شعرهای آنها ایراد می گیرند، در حالی که نباید چنین اتفاقی بیفتد.

وی با بیان اینکه امروزه  مخاطبان هیئت ها به دنبال اشعار خوب و پرمحتوا هستند، گفت: برخی از اشعاری که توسط انتشارات ما به چاپ می رسد در مراسمات عزاداری که در بیت مقام معظم رهبری برگزار می شود، خوانده می شود.

 

رئیس انتشارات آرام دل خاطرنشان کرد: خوشبختانه شعرهای آئینی امروزی شعرهای عوام فهم و خاصه پسند هستند البته با این حال در این حوزه به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند شعرهای آئینی باید چوبکاری شود، فاصله زیادی دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار