معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مرگ مغزی، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها 60 درصد مرگومیرهای دنیا را شامل میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر سیاری در نشست خبری امروز صبح که در وزارت بهداشت به مناسبت هفته دیابت برگزار شد، گفت: چهار بیماری که عامل 60 درصد مرگ و میرهای دنیاست، شامل مرگهای مغزی، دیابت، بیماریهای قلب و عروق و سرطان می شود.
وی افزود: دیابت در افرادی که زمینه ژنتیکی دارند، شایعتر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تست قند خون بیان کرد: قند خون ناشتا در افراد نباید بالای 120 باشد و عدد 100 تا 150 عدد پیش دیابتی است؛ افرادی که این قند خون را دارند باید مراقبت بیشتری انجام بدهند.
سیاری در خصوص افرادی که قند خون بالای 200 دارند، گفت: پزشکان برای این افراد تنها به یک آزمایش اکتفا نمیکنند و آزمایش قند خون را تکرار میکنند، اما باید توجه داشت که اکثر بیماران مبتلا به دیابت علامتی ندارند.
وی به مردم در هفته دیابت توصیه کرد که به رژیمهای غذایی مناسب، ورزش و دارو اهمیت بدهند؛ چرا که استفاده از دارو در مرحله نهایی درمان دیابت قرار دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمار مبتلایان به دیابت گفت: 300 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند و 350 میلیون نفر نیز در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند.
سیاری در ادامه اظهار داشت: تصور میشد که تا سال 2025، 380 میلیون نفر در جهان دیابت داشته باشند، اما متاسفانه عدد بیماران دیابتی در حال حاضر به این عدد رسیده است.
وی در خصوص معضل پیشرفت بیماری دیابت در کشور گفت: بیماری دیابت را نمیتوان تنها یک بیماری در نظر گرفت، بلکه این بیماری از پیشرفت کشور نیز جلوگیری میکند؛ چون در حال حاضر جوانان به این بیماری مبتلا میشوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به عامل وزن و تاثیرگذاری آن بر روی دیابت بیان کرد: افراد باید روی وزن خود کنترل بسیار دقیقی داشته باشند، افراد باید وزن خود را بر قد تقسیم کنند و اگر به رقم 23 تا 25 رسیدند، احتمال خطر دیابت وجود دارد؛ 25 تا 30 اضافه وزن است و 30 تا 40 چاقی محسوب میشود، به این ترتیب عدد 40 به بالا چاقی مفرط و خطرناک است.
سیاری با اشاره به آمار افرادی که اضافه وزن دارند، گفت: 25 میلیون نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند و 31 هزار نفر در سال بر اثر چاقی و بیماریهای مرتبط با آن میمیرند.
وی به عامل دیگری که با دیابت در ارتباط است، اشاره کرد و گفت: فشار خون عاملی است که ارتباط مستقیمی با دیابت دارد؛ 11 میلیون نفر دچار فشار خون هستند و افرادی که از فشار خون خود مطلع نیستند از دیابت نیز بیخبرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص خانمهایی که سقطهای بیدلیل دارند، گفت: این خانمها در معرض خطر دیابت قرار داشته و معمولاً چربی بالایی دارند؛ خانمهایی که سقطهای بیدلیل یا بچههای بالای چهار کیلوگرم به دنیا میآورند باید مکرراً به پزشک مراجعه کنند.
سیاری در ادامه بیان کرد: دیابت راه پیشگیری و مراقبت دارد؛ این بیماری از خونرسانی به کبد، اعصاب و قلب جلوگیری میکند و بعد از مدتی کلیهها را از کار میاندازد، بنابراین باید هر چند وقت یک بار قند خون را کنترل کنیم و عادات غذایی را که در کشور مرسوم شده است، اصلاح نماییم.
وی با اشاره به انجام ورزش و تحرک و تاثیر آن بر روی دیابت گفت: هر فردی در جامعه باید به طور متوسط 10دقیقه ورزش و پیادهروی کند؛ این پیادهروی باید به گونهای باشد که ضربان قلب بالا برود و فرد عرق کند، ولی در ضمن راه رفتن فرد باید بتواند حرف بزند، اگر فرد قادر به صحبت کردن در ضمن راه رفتن نباشد، باید ورزش را متوقف کند.
سلام پنجاه درصد بودجه وزارت بهداشت صرف بيماران تالاسمي و دياليزي مي شود.ايندر حالي است كه آمار بيماران دياليزي رورز به روز افزايش مي يابدو تقريبا تمام تجهيزات دياليز و دارويبيماران مايع دياليزو صافي دياليز وارداتي و تحت تحريم است.به صورتجهادي و اورزانسي خودكفا شدن ايران در اين زمينه راشروع نماييدكه همينالانشهم بسيار دير است
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.