به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، دکتر لوایی امروز در جمع خبرنگاران گفت: دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی جوامع امروز است که در این بیماری سلول های بدن نسبت به ورود گلوکز مقاوم شده و این مسئله سبب بالا رفتن میزان گلوکز خون می شود.
وی افزود: به دنبال بروز این بیماری، فرد مستعد عوارض قلبی، عروقی، افزایش میزان استعداد فرد به انواع عفونت ها و در مجموع کاهش سطح ایمنی بدن می شود و به دلیل عوارض متعدد دیابت، درمان های دندانپزشکی با رعایت تدابیر خاصی قابل انجام خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده دندان پزشکی شیراز بیان داشت: درمان های دندانپزشکی بیماران دیابتی، باید با اطمینان از تحت کنترل بودن قند خونشان با استفاده از اندازه گیری قند ناشتای بیمار انجام پذیرد.
لوایی تصریح کرد: در صورت مراجعات منظم بیمار به پزشک جهت بررسی وضعیت بیماری و مصرف مرتب داروهای تجویزی و داشتن قند ناشتای مناسب درحدود میزان نرمال (126mg/100ml)، بیماری کنترل شده محسوب می شود و برای این بیماران کلیه کارهای دندانپزشکی قابل انجام می باشد.
وی گفت : ملاقات دندانپزشک در صبح و پس از مصرف دوز معمول انسولین و داروی قند روزانه و تناول غذای همیشگی انجام می شود و توصیه می شود که بیمار در صورت بروز نشانه های اولیه شوک انسولین، دندانپزشک را آگاه سازد.
این دندان پزشک تصریح کرد: وجود منابع قندی در مطب ضروری است و همچنین در صورت نیاز به جراحی وسیع، جهت توصیه های تغذیه ای و نیاز به تغییر مثلا افزایش دوز داروی بیمار پس از جراحی، با پزشک بیمار مشاوره می شود .
وی افزود: اگر شدت بیماری دیابت بسیار متزلزل و غیرقابل پیشگویی گزارش شود، به دلیل استعداد بیشتر به ایجاد عفونت تجویز آنتی بیوتیک قبل از درمان های دندانپزشکی لازم خواهد بود؛ اما اگربیماری دیابت فرد کنترل نشده باشد و میزان قندخون ناشتا کمتر از 70mg/dl یا بیشتر از 200mg/dl گزارش شود، تنها درمان های اورژانس قابل انجام خواهد بودو فرد به پزشک ارجاع داده خواهد شد.
لوایی گفت: درمان دندانپزشکی برای بیشتر بیماران دیابتی کنترل شده، بدون بروز مسائل نگران کننده قابل انجام است.