رسول خضری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: سرانه درمان اهمیت زیادی دارد؛ چون اگر این سرانه درست نباشد پزشک خود به خود انگیزه لازم را از دست می دهد، بخصوص در برخی مناطق مرحوم که پزشک متخصص وجود ندارد.
وی افزود: در مجلس چند هفته ای است که به بحث در مورد زیرمیزی می پردازیم؛ دریافت زیرمیزی در امر بهداشت و درمان اهمیت زیادی دارد، اما باید عامل و افرادی را که به این کار دست می زنند، پیدا کنیم؛ متاسفانه این پدیده بیشتر درمیان جراحان مشاهده شده است.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت با اشاره به دلایل دریافت زیرمیزی گفت: دریافت زیرمیزی اهمیت زیادی دارد، ولی باید به این امر توجه داشت که دریافتی پزشکان و تعرفه هایی که برای خدمات پزشکان تعیین شده، بسیار پایین است.
خضری تصریح کرد: یکی از دلایل پدیده زیرمیزی سرانه کشور است، به طوری که سرانه درمانی در کشور ما یک دهم کشور های همجوار است.
وی با اشاره به بیمه هایی که در کشور وجود دارد، بیان کرد: بحث بیمه ها نیز اهمیت زیادی دارد و طبق قانون، تعیین شده است که مردم تحت پوشش یک بیمه باشند، اما هم اکنون شش میلیون نفر در سطح کشور، هیچ گونه بیمه ای ندارند و از طرف دیگر 15 هزار نفر بیمه های همپوشانی دارند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه بیان کرد: تامین سلامت مردم وظیفه دولت است و بحث درمان بیماران را باید جدی گرفت، در قانون اساسی این مورد ذکر شده است، اما در اجرا با توجه به اشکالات ساختاری که وجود دارد، در مورد بیمه هنوز نتوانسته ایم کاری را از پیش ببریم و در حوزه تجمیع بیمه ها از برنامه ها عقب هستیم.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت با اشاره به تفاوتی که در زمینه پرداخت حقوق پزشکان در بیمارستان های دولتی و خصوصی وجود دارد، گفت: ما انتظار داریم که دستمزد پزشکان در بخش های خصوصی و دولتی یکسان باشد.
خضری ادامه داد: پزشکی که در بیمارستان دولتی جراحی و یا درمانی را انجام می دهد یک دهم پزشکانی که در بیمارستان های خصوصی مشغول به کار هستند، حقوق دریافت می کنند.
وی تصریح کرد: مجلس باید کاری کند که دستمزد پزشکانی که در مناطق دوردست، بخصوص در مناطق محروم کار می کنند، بموقع پرداخت شود و کارآمد باشد؛ باید خدماتی که به مردم ارائه می دهیم، مناسب ارزش خدمات باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تعیین تعرفه های مناسب بیان کرد: اصولاً تغییر تعرفه ها باید قبل از شروع سال و طبق برنامه انجام شود؛ این تعرفه ها توسط شورای عالی بیمه که اعضای آن وزارت بهداشت، وزارت رفاه، وزارت کشور و سازمان نظام پزشکی است، تعیین می شود، البته لازم به ذکر است که تعداد اعضای این شورا زیاد است.
خضری در ادامه بیان کرد: در شورای عالی بیمه باید تغییری داده شود و این شورا باید منعطف گردد، به طوری که نظام های صنفی هم حق رای داشته و در تعیین تعرفه ها تاثیرگذار باشند.
وی افزود: بحثی که وجود دارد، این است که هم خدمت دهنده و هم خدمت گیرنده حق رای داشته باشند و رای این گروه ها تاثیرگذار باشد، اما متاسفانه تاثیرگذار نیست و این عامل موجب اعتراض جامعه پزشکی شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه تعرفه گذاری در گذشته توسط سازمان نظام پزشکی انجام می شد، گفت: در برنامه پنجم اختیار تعرفه گذاری از این سازمان گرفته شد؛ به دلیل اینکه معتقد بودند نباید تنها یک طرف دیده شود و باید هر دو طرف (یعنی هم پزشکان و هم بیماران) مورد توجه قرار بگیرند.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در پایان گفت: در گذشته سازمان نظام پزشکی تعرفه ها را تعیین می کرد و مشکلی در این زمینه نبود و مردم هم پرداخت می کردند، ولی طبق برنامه پنجم اعلام کردند که شورای عالی باید در مورد تعرفه ها تصمیم بگیرد، در حالی که شورای عالی برای این تصمیم گیری آماده نبود.