آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۰۵۲۱
نظر دانشجویان پزشکی در مورد آلودگی هوا؛

چرا ذهنمان را با صحبت در مورد آلودگی هوا آلوده می‌کنیم؟

دانشجویان دانشگاه علوم‌پزشکی تهران معتقدند درباره مسئله آلودگی نباید اعتراض کرد و حتی در این باره نباید صحبت کرد؛ چون آلودگی هوا حل نشده ...
چرا ذهنمان را با صحبت در مورد آلودگی هوا آلوده می‌کنیم؟

گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ مسئله آلودگی نیازی به ریشه یابی ندارد؛ چون وقتی سیستم حمل و نقل ناکارآمد باشد، نمی توان انتظاری جز این داشت.


گاهی چهار ساعت گوشه خیابان منتظر اتوبوس می ایستی و مسیر نیم ساعته را یک ساعت و نیم آویزان می شوی، فرقی هم نمی کند در گرمای تابستان یا سرمای زمستان؛ این در حالی است که بعضی وقت ها هر چه منتظر می مانی اتوبوس نمی آید و باید اضطراب و تنش دیر و زود رسیدن ها را تحمل کنی؛ با این وضعیت حمل و نقل عمومی دیگر نیازی به ریشه یابی نیست.


بیشترین آلودگی هوای تهران به علت تعداد زیاد وسایل نقلیه شخصی، ناکارآمد بودن سیستم حمل و نقل عمومی تهران و همچنین اشباع شدن تهران از جمعیت است؛ مترو، «بی. آر. تی» و تاکسی پر شده از حضور افراد؛ با این وضع شهر و حمل و نقل و نیز ترافیک و آلودگی، قصد داریم جمعیت را دو برابر کنیم.


اکبری، دانشجوی ترم چهارم دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است که بنا بر شاخص ها، تهران رتبه تک رقمی در تراکم نفر بر کیلومتر مربع را دارد، البته سئول، پایتخت کره از ما کمی بیشتر است، اما جالب است که تراکم جمعیتی نیویورک که به شهر آسمان خراش ها معروف است، یک پنجم تهران می باشد.


وی ادامه دارد: سال گذشته که ما شکایت کردیم، طی مدت کوتاهی، چند 10 هزار درخت در مناطق تهران برای انبوه سازی قطع شد و هم اکنون شهرداری به خاطر بودجه، مدام تراکم های میلیاردی می فروشد که این اقدامات تاثیر خود را به مرور بر روی آلودگی هوا می گذارد.


اقتصادی، دانشجوی دیگری است که به صحبت های مقام معظم رهبری درباره محیط زیست اشاره می کند و می گوید: براى ما مسئله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعى، مسئله‌اى تجملاتى و درجه 2 نیست، بلکه یک مسئله حیاتى است؛ تلاش براى توسعه کشور، باید اولویت ما در این بخش باشد. حتى گرایش به صنعت باید با توجه به این بخش باشد تا کشور بتواند توسعه یابد.


وی تصریح می کند: توجه به گیاه و بوستان و درخت جزو مسائل اصلى است؛ درست است که در شمارش مسائل اساسى کشور، چشم ها و نگاه‌ها به سمت اقتصاد، فرهنگ، مسائل پولى و مسائل سیاسى کشانده می شود، اما اگر با دقت نگاه کنیم، مسائلى که مربوط به زیست انسانى است، بیشتر از آنها اهمیت دارد. سیاست براى چیست؟ اقتصاد براى چیست؟ خدمات گوناگون شهرى و کشورى براى چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور براى چیست؟ پیشرفت براى این است که انسان ها زندگى سالم و مطلوبى داشته باشند. اگر محیط زیست تخریب شد، همه‌ این ها باطل خواهد شد.


این دانشجوی پزشکی به صحبت های رهبری اشاره کرده و می گوید: مسئله‌ محیط زیست و منابع طبیعى بسیار مهم است. منابع طبیعى ثروت هاى ملى بوده و مال این دولت و آن دولت و این وزیر و آن وزیر نیست؛ اینها مال ملت هاست؛ آن هم نه ملت ها در یک نسل؛ ثروتى است متعلق به ملت ها در طول تاریخشان؛ نسل ها باید از این منابع استفاده کنند. روى مسئله‌ تخریب جنگل ها حساس باشید؛ چرا که فشار بر جنگل ها زیاد است. جنگل ها، منابع طبیعى و مراتع را باید حفظ کرد.


وی در ادامه بیان می کند: امسال تعمداً درختکارى و احترام به گیاه و تجلیل از منطق نگاهبانى از منابع طبیعى و فضاى سبز، در ملأ عام انجام گرفت؛ چون حقیقتاً کشور به‌طور جدى به این قضیه نیازمند است.


اقتصادی می گوید: نگذارید به زمین هاى جنوب البرز این قدر تعرض شود؛ جلوى اینها را بگیرید. یک عده‌اى هستند که فقط دنبال پولند و نمی دانند جایى را که براى پول تخریب و تصرف می کنند، به چه قیمتى براى کشور، براى مردم، براى شهر تهران تمام خواهد شد؛ هیچ برایشان اهمیت ندارد.


این دانشجوی پزشکی در مورد استفاده از جنگل ها و مراتع بیان می کند: یک عده‌اى سوءاستفاده‌چى‌اند. هرجا که براى یک کار عام‌المنفعه‌اى در نظر گرفته می شود یک عده‌اى کمین گرفته‌اند تا ببینند چطور می توانند این طعمه را بربایند. نگاهشان به جنگل ها و مناطق جنگلى هست. گاهى که به ارتفاعات می روم، از آنجا مى‌بینم که چه اتفاقى در جریان است.


این دانشجو به صحبت مقام معظم رهبری اشاره می کند و می گوید: نگذارید موجودى درخت کشور - که یک ثروت و میراث عظیم باستانى است - مورد تطاول قرار بگیرد، این خسارت است. مراتع و جنگل ها ذخایر عظیم حیاتى ما هستند. کشور باید از همه چیز جنگل بهره ببرد. جنگل واقعاً یک منبع حیاتى بزرگ است. متاسفانه افرادی که اهل سوءاستفاده‌اند،جنگل ها و مراتع ما را تصرف، تعرض و غصب کردند. باید مراقبت بود این دایره غصب و تصرفِ نابجا و غلط توسعه پیدا نکند و جلویش گرفته شود. باید متصرفان را قطع ید کنند. متأسفانه با تعرض به جنگل ها و مراتع، به کشور و به مردم کشور ظلم شده است. زمین هاى مراتع را در جاهاى مختلف، بخصوص در نزدیکى شهرهاى بزرگ، مورد تعرض قرار دادند و ضایع کردند که جلوى این را باید بگیرند.


این دانشجوی پزشکی بیان می کند: براى حفظ جنگل ها قوانین و یک اراده‌ قوى و عزم راسخ لازم داریم - این قوانین جایش خالى است - باید از تصرف زمین هاى اطراف شهرهاى بزرگ که افرادى آنها را می گیرند و به ساختمان و آپارتمان هاى بلندمرتبه تبدیل می کنند، جلوگیری کرد؛ بى‌اعتنایى به درخت و گیاه و تباه کردن عوامل طبیعى، براى کشور ضایعه‌آفرین است، ایران به لحاظ وسعت خاک یکى از کشورهاى غنى جهان محسوب مى‌شود، بنابراین باید با استفاده از موجودى آب و با تکیه بر روش هاى علمى، تمامى این سرزمین وسیع را به طور یکپارچه تحت پوشش گیاهى قرار دهیم.


کربلایی درباره عدم رسیدگی به مراتع می گوید: مناطق سبز اطراف شهرها ثروت اصلی کشور است، بنابراین باغات داخل شهرها و بخصوص جنگل ها باید محفوظ بمانند. سازمان محیط زیست، دستگاه‌هاى ذیر‌ربط دولتى، نمایندگان مجلس، مسئولان قوه قضائیه و ماموران شهرها و حریم شهرها  و شهردارى‌ها در سراسر کشور موظفند که این کار را دنبال کنند. ما همیشه این مسئله را تکرار می کنیم، اما باز مى‌بینیم که کار درستى انجام نگرفته است.


وی به سخن پیامبر اشاره می کند و می گوید: پیامبر اکرم (ص) در باب اجر جاریه بعد فوت مومن هفت چیز را ذکر می فرمایند: تعلیم دانش، جاری ساختن نهر، حفر چاه، کاشت درخت، ساخت مسجد، ارث گذاشتن قرآن و کتاب علمی و اولادی که برای وی استغفار نمایند.
 

این دانشجو در ادامه می افزاید: در حدیث دیگری پیامبر می فرمایند: هر کس درخت طلح و سدر (نیازمند به آب) را سیراب کند، گویا انسان مومن تشنه را سیراب کرده. هرکس بی­جهت درخت سدری را قطع کند، خدا سرش را در آتش فرو می برد.


این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی می گوید: چرا با این همه احادیث و دستورالعمل هایی که در باب درختکاری و اهمیت دادن به طبیعت وجود دارد، هم اکنون به مرحله ای رسیده ایم که درختکاری دیگر کار نیک به شمار نمی رود و هر روز درختان بی شماری را به بهانه های مختلف به زمین می افکنیم و در نهایت زمانی که شهرها به مرحله آلودگی و بحران می رسند، به دنبال راه درمان موقت می گردیم! 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار