مجتبی شاکری عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» گفت: رفتار های طرف غربی پس از مذاکره و صحبت های اوباما در سرزمین اشغالی قدس نشان داد آن ها به دنبال فروپاشی نظام ما هستند. البته این عهد شکنی خیلی دور از ذهن نبود، منتهی در تیم جدیدی که در انتخابات ریاست جمهوری کشور ما رأی آوردند نسبت به این مذاکرات نوعی خوشبینی وجود داشت و تصورشان بر این بود که می توانند از این طریق تحریم ها را کاهش بدهند و موقعیت مناسبی را برای کشور فراهم بکنند.
وی افزود: متن توافقنامه ژنو با سه ترجمه متفاوت منتشر شد، یکی ترجمه نرم و تعدیل شده ی وزارت امور خارجه، یکی ترجمه رسانه ها و دیگری هم ترجمه دولت آمریکا، این چندگانگی نشان داد حتی یک روز بعد از امضای توافقنامه کسانی که دور یک میز بودند برداشت های کاملا متضاد از توافقنامه دارند. قائدتاً توافقنامه ای که طرفین آن این همه فاصله جدی در برداشت داشته باشند و داوری هم وجود نداشته باشد که این اختلاف نظرها را به همگرایی برساند، در اجرا خیلی به اختلاف کشیده می شود.
شاکری در رابطه با وظیفه مسئولین کشور در قبال نتایج مذاکرت بیان کرد: بزرگترین موفقیت ما این خواهد بود که ما اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم، اقتصاد مقاومتی می تواند مشکلات را برطرف کند نه اقتصاد مذاکراتی. ما باید برویم در چارچوب آژانس نه چارچوب 1+5. یعنی باید از این بحث دیپلماتیک بیرون بیاییم و برویم به سمت بحث حقوقی.
این کارشناس سیاسی در پایان با اشاره به مسئله سفرهای استانی گفت: در اینکه آقای روحانی سعی در حل مشکلات دارند هیچ شکی نیست. سفرهای استانی نوعی به هیجان آوردن مطالبات است. دولت باید بسنجد اگر می تواند مطالبات را پاسخ دهد، این سفر ها را آغاز کند. اگر نتواند پاسخگو باشد، عقل اقتضا می کند که در این مورد تامل کند. چون وقتی سفر انجام نشود، مطالبات خفته باقی می ماند. دولت فکر کرده بود با انرژی گذاشتن روی مسئله مذاکرات می تواند مشکلات را حل کند اما متاسفانه مذاکرات تدبیری بود که به امید نیانجامید.