علیرضا زالی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به سند حقوق بیمار بیان کرد: منشور حقوق بیمار بهعنوان یک کارکرد مدنی در دولت جدید تدبیر و امید تعریف شده است و امیدواریم در این دوره به سمتی حرکت کنیم که حقوق شهروندان به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: تعهدات سیاسی و اجتماعی کشور برای تحقق مفاد حقوق شهروندی باید دارای حرکتی رو به جلو باشد. سند حقوق بیمار بهعنوان یک سند رسمی و یک تعهد سیاسی عالی کشور برای احیا و ارتقای حقوق شهروندان است.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به تغییر زیرساخت ها بیان کرد: تا هنگامی که سند موجود نبود، نمی توانستیم انتظار تغییر زیرساختها را داشته باشیم، اما هم اکنون با وجود این منشور، برای اجرای حقوق بیماران نیاز به تغییر و تحول زیرساختها داریم.
زالی در ادامه بیان کرد: به نظر من، مردم کشور ما به درجهای از اعتبار و وجاهت رسیدهاند که یک سند مستمر داشته باشند تا پیگیری حقوق بیماران را انجام بدهد، البته حقوق بیمار از پرچالشترین بحثهای اجتماعی بیماران است.
وی با اشاره به بحث هایی که در خصوص منشور حقوق بیمار وجود دارد، بیان کرد: حقوق بیمار از پرچالشترین بحثهای اجتماعی در تمام دنیاست، به دلیل اینکه بحثهایی از حقوق بیمار علاوه بر دیدگاه های حقوقی که به همراه دارد، بحثهای فرهنگی، بومی، اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی نیز در کنار آن مطرح می شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی در پایان گفت: اصل این سند را باید یک کار مترقی بدانیم، البته مسئولان و مردم در زمینههای اجتماعی و حقوقی باید کمک کنند تا این سند در کشور به طور کامل محقق شود. منشور حقوق بیماران در واقع شکل تخصصیتر از حقوق شهروندان است که به سلامت نگاه ویژهای دارد.