کد خبر:۲۸۲۷۶۸
رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران:

منشور حقوق بیمار سال‌هاست که اجرا می‌شود/ پزشکان ما زیرمیزی نمی‌گیرند

رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران گفت:‌ منشور حقوق بیمار سال‌هاست که در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود.

دکتر محمد بیات در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت:‌ زمانی که از منشور حقوق بیمار سخن می‌گوییم، باید به مسائل قانونی نیز توجه کنیم؛ چرا که مسائل فرهنگی تنها راهگشای مسائل موجود نیست.
 
وی افزود: بیمار حق دارد طبق منشور حقوق بیمار، آن را مطالبه کنند، البته رابطه پزشک و بیمار یک رابطه مقدس و انسانی است که در تاریخ و فرهنگ ما ذکر شده است.
 
رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران با اشاره به رابطه دو طرفه میان بیمار و پزشک گفت: در فرهنگ بومی ما، بسیار به رعایت اخلاق و حفظ حقوق بیمار تاکید شده، به طوری که یکسری به عنوان حقوق بیمار (گیرندگان خدمات) و یکسری به عنوان حقوق پزشک (ارائه دهندگان خدمت) بیان شده است.
 
بیات با اشاره به رعایت حقوق بیمار از سوی پزشک اظهار کرد: در کنار اینکه باید به حقوق بیمار احترام گذاشت، باید احترام حقوق پزشک (دندان‌پزشک، جراح، ...) را نیز نگه داشت.
 
وی افزود: حقوق بیمار همان منشورهایی است که در قسمت‌های مختلف بیمارستان نصب می‌شود، بنابراین پزشک باید در مواقعی که جان بیمار در خطر است، بدون هیچ درخواست مالی و قید و شرطی نسبت به نجات جان بیمار تلاش کند؛ همچنین پزشک باید با حفظ اصل رازداری بیمار، حداکثر تلاش خود را برای درمان انجام بدهد.
 
رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران با اشاره به اقداماتی که بیمار باید انجام بدهد، بیان کرد: بیمار نیز باید ضمن احترام گذاشتن به پزشک، حق‌العمل پزشک خود را بموقع پرداخت کند نه اینکه با دادن اطلاعات اشتباه پزشک خود را منحرف سازد.
 
بیات در مورد زیرمیزی پزشکان بیان کرد: پزشکان کشور زیرمیزی دریافت نمی‌کنند و تمام خبرهای موجود بدون سند است؛ رابطه مالی بین پزشک و بیمار وجود دارد، البته ممکن است در برخی موارد این رابطه، ناسالم باشد، اما از آن نمی‌توان به زیرمیزی تعبیر کرد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که بیمار در وضعیت وخیمی باشد، پزشکان به حق‌العمل توجه نمی‌کنند و سعی می‌کنند جان بیمار را حفظ کنند، اما در جراحی‌های انتخابی که بیمار فرصت دارد و جان بیمار در خطر نیست، ممکن است مباحث مالی مطرح شود.
 
رئیس دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران افزود: هم اکنون در اورژانس‌های کشور (در بخش دولتی و خصوصی) پزشکان با حداقل چشمداشت مالی و گاهی اوقات بدون دریافت وجهی جان انسان‌ها را نجات می‌دهند، اما متاسفانه 90 درصد پزشکان که به درستی کار می‌کنند دیده نمی‌شوند و تنها عده کمی که کار خلافی مرتکب می‌شوند، در رسانه‌ها منعکس، و به سوژه رسانه‌ای تبدیل می‌شود.
 
بیات گفت: منشور حقوق بیمار اقدامی است که توصیه شده و مراجع رسمی کشور، حقوق‌دانان، وزارت بهداشت و شورای انقلاب فرهنگ باید بیشتر روی آن کار کنند.
 
وی در مورد اجرای حقوق بیمار بیان کرد: منشور حقوق بیمار هم اکنون در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود و نباید نگاه بدبینانه به این قضیه داشت، البته اجرای این منشور به دقت و نظارت بیشتری احتیاج دارد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار