به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ملک زاده امروز در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مشهد بیان داشت: برای من موجب خرسندی است که پس از 25 سال در زمانی که اعتمادی را به عنوان رئیس این دانشگاه اعلام کرده بودم امروز مصطفی محرابی بهار را به عنوان ریاست جدید این دانشگاه اعلام می کنم.
وی به فعالیت های شبستری در طول چهار سال خدمت در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: آنچه که وی در طول این چهار سال انجام داده اند بسیار سنگین بود و امیدوارم شبستری و معاونینشان از این پس در هر کجا برای خدمت قرار می گیرند موفق و سربلند باشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت حفظ کیفیت آموزش پزشکی را یکی از مهمترین وظایف حوزه آموزش پزشکی اعلام کرد و گفت: پرداختن به مسائل پزشکی و رفع مشکلات و موانع پیش رو بسیار مهم است؛ اما این امر نباید حفظ کیفیت آموزش پزشکی را در حاشیه قرار دهد.
ملک زاده آموزش دادن پزشکانی در سطح کیفی بالا را موجب پیشبرد اهداف پزشکی در کشور دانست و بیان داشت: پزشکی که در دانشگاه های ما آموزش می بیند در هر سطحی که قرار بگیرد تا 50 سال برای مردم طبابت خواهد کرد؛ اگر این فرد از لحاظ کیفی در سطح بالایی باشد این موجب اقتدار ما خواهد شد.
وی در ادامه تحقیقات را مسئله مهم دیگر عنوان کرد و گفت: آنچه که مردم ما از طریق رسانه ها در سال های گذشته در امر پیشرفت تحقیقاتی دیدهاند و موجب تاکید و تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت امری است که باید با وجود مشکلات بودجه ای و مالی که امروز در کشور داریم باید همچنان به قوت خود باقی بماند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور به نبود نظام ثبت بیماری ها در کشور به عنوان یک نقص اشاره کرد و گفت: سال ها پیش من از مسئولان دانشگاه پزشکی خواستم که نظام ثبت بیماری ها را در کشور ایجاد کنند، در خراسان رضوی شیوع برخی سرطان ها معروف است که می طلبد نظام ثبت سرطان را در خراسان رضوی ایجاد کنیم با وجود درخواست همیشگی من مبنی بر این موضوع اما تا کنون به دلیل عدم هماهنگی ها این مهم شکل نگرفته که امید داریم به آن پرداخته شود.
وی افزود: باید این وظیفه به مراکز تحقیقاتی داده شود تا با ایجاد مشارکت بین معاونت بهداشتی و پژوهشی بتوانیم آمار دقیق از بیماری های خاص در کشور داشته باشیم.
وی با انتقاد از پرداختن به مقالات ISI به عنوان درجه پیشرفت علمی در کشور گفت: اینکه تعداد مقالات ما در ISI افزایش پیدا کند خوب است اما کافی نیست این مقالات باید دارای یک محتوای قوی و پاسخ دهنده به یک سئوال در حوزه سلامت باشد.
ملک زاده در ادامه به مشکلات اقتصادی موجود و فشار نبود بودجه اشاره کرد و گفت: ما احتیاج داریم تا پروژه های بزرگی داشته باشیم شاید مقصر در کمبود چنین پروژه های وزارت بهداشت باشد، اما محور همه فعالیت ها و تلاش های سرنوشت ساز اساتید دانشگاه ها هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به تشکیل گروه هایی جهت انجام مطالعات بزرگ و طولانی در محیط های آموزشی دانشگاه های پزشکی اشاره کرد و بیان داشت: انتظار داریم در مراکز مهمی چون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گروههای مطالعات بزرگ و طولانی تشکیل شود مانند آنچه در دانشگاه هاروارد صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پیشرفت علم در سطح دنیا باید مؤثر باشد، گفت: باید برنامه مهم مطالعات بزرگ و طولانی از اعضای هیئت علمی را آماده کنیم مانند آنچه در انگلستان و آمریکا جواب داده است.
ملک زاده در ادامه MDPHD را رهبری پژوهش در دانشگاه های بزرگ کشور در آینده دانست و گفت: باید هیئت علمی برای آینده تشکیل دهیم که دغدغه این افراد بررسی علم پزشکی در آینده باشد به شکلی که حتی وقت سربازی این دانشجویان را به یک PHD اختصاص دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پایان بیان داشت: در یک برنامه 20 ساله می توانیم در همه رشته ها افرادی را داشته باشیم که بتوانند کار تحقیقاتی بکنند و آینده آن علم را مشخص نمایند این در حالی است که وظیفه اول ما رسیدگی به بیماران و کاهش بار مالی است که بر دوش این عزیزان سنگینی می کند.