دکتر ماندانا ابراهیمی درگفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: با افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان پستان مقوله ای که مطرح است این است که بیماران بتوانند یک کیفیت زندگی مناسبی داشته باشند.
وی با اشاره به افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان پستان بیان کرد: در صورتی که بیماری تشخیص داده شود، زنان از همان ابتدا دچار افسردگی میشوند، همچنین فرد مبتلا به سرطان پستان دچار استرس و اضطراب زیادی است که بعد از چند وقت دچار افسردگی شدیدی میشود.
این لنفاوی ست در ادامه بیان کرد: گاها در برخی مقالات بیان شده است که میزان افسردگی در افراد مبتلا به سرطان پستان بسیار بالاست به این جهت که این زنان یک عضو وجودی و شخصیتی خود را از دست میدهند، در این زمینه باید اقداماتی در زمینه روحی، روانی و جسمانی انجام شود.
وی تصریح کرد: بعد از مراحل درمان، بیماران نیازمند مداخلات جسمانی اند که افراد ممکن است دچار کم توانیهای جسمی شوند مثل مداخلاتی که در غددهای زیر بغل، مشکلاتی در دست و... ایجاد میشود که البته این بازتوانیهای جسمی، برگشت پذیر است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی با اشاره به درمان روحی و روانی گفت: خوشبختانه هر چه از زمان تشخیص بیماری میگذرد، آگاهی بیماران بهتر شده است و وضعیت روحی و روانیشان بهبود یافته است اما در بعضی از مواقع نیاز به مداخلات پزشکی و روانپزشکی نیز وجود دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: ورزشهای دسته جمعی برای بیماران مبتلا به سرطان سینه مفید است البته این ورزشها هم مربوط به بازتوانی روحی و روانی میشود و هم مربوط به بازتوانی جسمی میشود و ورزشهای همگانی به نوعی گروه درمانی است که در غالب گروههای حمایتی از ابتدا در جهاد دانشگاهی وجود داشته است.
ابراهیمی با اشاره به انجام ورزش های همگانی بیان کرد: بیمارانی هستند که ده سالی از طول درمان آنها گذشته است و الان به سلامتی رسیدهاند و برخی نیز هم اکنون تحت شیمی درمانی قرار دارند. زمانی که این افراد همدیگر را ملاقات میکنند مشکلاتشان را با هم در میان میگذارند و برای هر دو گروه خوب است. اقدامات درمانی و بازتوانی باید بیشتر برای افراد مبتلا به سرطان پستان انجام شود.
وی در ادامه بیان کرد: در جهاد دانشگاهی اقداماتی برای بازتوانی بیماران انجام دادهایم اما این اقدامات کافی نیست و این اقدامات باید به صورت پروژه ملی دربیاید تا بیماران زمانی که به این بیماری مبتلا میشوند، بتوانند از این امکانات بهرهمند شوند.
این لنفاوی ست در پایان بیان کرد: تجربه ما در پرداختن به ابعاد کیفیت زندگی در افراد مبتلا به سرطان سینه بسیار اندک است و پروژه درمان و بازتوانی افراد باید در قالب یک تیم پزشکی، روانشناس، فیزیوتراپیست و متخصصین طب فیزیکی انجام شود تا درمان همه جانبه را برای بیماران فراهم کنند.