به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، شریعتمداری طراح کمپین یشگیری از سرطان سینه در مراسم رونمایی از این کمپین گفت: این کمپین بینالمللی از 40 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است و با توجه به تفکیک رنگها برای سرطان سینه رنگ صورتی را برگزیدهاند و در قالب ارتقای مسئولیت اجتماعی برای آگاهسازی و اطلاع رسانی خانوادهها نسبت به این بیماری فعالیت میکند.
وی افزود: این کمپین نه تنها برای خانمها بلکه با هدف اطلاع رسانی به کل خانواده راهاندازی شده است و در حال حاضر برندهای تجاری به صورتی محصولات خود را اراه میدهند تا بتوانند نقش مسئولیت اجتماعی خود را در جامعه ایفا کنند که در این زمینه از سال 2012 برندها به سمت ارتقای سلامت، ورزش و فرهنگ کشورها پیش رفتند.
شریعتمداری در ادامه اظهار داشت: سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطانهای بانوان در جهان است و دومین علت مرگ زنان ایرانی است و ما سعی کردهایم با تهیه کتابچه، انیمیشن و ارسال پیامک نسبت به شناخت بیشتر سرطان سینه اقدام کنیم.
وی ادامه داد: روش غربالگری در کشورهای انجام شده نظیر آمریکا ناموفق بوده است و بهترین روش ارتقا آگاهی و گسترش اطلاعات مردم برای بیماری است و در همین راستا با برگزاری پیاده روی در پارک بانوان در هفته آتی به گسترش اطلاعات برای این بیماری به خانوادهها اقدام میکنیم.
طراح کمپین روبان صورتی اظهار داشت: در تمام دنیا حرکتهای اجتماعی برای نجاتیافتگان از بیماری ها از جمله سرطان سینه انجام می شود و بهترین راه این است که به سمت حمایت از موسسههای خیریه برویم و هر برند جهانی که وارد ایران میشود برای ارتقای مسئولیت اجتماعی در قالب محورهای سلامت، ورزش و فرهنگ اقدام کنند.
از هر 7 خانم یک نفر ریسک ابتل به سرطان سینه را دارد
علی منصوری پزشک عمومی و آموزش دهنده روشهای معاینه فردی برای تشخیص سرطان سینه به زنان گفت : از هر هفت خانم یک نفر ریسک بالای ابتلا به سرطان سینه را دارد که اگر به موقع و سریع تشخیص داده نشود بسیار خطرناک و کشنده است.
زنان صد برابر مردان بیشتر به مبتلا به سرطان سینه میشوند اما در مردان صد برابر کشنده تر است
وی افزود: سرطان سینه در خانمها صد برابر آقایان شایعتر است ولی سرطان سینه در آقایان صدبرابر کشندهتر است و اگر در خانمی ابتلا به این سرطان سینه زود تشخیص داده شود درمان کامل آن انجام شدنی است.
عضو کمپین بین المللی روبان صورتی تصریح کرد: مشاهده علائم در بهترین حالت برعهده فرد است. که سادهترین روش آن است که افراد در مقابل آیینه ظاهر خود را مشاهده کنند تا متوجه اختلاف سینه شوند و البته با در نظر گرفتن این مسئله که سینه چپ به دلیل خونرسانی بیشتر همیشه از سینه راست بزرگتر است ولی از علائم مهم درباره سرطان سینه می توان به تغییر رنگ، کشیدگی، تورم، و فرورفتگی در ضایعه سینه، شکل پرتغالی گرفتن، برجستگی، پوسته پوسته شدن، خارش اشاره کرد.
وی ادامه داد: در مجموع هر خانم 40 سال باید حداقل یک یا دوبار برای معاینه اقدام کند و خانمهای 50 ساله نیز هر سال یک بار جهت معاینه برای جلوگیری از سرطان سینه اقدام کنند.
سن سرطان سینه در ایران 5 تا 10 سال کاهش یافته است.
منصوری در ادامه تاکید کرد: متأسفانه به دلیل آلودگیهای محیطی و غذایی سن سرطان سینه در خانمهای کشورمان 5 تا 10 سال از میانگین جهانی پایین تر است و از عوامل مهم این بیماری نیز میتوان به سابقه فامیلی وجود برخی ژنها عدم ورزش کم تحرکی و اضافه وزن اشاره کرد. همچنین سن بالا نیز میتواند در ریسک ابتلا به این بیماری تأثیرگذار باشد.
هر سال 7 هزار مبتلای جدید به سرطان سینه
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور هم اکنون 70 هزار نفر مبتلا به بیماری سرطان سینه هستند و هر سال نیز هفت هزار مبتلای جدید به بیماری سرطان سینه مبتلا میشوند.
منصوری با اشاره به روشهای متعدد برای بررسی سرطان سینه از جمله رادیولوژی، ماموگرافی، سونوگرافی، نمونه برداری و در نهایت MRI گفت: دو روش جراحی نیز برای درمان سرطان سینه وجود دارد که در نهایت با شیمی درمانی و رادیو تراپی ادامه پیدا میکند که این روشها به دلیل آنکه ارزان نیستند میتوانند مشکلات اقتصادی برای خانوادهها ایجاد کنند بنابراین بهترین راه تشخیص زودرس این بیماری است.
زایمان در کاهش سرطان سینه موثر است
عضو کمپین بین المللی روبان صورتی در ایران خاطرنشان کرد: مصرف سبزیجات و شیر زایمان ورزش کردن عدم اضافه وزن و اصلاح سبک زندگی بسیار میتواند در کاهش سرطان سینه تأثیرگذار باشد و در صورت تشخیص زودرس در مراحل اول درمان این بیماری به طور کامل انجام میشود ولی در مراحل بعدی هزینههای سنگین درمانی برای بیمار ایجاد میشود و در نهایت اگر زود تشخیص داده نشود این بیماری باعث مرگ افراد میشود ولی در نهایت خانمها باید از این بیماری واهمه نداشته باشند و برای تشخیص زودرس اقدام کنند.