دکتر پرویز طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: بیماری سرماخوردگی و بیماریهای عفونی با آلودگی هوا وخیمتر میشود و به همین دلیل است که به کودکان توصیه میشود در هوای آلوده از خانه بیرون نیایند.
وی افزود: بیماری عفونی و ویروسی در این فصل و در کودکان شایع است و تعداد زیادی از کودکان متاسفانه مبتلا به ویروس سرماخوردگی می شوند و آلودگی هوا موجب میشود که شدت این بیماریها بیشتر شود.
فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان گفت: سیستم تنفسی در زمان آلودگی کارایی خود را از دست میدهد و مژکها در زمانی کهآلودگی هوا وجود داشته باشد کاراییشان کم و حرکات این مژکها کند میشود.
وی در مورد ماسکهای هوا گفت: ماسکهایی که برای جلوگیری از آلودگی استفاده میشود کارایی چندانی ندارد و بهعنوان یک متخصص به مردم توصیه نمیکنیم از این ماسک ها استفاده کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به درمان بیماریهای عفونی گفت: برای درمان این بیماریها بهتر است از آنتیبیوتیک استفاده نشود، سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است و نیاز به درمان با استفاده از این دارو وجود ندارد.
وی در ادامه تصریح کرد: برای درمان بیماری آنفولانزا تنها میتوان از آنتیبیوتیک استفاده کرد و آن هم زمانی که بیمار زود مراجعه کند درمانهای ضدویروسی را برای این بیماران میتوان در پیشگرفت.
فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان گفت: نوشیدن مایعات و شستن دستها برای پیشگیری اهمیت زیادی دارد و پیشگیری در خصوص بیماری آنفولانزا از درمان مهمتر و واجب تر است.
وی در مورد بیماریهای ثانویه در کودکان گفت: تا زمانی که این آلودگی در هوا وجود دارد احتمال اینکه کودک در بزرگسالی دچار آسم و یا بیماریهای تنفسی شود نیز وجود دارد و بیماریهای آسم و آلرژی نیز در این هوا تشدید میشود و احتمال مبتلا شدن به این بیماری ها در کودکان و در هوای آلوده تهران بیشتر شده است.
طباطبایی در مورد تأثیر آلودگی هوا بر آنفولانزا گفت: بیماری که در سطح شهر وجود دارد کمتر به آنفولانزا شباهت دارد البته مردم توجه داشته باشند که تعداد مبتلایان نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و این بیماری روند معمولی خود را طی می کند.
وی تصریح کرد: بیماری انفولانزا ریه را درگیر و قدرت تنفسی را از فرد بیمار میگیرد و بیمار با تب بالا به پزشک مراجعه میکند و این مورد در تعداد زیادی از کودکان و کهنسالان دیده میشود.
فوق تخصص عفونی کودکان گفت: اگر بیماری انفولانزا در روزهای اول تشخیص داده شود میتوان درمان ضدویروس را آغاز کرد و این بیماری روند هفت روزه دارد که البته در سنین کودکی آنفولانزای شدید بروز می کند.