کد خبر:۲۸۵۱۳۴
متخصص پزشکی ورزشی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

بچه‌ها در هوای آلوده ورزش نکنند/ تنها ورزش‌های خانگی توصیه می‌شود

متخصص پزشکی ورزشی گفت: ورزش کردن در هوای آلوده تهران برای کودکان ممنوع است.

دکتر مهرشاد پورسعید اصفهانی، متخصص پزشکی ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: ورزش کردن در هوای آلوده برای کودکان اصلاً مجاز نیست و نباید کودکان در هوای ناسالم تهران و دیگر شهرها ورزش کنند، حتی دویدن در خیابان هم می‌تواند موجب تنفس بیشتر و برونشیت و آسم و مشکلات ریوی شود.


وی افزود: هوای آلوده تهران و شهرهای دیگر مانع فعالیت کودکان در محیط بیرون از خانه می‌شود و این می‌تواند یکی از عوامل عدم تحرک کودکان به شمار می آید، به همین خاطر به تمام خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که در محیط بسته خانه کودکان را به راه رفتن وادار کنند، هر چند که برخی از خانه‌ها به قدری کوچک است که این امکان نیز فراهم نمی‌شود، ولی این تنها راه برای جلوگیری از عدم تحرک کودکان است.


استادیار دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مشکلات تنفسی کودکان اظهار داشت: این هوای آلوده به دلیل واردات بنزین و سوخت بی کیفیت است که از چین وارد شده است، این مشکلات نفتی را تنها ایران و چین دارند، بنابراین مسئولان که زمانی خودکفایی در توزیع سوخت را اعلام کردند حالا باید به فکر بیماری ها و ورزش کودکان و سلامت آنها باشند.


پورسعید در ادامه بیان کرد: تا رفع این معضل، به جای ورزش در فضاهای باز که باعث افزایش فعالیت تنفسی و قلب و عروق می‌شود، ورزش در فضاهای سربسته جایگزین شود. افزایش فعالیت تنفسی، حجمی از مواد مضر را که با هر دم وارد ریه‌ها می‌شود، بیشتر می‌کند و می‌تواند عوارض سوئی به همراه داشته باشد. در ارتباط با افزایش فعالیت قلب و عروق نیز دانستن این نکته مهم است که سیستم گردش خون هم در هنگام فعالیت، خون‌رسانی را سریعتر انجام می‌دهد و احتمال انتشار گازهای سمی و سموم زاید در بدن را بیشتر می‌کند. ورزش در هوای آلوده علاوه بر عوارضی که بر قلب، ریه و مغز بر جا می‌گذارد، یکسری عوارض عمومی روحی و روانی همچون احساس خستگی، کوفتگی، سردرد و... را نیز به همراه دارد که با افزایش ورود مواد آلاینده به دستگاه های قلب و عروق و ریه این اثرات می‌تواند تشدید شود.


وی با اشاره به ورزش هایی که کودکان می توانند انجام بدهند، گفت: به بچه‌های زیر 9 سال توصیه می‌کنیم که ورزش‌هایی را انجام بدهند که بیشتر ورزش‌های پایه و نیز ورزش هایی که انعطاف بدن‌شان را بالا می برد، مثل ژیمناستیک انجام بدهند و از انجام دادن ورزش‌های تیمی خودداری کنند، کودکان زیر 9 سال زمانی که ورزش‌های تیمی انجام می‌دهند بیشتر سرخورده می‌شوند؛ چرا که مقایسه شدن با بچه‌های دیگر روحیه کودک را تخریب می‌کند.


متخصص پزشکی ورزشی در ادامه تصریح کرد: به همین خاطر توصیه می‌کنیم که ورزش دو و میدانی انجام بدهند و به شنا بروند که در سلامت کودک نیز تاثیر دارد.

 

پورسعید در مورد بازی های کودکانه بیان کرد: بیشترین تاکید من بر روی ورزش‌های کودکانه و گسترش و ترویج بازی‌های بچه‌گانه است که تحرک لازم را برای بچه ها فراهم می آورد و موجب شادی و نشاط کودک نیز می‌شود.
 
وی در ادامه تصریح کرد: انجام ورزش‌هایی که سه روز در هفته وقت کودک را می‌گیرد، موجب خستگی و دلزدگی کودک از انجام ورزش در سالن های ورزشی می‌شود. به همین دلیل ما بازی‌های کودکانه که در حیاط یا پارک‌ها صورت می‌گیرد و به خواست کودک است و موجب تفریح و نشاط کودک می‌گردد و تاثیر بهتری بر روی سلامت کودک دارد را توصیه می کنیم.

 

استادیار دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: کودکان در حال حاضر عادت کرده‌اند در مقابل تلویزیون بنشینند و مواد غذایی ناسالم را مصرف کنند که در نهایت موجب چاقی مفرط و خطرات جانبی آنها می‌شود، ولی پزشکان نمی‌توانند تجویزی برای عدم تحرک کودکان در این هوای آلوده داشته باشند.

 

پورسعید در مورد تصور غلطی که مردم دارند، گفت: برخی از مردم تصور می کنند که انجام برخی از ورزش ها مانند والیبال یا بسکتبال موجب افزایش رشد قد و ورزش هایی مانند ژیمناستیک یا کشتی موجب کوتاهی قد می شود، اما این تصور نادرستی است.

 

وی با اشاره به اهمیت ورزش برای کودکان گفت: ورزش برای کودکان، فوق العاده ضروری و لازم است. کودکان به طور طبیعی و فطری به ورزش، بازی و تحرّک علاقه نشان می دهند و این بازی و تحرک برای رشد و نموّ نسوج بدنشان لازم بوده و شرط زنده ماندنشان می باشد. با اینکه کودکان از سن 6 تا 9 سالگی، توانایی لازم و پایه حرکتی را بدست می آورند، ولی هنوز هماهنگی لازم بین دست و چشم ها وجود ندارد، بنابراین می توانند به صورت محدود و ساده در سطح ابتدایی در ورزش های سازمان یافته ای مانند فوتبال شرکت کنند. در سنین 10 تا 12 سال، سطح شعور و فهم افزایش می یابد و کودک می تواند در کار گروهی و یادگیری حرکات پیچیده شرکت کند. در این سن کودک می تواند به ورزش های تماسی ـ برخوردی مانند فوتبال بپردازد؛ زیرا به علت نیروی تولیدی پایش در بازیکنان، احتمال بروز آسیب پایین است.


متخصص پزشکی ورزشی در پایان گفت: قبل از شش سالگی کودکان نباید فعالیت بدنی و ورزشی را به صورت شرکت در مسابقه انجام دهند. از 6 تا 10 سالگی مهارت های حرکتی کودکان تکامل می یابد، اما هنوز نمی توانند حرکات پیچیده را انجام دهند، از این رو باید فقط در سطوح ابتدایی ورزش ها شرکت کنند. از 10 تا 12 سالگی بتدریج مهارت های حرکتی و شناختی هم تکامل می یابد و کودک مفهوم کار تیمی را بهتر درک می کند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار